Aktuálně: 3 769 inzerátů208 897 diskuzních příspěvků18 233 uživatelů

Příspěvky uživatele

orionka-2

orionka-2
orionka-2 08.03.2024, 10:36:08 xxx.xxx.64.54
balu:

Přesně tak. 

Ten náš očkovací systém nám ve světě záviděli. 

A tak se nám vrací : TBC, spalničky, černý kašel……

Četla jsem  knížku o zeleném autě, dalo by se říct, že americký historický ( nějaký kabriolet, zelený nebo poslední ? ). Už ji nemám - půjčila jsem ji….. Mimo jiné epizoda o tom, jak hrozná nemoc byla dětská obrna…..jestli nekecám, tak jsme byli první, kdo se jí zbavil ….a naše očkovací látka byla s *

orionka-2
orionka-2 06.03.2024, 13:30:43 xxx.xxx.64.54

Jo, a černouhelné doly na Ostravsku jsme si zasypali, aby náhodou nešla obnovit těžba a uhlí dovážíme z Australie. Green deal jak vyšitý. Prý se to nemá překládat jako “úděl”, ale “smlouva”. No já ji nikomu nepodepsala a je to spíš ten úděl. 

orionka-2
orionka-2 06.03.2024, 11:06:02 xxx.xxx.64.54
Sarah01:

A jak funguje to Temu?

Na Temu jsem objednávala z počítače, nějak se mi nechtělo do aplikace na telefonu. Možná je to jedno, ale před tou aplikací leckde varují. Dodání nebylo do druhého dne, ale s přijetím objednávky napsali, kdy to dojde a když to došlo o den později, dali 100  slevu na další nákup. Ale objednávala jsem samé ptákoviny, třeba na textil si netroufám, kvůli materiálu a kvalitě šití a velikosti. Stejně tak boty - ale já mám nohy ☹️

Dopravu měli zdarma, je tam nějaká minimální výše objednávky a jednou došla objednávka z Irska.

orionka-2
orionka-2 06.03.2024, 10:44:43 xxx.xxx.64.54

Taky názor :

Chtěli jsme kocoura myšilova a ptákolova, ale že to splní takhle do puntíku, jsme nečekali. Chytá myši, rejsky, krtky a hlavně, a to je nejdůležitější, ty zatracený přemnožený vrabce😠! Máme jich tu tuny, to nejsou hejna, ale černá mračna, když se to zvedne ze země. Chodí naším slepicím na žrádlo, vůbec se nezdráhají zalétnout si dovnitř budovy (venku nic nenecháváme), dlouho tu neměli přirozeného nepřítele, protože my i všichni sousedi okolo jsme měli kocoury, co lovili, ale téměř naráz jsme všichni o ně přišli😔. Jedni sousedi již kočku nepořídili, druzí ano, ale do bytu, tže náš kocour má co dělat, když to tady musí obšancovat sám. Už jich pár sundal, tak doufám, že bude redukovat dál. Bestie vopeřený😠!

orionka-2
orionka-2 06.03.2024, 09:33:32 xxx.xxx.64.54
balu:

Z MUNI se vyloupl náš pan premiér…

Slyšela jsem :

Pomsta města Brna : Pořád jste si Pražáci z Brna utahovali, tak teď to máte !

orionka-2
orionka-2 06.03.2024, 09:29:36 xxx.xxx.64.54

(samozřejmě propagaci fašismu a podobných zvěrstev z toho vyjímám).

Propagace fašizmu se může plížit zcela nenápadně.

Třeba rež. Sommerová v rozhovoru : Není přece možné, aby volební hlas nás chytrých, informovaných a sečtělých měl stejnou váhu, jako těch hloupých, líných, co jen křičí u piva. ( Není to doslova - ta první půlka ano, a najít to neumím )

orionka-2
orionka-2 06.03.2024, 09:24:12 xxx.xxx.64.54
balu:

No mnozí z nás, nejen Brňáků, nechápe, jak mohla být Nerudová rektorkou. Ale když čtu co se děje na MUNI, jak to zde píše Fíkovnice, tak se přestávám divit, i když Nerudová “rektorovala” na jiné vysoké škole.

To jsem si oddechla.  Já se domnívala, že byla na Masaryčce a ona “jen” u zemědělců.

( bez ironie )

orionka-2
orionka-2 06.03.2024, 09:20:22 xxx.xxx.64.54

Myslíte? Fakt myslíte, že by to měl až tak promyšlené? Já bych jej nepřeceňovala 😄

Kdo? Koho? Rakušan, Rakušana.

On to nemá promyšlené, on má nový, dobrý reklamní tým ! Od “šatny”, přes cesty po republice, po pásy.

orionka-2
orionka-2 06.03.2024, 08:49:04 xxx.xxx.64.54
Fikovnice:

“Třeba ty jiné ideové postoje - názory, které je nutné potírat až trestat.”

K tomuto máte nějaký odkaz nebo myslíte obecně jeho vyjadřování se…? Nedovedu si představit, že by se (znovu!) trestalo za jiné politické názory (samozřejmě propagaci fašismu a podobných zvěrstev z toho vyjímám).

Znovu dala odkaz megííí. A zrovna v Brně.

( Jen pozn. nechápu, jak Danuše ( jasně že mladá a pohledná ) mohla být rektorkou…..)

orionka-2
orionka-2 05.03.2024, 21:17:46 xxx.xxx.64.54

Ty Rakušanovy pásy - úmysl ! PR ! Má dobrý tým. Teď budou lidi týden, dva, řešit jeho pásy a mezitím mu projde 150 jiných prasáren. Třeba ty jiné ideové postoje - názory, které je nutné potírat až trestat. 

V Přerově, v Ústí se debata od témat posune na “A bez pásů jezdíte pořád, často, nebo jen občas? Proč? Je to proti předpisům………zaplatil jste pokutu…..?” a čas běžíííí.

orionka-2
orionka-2 05.03.2024, 18:43:17 xxx.xxx.64.54
Buggyra:

Jdu dát holčičce u koní nějakou práci.

Škoda, že k těm koním to netáhne kluky. Naučili by se s pilou, sekerou, vrtačkou, něco natřít, házet lopatou, zasadit stromek, rozlišit pár kleští, zatlouct hřebík… Takhle vzdělané od nás odcházejí zatím jen ty holčičky 😀

Tak jim k tomu pusťte jednu “koňskou” 🙂 :

https://www.youtube.com/watch?v=VmEdQl2-huU

orionka-2
orionka-2 04.03.2024, 19:11:48 xxx.xxx.64.54
balu:

O obchodu s dětmi u nás v republice nečtu poprvé a je neuvěřitelné, že to u nás není zakázané. Pokaždé, když se v babyboxu objeví odložené dítě, vyrojí se fůra chytráků, kritizujících formu odložení, tedy babybox, protože dítě prý má právo znát své biologické rodiče. U obchodu s dětmi to zřejmě  nevadí. Jak se říká, za peníze v Praze dům. 

V článku z odkazu se mi moc líbí termín “spolumajitelé dítěte”. Přesně tak to je. 

Je zvláštní, že babyboxy  vadí EU.

orionka-2
orionka-2 03.03.2024, 21:12:53 xxx.xxx.64.54
Anonymní:

Chocholouš obecný - Hodonín, včera pozorován. Sice je stálým ptákem ale stojí to za zmínku.

Je to asi 3 roky, projížděli jsme přes Maďarsko a já pořád “ Zastav - chocholouši” ( u nás jsem je neviděla od dětství, a to už je hodně dávno ). V tom Maďarsku jich bylo opravdu hodně. Tak třeba znovu osídlí i Moravu ( že už se do Maďarska nevejdou 🙂) ). Podobně se před cca 20 lety objevil drozd kvíčala, v počtech před tím nevídaných.

A špačci už jsou i v Podještědí !

orionka-2
orionka-2 03.03.2024, 21:05:45 xxx.xxx.64.54

Bzdí, prý argentinské krávy nebzdí, zatím co evropské bzdí. Moderátorka si to musela najít na Wiki 🙂)