Zpráva z Předlánců na Frýdlantsku ( v Čechách) :
Příspěvky uživatele
orionka-2
Chcete vykrášlit zahradu ?
https://living.iprima.cz/zahrada/koprivy-prilakaji-motyly-babocka
Varaxi:Mně se to stalo.
Plná podezření jsem zprávu ignorovala, ale pak mi volal kurýr, že za půl hodiny přijede, jestli budu doma. Řekla jsem, že jsem si nic neobjednala, a pak jsme se chviličku bavili o té objednávce. Jak se ukázalo, moje jméno a adresa neodpovídaly objednávce.
Někdo si objednal super objednávku za osm tisíc, ale uklikl se při zadávání čísla a místo svého zadal omylem mé. Museli jsme je mít velmi podobné.
Také se stalo sousedce, dokonce 2x, ale byla to sms, volala řidiči a bylo to do města někde ve východních Čechách.
https://living.iprima.cz/zahrada/koprivy-prilakaji-motyly-babocka
Židlochovice to nakonec přečkaly s vylitím vody “jen” kamsi do parku a polí.
Mají před městem suchý poldr, na mapách cz je dobře vidět, jednou modrý - voda, na letecké zelený bez vody, od státní silnice oddělený pořádným valem. Asi nestál miliardy, nejsem vodohospodář, ale od pohledu vypadá účinně.
Bez kom.
Nasadili vojenské vrtulníky :
I naši politici se vyjadřují
A též tam máme názornou ukázku práce s dlouhými “nehty”….tralala, trošku jsem se zbláznila🙃.
to nic, to jen sluníčko 😀
Tak já se tou Deli tyčinkou taky zrovna nechlubila 🙂)
Anet10:U nás už prší od čtvrtečního rána, pořád vkuse, akorát včera asi 3x přestalo, dnes opět prší celý den s malýma přestávkama. Nežárka jen hučí, je dost plná, ještě kdyby se protrhl Vajgar(rybník), tak by nás to spláchlo. No, jen trnu, aby to všechno už skončilo, od Nežárky bydlíme tak 60 m. Mám už nervy nadranc. Teda Sardullah, to Ginino přivolání, to bych těžce nesla. Takový absolutní nezájem, všechno šumák. Ale nic ve zlém, pastevci asi takoví jsou, já jsem nikdy pastevce neměla. Ještě se zeptám, když vyperete vetbetku, může do sušky? Popř. na jaký program, na nižší teplotu? Má zespodu ten protiskluz. Doteď jsem po vyprání nechala jen uschnout volně.
Vajgar stavěl ještě Jakub Krčín? To vydrží. Na nás před chvílí někdo zlomyslný vylil, ne kýbl, ale sud. Naštěstí to netrvalo dlouho. Děsný hukot a okamžitě z cesty potok. Další už nechci.
Sardullah:Doufám, že se mi odkaz na video vložil správně. …
Chtěla jsem demonstrovat, jak vypadá v praxi 90% přivolání v podání Giny. U psa by to asi byla trága, ale manžel říká, že Gina není pes, ale princezna… tak na princeznu je to dobrý, to mohlo být ještě horší.Zároveň bych vás ráda upozornila, abyste si povšimli rychlosti, jakou Gina na videu vyvinula. Tak vážení, tohle je procházková maximálka. Samozřejmě má i tryskový pohon, ale ten zapíná pouze v případě, že vidí běžící kočku a nebo když přepne do bojového módu…. takže si nemyslím, že konkrétně tenhle pes je chudák, že musí být na couračce… i kdyby byla na volno, tak bych jí nenechala pobíhat víc jak 20 metrů ode mne.
Chce to vylepšit přivolání. V takových situacích jsem na naši kníračku mávala Deli tyčinkou. Se psem to bylo jednodušší, stačilo řčíct "Maxíčku (jakékoliv psí jméno ), ty si jdeš pro piškotek ? Vteřina, slupnul piškot a hledal toho vetřelce.
Rapotačka:Dopadneme stejně. Zvuk …
To je vítěz soutěže o Darwinovu cenu ??
Ronja s motejlem:No tak to u nás teda nefungovalo. Syrový taky krmím. Loni nebo v zimě škrkavky, nedávno tasemnice. Podle mě je nejlepší kopro, snažím se každý tři čtyři měsíce - asi to přeháním?
U psů jsem sbírala bobky a při té příležitosti kontrolovala. když jsem si všimla - odčervila. ona ani koprologie nemusí být na 100%. Kocoura odčervím, když odbleším.
Nestačila by kopro třeba za 6 ?
Buggyra:To jsem tím samozřejmě nemyslela. Pokud je tam takový rozdíl v údržnosti povrchu, je to na úpravu povrchu a ne na značku. To by neprošlo ani na silnici.
To máte těžký. Někdo tu psal, že podobně klouže bílá barva na přechodech. O různých dlažbách nemluvě. Schodištích…..šotolina, písek….bláto. A to vůbec nemluvím o vlacích a nádražích….skoky na peron. Všude číhá na našince nebezpečí.
kometa:Jenže instalace značky je jednodušší a levnější. Co si budeme namlouvat.
To by ji někdo musel namalovat na papundekl. Nebo ideálně nastříkat na zem.
Sardullah:Tak já bych to spíš viděla na to, aby se povrch udělal drsnější a tudíž bezpečnější , než instalace značky, že to klouže.
Určitě máte pravdu. Ale kdyby se měly opravit všechny nedokonalosti, nebylo by na…a na…a na. Všechno stojí peníze.
A jeden navíc
Taková směsice