Rapotačka:Dala jsem “sem” zahájení …
Hezky jsme si to rozdělili, vy zahájení, já konec. Čt 1, 2, 3, 4 nic.
Rapotačka:Dala jsem “sem” zahájení …
Hezky jsme si to rozdělili, vy zahájení, já konec. Čt 1, 2, 3, 4 nic.
Dnes máme 15. března….
Máme nové kamarády. Asi bychom měli připomenout 21. srpen.
Zrzavci:Balu? Nemůžete se přesunout, prosím, někam jinam s tímhle tématem?
Můžu mít k cikánům poslední slovo ?
Nepamatujete si, jaké z toho bylo haló a jak se lidskoprávní organizace hemžily a jak byl Čunek odsuzován?
A to je přece ta voda, kterou většinová společnost leje na cikánský mlýn. Živí se na nich spousta neziskovek ( stejně jako na migraci)
Mám velmi dobrou letitou kamarádku, vyrostla na frýdlantsku. Její slova, celé dětství jsem prožila mezi cikány, půl života jsem s nimi dělala, já se cikánů nebojím. Tenkrát! Teď má problém sehnat jakéhokoliv slušného zaměstnance do zemědělství na manuální práci !
A ještě : majitel instalatérské firmy : nejšikovnější, kdo se mi hlásil do práce byl cikán, nemohl jsem ho přijmout, děláme v bytech, nikdo by ho dovnitř nepustil.
Odcházím 🙂)
Řada domů tam byla krásných, vesměs secesní s prostornými byty, parketami na podlaze,… Tam tyto cikány nastěhovali a začala devastace domů a celé oblasti.
To bych nedávala za vinu těm cikánům, ale městu. Protože nastěhovat lidi z osad do takového prostředí…..Když slovenské cikány nastěhovali po válce v pohraničí do chalup po Němcích, dali jim práci v lese, na statku…..dělali a byli rádi, že bydlí, podlahy nepálili, v lese bylo dřeva dost. Teď je největší průšvih v tom, že jejich počty neúnosně vzrostly.
Trickyvoo:Tak dneska jsme byli taky v lese, ale dost jinde a po dnešku jsem si ještě víc jistá, že v pondělí cítila něco neobvyklého z čeho měla respekt. Prostě se chovala dost jinak, nevzpomínám si, že bych jí kdy viděla, pořád se tak koukat do lesa, já si i myslela, že nás asi někdo pronásleduje či sleduje, ale třeba dneska jsme potkali člověka v lese a to se ho lekla a hned začala vrčet, v pondělí teda ani nemukla a hlavně se i dost koukala na mě, co já na to. Prostě obvykle je její reakce buď “pusť mě, ať za tím můžu běžet” “hele bacha, jede cyklista, někdo jde” . No a nemyslím si, že bych její chování ovlivnila já, že by v pondělí byla obezřetnější. Stalo se mi loni, že mě přepadl v lese najednou hrozný strach a právě to, že Malina byla klidná a nijak nekoukala napravo nalevo mě zas uklidnilo, říkala jsem si, že kdyby tam něco bylo, ona by si všimla.
Dneska jsme si Malčou daly kratší procházku, nějak mě z ponděla ještě bolí svaly, přece jen na ten Lázek to byl celkem krpál 🤭. Takže dneska skoro rovinka a 10 km.
Já jsem se kdysi s kníračem namotala v Jizerkách k jelenímu kališti. Přesně 1. října. Nebyl to dobrý nápad, ale měla jsem tam práci. Pes běžel na šňůře přede mnou, pak to za břízkama mlasklo, trochu zamručelo, pes se otočil a jako had jel zpátky. Tak hlásím, že i z nasr..ného jelena má rozumný pes respekt.
Dospělost ? Co to je ?
Když jsem se jela poprvé podívat na jeden svůj odchov…..paní otevřela, pes vyběhl a pak už jsem jenom lezla se psem po čtyřech. Tedy jen chvilku, zatímco syn slušně pozdravil a řekl “ to je maminka”.
Pak jsme šli všichni ( měli jsme s sebou jeho bráchu ) na procházku a moc jsme si to užili. Jo, dodám, že s majitelkou jsme se před tím neznali 🙂.
https://www.youtube.com/watch?v=nCK6E4sB9xQ
On byl nějaký festival mládeže ?
Je to autentické, nebo AI ?
😀
😀
balu:Já mám bohužel zkušenosti špatné. Ne z práce, v branži, kde se pohybuji, nepracují. Ale ze soužití. Už z dětství. Blízko domu mého dědečka, kde jsem jako dítě bývala často, stojí dva pavlačáky, a tam bydleli. Jedna, dvě rodiny, ale jak ti dokázali dělat zle! Bylo nepříjemné se s nimi i jen potkat, a pro mě, jako pro malou holku tím spíš. No a pak… když musíte jezdit na střední školu přes brněnský bronx netřeba nic dodávat.
Měla jsem v práci kolegyni, bydlela ve starém Ústí v erc cikánském prostředí. Její 4 letá dcerka si s cikáňaty hrála, jen měla zakázáno cokoliv u nich jíst. Auto parkovali v ulici, citronového žigula, ani ho nemuseli zamykat, cikáni na něj nešáhli a jiného by odtloukli.
Ve vsi bydlí Dana. Cikánka 65 let, dělá od 16. Ještě pořád při důchodu. Dělají i její dva synové, které vychovala sama, ovdověla, když kluci byli v pubertě. Má po republice 10 sourozenců. Se všemi se stýká, protože je nejmenší, dědí po všech neteřích……Zahradu má jako klícku, ve skleníku všechnu zeleninu. Sadbu rozdává, zavařeniny taky. Psa nevenčí ! Ten se venčí sám po vsi !
Sarah01:Mně to ale připadá, že valíte balvan jak Sysifos, to nikdy neskončí. 😢 Jezdíte tam i osobně a vidíte, že ti psi ubývají? Je to strašný se jen na ta videa a fotky dívat a fakt se divím, že někteří ti psi jsou po tom všem v pohodě.
I kdyby to byl balvan, není to Sisifos - podívejte se na fenku Efe.
Buggyra:balu: když oni ti komunisti si mysleli, že to vyřeší tím, že je přesídlí, ale nikdo už dál nedržel nad těmi lidmi dozor. Navíc je přesídlili znova do komunit - Ústecko, Chomutovsko… a tak si mezi sebou tu kulturu udrželi, vytvořili si tam mikroklima. A komouši je nechali svému osudu, hlavně že otec od rodiny se ukázal jednou týdně v práci.
Buggyro - nemáte pravdu. Mám docela bohaté zkušenosti s prací cikánů ( nevím jak Romové ) za komunistů. Na Ústecku kopali meliorace. Na Chvojně ( např.) měli jednu maringotku pro celou partu, v pondělí ráno je odvezli, s sebou měli chleba a špek, v pátek je svezli do města. Plat měli v úkole, od metru. Áčko znamenalo zastavit přídavky na děti. Dali si sakra pozor. A jedna perlička, zcela nezákonná : Výplatu dostávaly ženské, chlapi kapesné 🙂, vždycky v pátek. Dělali na státních statcích. Spousta jich osídlila pohraničí. Dělali v lese s koňma. Dělali na stavbách. Děti posílali do školy, jinak docela tvrdý postih.
Pak se to zvrtlo.
Neštěstí bylo sestěhování do lokalit Chánov a pod. Tam je stěhovali z bouraných a jimi obývaných center měst ( Ústí, Teplice, Chabařovice…..) a oni v těch panelákách neuměli žít. A bylo jich tam moc pohromadě. Pak přišli se zánikem státních podniků o práci. A už dávno se odnaučili pracovat. Také technice asi nestačí.
Bobca:Chtěla bych se podělit…🙂přišel mi mejl,má asi 28 minut..ale..je to směs písniček ze 60.let..Zpěváci plují na lodi,baví se..je to sestřih z té doby..Znám je všechny😎…je to pěkná vzpomínka pro “pamětníky”té doby.. Třeba tím někomu udělám radost..💖
Tak tedy dík. Jo, Rokoko a po představení čekat na Waldu až přejde Václavák do Evropy 🙂)
Já jsem vždycky říkala - v paneláku 3 patra nahoru a tři dolu. Na vsi celá vesnice. Když zavřela hospoda, psi si opilce ( i ty střízlivé ) pěkně předávali.
Dafi:Efe já se na tu vaši krásku nemůžu vynadívat!!!
akorát-asi bude trimovací?
jo, až ji někdo ukradne, budu to já. Nebo vy?
Janae:Horníček je také canc. https://www.forum24.cz/hoax-falesna-slova-miroslava-hornicka-o-evropske-unii
Když už něco přepošlu dál, tak snad ověřím.
Pokud něco napíše Forum24, je to v 99.9 % hnůj. Takže asi tak.
( Tím neříkám, že pan Horníček řekl to, co je mu vkládáno do úst, ale bohužel, je v tom velký kus pravdy i kdyby to řekl Lojza na návsi.)
Jéééé
Sarah01:Ano, dodneška to u nás na vesnici hlavně u starších lidí vidím pořád, 70ti letýho člověka už asi nikdo nepředělá, ale těch psů je mně někdy až líto, když je slyším, jak brečí kdesi vzadu na zahradě zavření v kotci už od štěněte.
Moje zkušenost je, že psi brečí ( vlastně ne, oni si spolu povídají pohádky ) náplavám mladšího středního věku. Zvířátka “pro holčičku”, která o ně nemá žádný zájem a navíc pořízení psi jsou úplně nevhodní - divočáci velikosti labradora. Koťátko už je třetí, protože ty dvě předchozí jsou kočky divoké ( rozuměj zdivočelé ) a vůbec si nehrají.
Psi starých starousedlíků courají volně po silnici, po vsi a přilehlých pastvinách.
Sarah01:Ano, v beletrii to tak je, autor si to může napsat, jak se mu zachce.
Ano, a ve skutečnosti to bylo tak, že 1 přežil a 100 dalších ne.