Aktuálně: 3 775 inzerátů209 072 diskuzních příspěvků18 233 uživatelů

Příspěvky uživatele

orionka-2

orionka-2
orionka-2 13.09.2024, 12:04:43 xxx:xxx.8be3:54b0
Buggyra:

My chodili na led na řeku, ale přesně jsme věděli, kde je půmetr vody a kde jsou tři metry, a prostě tam, co byl půlmetr jsme s propadnutím holt počítali, kolikrát šli domů s čvachtající holinkou 😀 No a na hloubku metr jsme prostě nelezli, na tři metry by nás nikdo nedostal ani párem volů.

No vidíte, a dnes byste chtěla, aby město zodpovídalo za mostek, na který vletí za mokra koloběžkář a nabije si h… Dospělý.

orionka-2
orionka-2 13.09.2024, 11:46:13 xxx:xxx.8be3:54b0

To strašlivý na tom je, že podle všeho podstatná část národa na tu zjevnou absurditu slyší

Nemyslím si, že v souvislosti s USA se dá mluvit o národě. A to ani po (skoro) po 250 letech. Doteď vlastně podivné soustátí. (Třeba mi to N vyvrátí ) Na rozdíl od EU, která se teprve snaží  rozdíly mezi národy a tím státy setřít a zahladit. 

orionka-2
orionka-2 11.09.2024, 22:26:49 xxx:xxx.6b9c:913e
sutrik:

Vzhledem k předpovědi počasí asi do konce týdne nepůjdeme na dlouhou procházku. A to mám dovču. V sobotu jedeme s kamarádkou a její piraňou na Šumavu. Beru pro mě i ratloraptora pláštěnky a zimní bundy.

Dneska jsme šly na jih, chodíme tam kvůli kůrovci málo. Potkaly jsme pesana, který neotravoval, nevšímal si, značka ideál. Tak jsme se na pár kilometrů přidaly. Všimněte si fotky, kde se Bonnie plazí a maskuje se za dobrmana s kupýrovanýma ušima. Určitě chtěla vypadat na fotce drsně 😂

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Úžasná. S tím kočičím ocáskem.

orionka-2
orionka-2 11.09.2024, 21:59:32 xxx:xxx.6b9c:913e
Ronja s motejlem:

My si ochlazení taky užíváme - asi jako ostatní pejskaři a psi. Jen toulání musím zatím korigovat, což psisko moc nechápe, ale holt obejít vísku, případně dojít krok sun krok támhle na louku, není žádný “trénink” a to stvoření by to v tý svý blaženosti přepálilo. 

Je kouzelný vidět, jak přes noc přišel podzim, ony teda listy žloutly - ale suchem, včera už jsme hráli “chytej listy”, protože cesta už byla barevná. 

Hlavně jsem šťastná, že zapršelo, tráva pod nohama křupala, už jsme neměli čím splachovat a za ten jeden den se doplnily všechny nádrže, smyl se prach, líp se dýchá, líp se je.  Snad se voda přírodě doplní.

A po psovi lezl piják😈. Docela ve mně hrklo, musím pro tabletu a prohlížet, prohlížet, prohlížet…

A hlásit. hlásit. hlásit…..Ohlásili jste ho ? Pijáka.

https://najdipijaka.cz/

Kam už došel?

orionka-2
orionka-2 10.09.2024, 18:09:12 xxx:xxx.f86d:6f4c

jsem si náhodou všimnula ledňáčka na džberu

Vy jste klikař. Potok vyschlý a ledňáček vám přijde až domů.

orionka-2
orionka-2 10.09.2024, 11:26:56 xxx:xxx.31ab:e68a
Rapotačka:

Říká vám něco jméno Tereza Spencerova?

Úžasný, moudrý , obdivovaný, respektovaný člověk,

bez potřeby se někde vystrkovat a otravovat. Bohužel už není …

Byla velmi chytrou ženou, které bohudík zůstalo mužské racionální, kritické a střízlivé myšlení, pozorování a uvažování. 

orionka-2
orionka-2 10.09.2024, 11:15:13 xxx:xxx.31ab:e68a

ale rozhodně by to nebyl bestseller.

Je rozhodně sranda, když s Reportáží spojíte slovo bestseller.

orionka-2
orionka-2 10.09.2024, 10:22:45 xxx:xxx.31ab:e68a

Pro Buggyru zviditelním jednoho z nich : Krejza se jmenoval. Asi jste o něm neslyšeli. Měl dům v Bohušovicích na křižovatce na cestě do Terezína. Měl tam zámečnickou dílnu a železářství. A měl rodinu. Syn, 18 let, byl zavřený v lágru v Terezíně. Nic neprovedl, jen byl student Roudnického gymnázia . Doma byla 16ti letá dcera. Ten pán upravil káru, se kterou jezdili z gheta k němu do obchodu. Tak, aby v ní mohli být přepravovány zprávy, dopisy, motáky z venku i ven. Zatímco jeho žena a dcera krmily v kuchyni kápa buchtami, on se v krámě postaral o ostatní. A kdo o něm ví ? Nikdo o něm knihu nenapsal. 

Proto je Fučíkovo svědectví tak cenné.

orionka-2
orionka-2 10.09.2024, 09:56:13 xxx:xxx.31ab:e68a

Každý, kdo se postavil za protektorátu na odpor byl hrdina. Nikdo z nich není hrdina umělý. Ať už o nich komunisti psali, nebo ne. Fučík byl jeden z těch, kteří to dokázali popsat, protože byl novinář. Hrdinu z něj neudělali komunisti, hrdinu z něj udělali už Němci - i když je to paradox. Rozhodně není hrdina umělý ! Komunisti ho využili. A ti bezejmenní ? Stačí, když projdete Prahou a budete se dívat a ti, pro vás neznámí hrdinové, dostanou jména. Musíte ovšem překonat odpor k těm památkám. Většinou je umístil ještě minulý režim. Znám člověka, který pravidelně zviditelňuje hrdiny Heydrichiady a dělá setkání v jejich působišti po Praze. Bylo jich hodně.  Pro jistotu se o nich v oficiálních místech nemluví. 

orionka-2
orionka-2 09.09.2024, 20:32:33 xxx:xxx.5664:7034

Mezi adorováním a haněním, pomluvením ….je velký rozdíl. Kdo neví a jen opakuje… bylo by lepší mlčet.

A jak je vidět, tak pana Ladislava Brožka, známého skauta a odbojáře neznáte. Možná je to tím, že nestačil napsat knihu, ani nikdo jiný ji o něm nenapsal. jestli ano, stačí odkaz, ráda si přečtu a s tím pánem se seznámím. Těch bezejmenných hrdinů je víc-hodně! 

orionka-2
orionka-2 09.09.2024, 20:08:57 xxx:xxx.5664:7034
lesnizinka:

Klučina jen odbornou terminologií zopakoval běžné věci. Že se bez pohybu zpomaluje metabolizmus a ukládají se nadbytečné (nevyužité-nespálené) tuky mimo jiné do cév, to snad ví každý.  Akorát to spojil se sezením, protože se neřešilo ležení, ale je to totéž. Prostě lidé bez pohybu. A o zborcené páteři, špatném zakřivení, hrbech na zádech apod. nám říkali už na základce v tělocviku, ať makáme. O tom, že babča sice měla osteoporózu, ale pracovala na poli do 86, tak byla nasvalená a nic si nezlomila, jsem taky už psala v souvislosti s tím, že hýbat se je potřeba, že jsem měla doma zářný příklad v prarodičích, kteří těžce pracovali do hlubokého stáří.  

Souhlas, až na to stáří. Spíš bývá vysoké 🙂)

Jednou málem vyletěla jedna tchýně z kůže : “Mladá si pozvala úklidovku na okna a prý - babi, dohlédněte na ně…a odkráčela do fitka”.

orionka-2
orionka-2 09.09.2024, 19:49:29 xxx:xxx.5664:7034
Sardullah:

Tý jo…ten kukuč😍…připomíná mi na téhle fotce mojí Sáru (tím výrazem)…přidrzlá, sebevědomá, nebojácná…

Je nádherná. Třeba zůstane doma, když je poslední 🙂)

orionka-2
orionka-2 09.09.2024, 19:18:46 xxx:xxx.5664:7034

Sotva skončilo strašení suchem, už nás zase straší. Deštěm. A já měla takovou radost, že prší.

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-stredni-evropu-cekaji-extremni-lijaky-pyreneje-maji-za-sebou-apokalypticky-vikend-40487247#dop_ab_variant=1356601&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

orionka-2
orionka-2 09.09.2024, 19:11:09 xxx:xxx.5664:7034

Zrovna Fučík je docela kontroverzní osobnost. V padesátých letech byl pěstován jeho až nezdravý kult, pochopitelně proto, že to byl komunista. Dnes se už ví o několika rozporech v té jeho Reportáži psané na oprátce, kterou si režim upravoval k obrazu svému podle toho, co se mu hodilo a co ne. Taky se objevily pochybnosti, jak vlastně ve skutečnosti probíhalo jeho zatčení i výslechy.

Co vy o to víte? To, co jste si přečetla v novinách? Ještě žije velmi starý pán, který jako zatčený student byl zavřený ve vedlejší cele na Pankráci. Nemluví o tom, možná je rád, že to vytěsnil, možná to nechtěl využívat.  Před lety, v reakci na přesně stejné “kecy” - promiňte mi ten výraz - vyletěl jako čert…."Horší než v Reportáži to bylo, nedá se to popsat." Ale než mluvit o ostatních hrdinech, je jednodušší ty známé poplivat. Náš národ nemá mít hrdiny ! Nechci uvažovat o tom, čí je to cíl. 

Jediné v čem máte pravdu je, že byl a je zneužíván. To je i V. Havel. Jeden tenkrát, druhý teď. 

Nevím o tom, kdo byl L. Brožek. Jestli to víte, napište nám o tom.

orionka-2
orionka-2 09.09.2024, 11:32:48 xxx:xxx.863b:3f90
Aluška:

Na začátku léta se Mirečkek opět oženil, tentokrát s králičí slečnou Balinkou. 7.9.2024 v brzkých ranních hodinách přivedla pyšná maminka Balinka na svět 2 červené pejsky a 2 červené holčičky. Všichni jsou zdraví, maminka si miminka hlídá a miminka krásně baští ❤❤❤❤

Obrázek Obrázek Obrázek

Vždyť jsou minimálně 2 černí.

orionka-2
orionka-2 09.09.2024, 10:40:13 xxx:xxx.5a9d:ee71
Buggyra:

A máme tu dalšího Jirku, mého oblíbence 🙂 Pro mě tedy aktuální téma…

Jak kdo😀. Mluvila jsem s holčinou, trochu jí dělalo problém chodit. ??? Dělala jsem 100 dřepů. ??? Bylo (asi ve Vesci ) sportovní odpoledne pro veřejnost. Ve stánku měli ceny, ale platilo se dřepy. Jedna z nich  tam jásala nad vstupenkami na koncert. Byl za 800 (dřepů). Tak se jí na něj složily. Mně se ta historka moc líbila. Kamarádství nevymřelo.

orionka-2
orionka-2 09.09.2024, 09:56:03 xxx:xxx.5a9d:ee71
Bobca:

teda Xerxová🌼..opět zážitek..ten západ,nebo ta 3.-splávek..🤗..poslední…sakriš,všechny jsou TOP..🙂..O Yodovi ani nemluvím.."tlama si žije vlastním životem"-tu kdosi napsal🤭

A ta voda na 8. !

Juchů, mám plný sud a stále prší. Takový pěkný zalejvák. Když bude pršet 3 dny, tak se snad příroda vzpamatuje a i u nás se snad houby objeví. Jestli tedy pozítří nezamrznou 😀

orionka-2
orionka-2 08.09.2024, 16:41:53 xxx:xxx.70d5:161e
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 08.09.2024, 16:32:01

Copak slepýš! Ale páté foto - to je!

orionka-2
orionka-2 08.09.2024, 16:39:26 xxx:xxx.70d5:161e
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 08.09.2024, 15:27:51

V ZOO od nich (asi) mají plameňáky…

Obrázek