Aktuálně: 3 544 inzerátů216 748 diskuzních příspěvků18 330 uživatelů

Příspěvky uživatele

orionka-2

orionka-2
orionka-2 19.11.2024, 19:13:34 xxx:xxx.9e43:8b83
Orionka:

Jo, to je on. Mého kocoura chodím venčit jako psa. Vyplíží se na práh, vykukuje kolem dokola a teprve když obejdu zahradu, že tam nikde není, tak jde ven. Kdyby se kamarádili, tak bych ho dovnitř vzala. Chybí mu teplo a společnost.

To je Zlobřík

Obrázek
orionka-2
orionka-2 18.11.2024, 22:37:02 xxx:xxx.23a9:9b5e
Coudas:

Kde jsou v ČR husý lesy…  nechám si poradit… nemám tucha. Všude, kam jezdíme, lezou lidi…

Zkuste severní svahy Jizerských hor.  Ano, lidi lezou všude, musíte jít za hnusného počasí 🙂)

orionka-2
orionka-2 18.11.2024, 22:35:53 xxx:xxx.23a9:9b5e
Bodlinka:

kde jsou v čr ještě nějaký hustý lesy?

Kdo hledá najde. Zkuste Lužické hory. Třeba. I v Novohradských horách se dalo zabloudit. Ale tam už jsem docela dlouho nebyla. Snad je nevykáceli, jako Vysočinu.

orionka-2
orionka-2 18.11.2024, 11:08:58 xxx:xxx.3895:a624
Fikovnice:

Raduš, tady od rána pochcávalo (pardon za výrazivo), teď se oblačnost už skoro roztrhala. Ale je kosa…a bude hůř.😀

Jo a jakési větry😄 myslím hlásí, že přijdou. Zde zatím v tomto smyslu klid. Já jdu dnes s komplet ulomeným zubem k dr. Bohužel dolní 6, což je stěžejní zub.

U nás konečně krásně !

Obrázek
orionka-2
orionka-2 18.11.2024, 11:03:12 xxx:xxx.3895:a624
Fikovnice:

Ale tak já se s Vámi nemíním přít. Podle mě je to zbytečné. Máme prostě jiné politické názory a to se vztahuje i k historii někdejší ČSSR.

O tom, že Slovensko bylo taženo Českem hospodářsky nahoru, jsem přesvědčená. Ne nějakým svým pocitem, ale tím, co jsem za život přečetla o tom různých článků, pojednání, zhodnocení, novinových sloupků. A neumím si představit, že by všechny byly jednostranně zaměřeny. Na druhou stranu třeba nepopírám, že zrovna příjmy z cestovního ruchu mělo větší Slovensko, právě kvůli Tatrám.

Jak taženo Českem ( co je to vůbec Česko ? ) ? Byli jsme jeden stát, a měli jsme svou důležitost. A budovalo se tam i tady, jak bylo potřeba, aby celý stát byl prosperující. Byli jsme i tak poměrně malý stát a teď jsme dva poloviční, které nemají váhu ani jeden, nemáme průmysl, nemáme funkční zemědělství, nemáme potravinovou soběstačnost….ani tam, ani tady  a jen si s námi vytírá celá EU……a bude hůř. A to mám dojem, že s průmyslem je na tom Slovensko o trochu líp, ale nevím to.

orionka-2
orionka-2 17.11.2024, 15:48:06 xxx:xxx.c144:91ad
Daja:

Házím na to nočník- to je kakáč nebo WC😉 ta velká bílá mísa.

Dája

Bylo to prozaičtější. Znamenalo to jednoznačně “seru na to”, ale takhle jednoznačné, to bylo v naší pubertě nepřípustné, neboli na pár facek.

orionka-2
orionka-2 17.11.2024, 13:49:13 xxx:xxx.c144:91ad
Fikovnice:

No a co si o něm tedy myslíte Vy?

Můj názor je, že měli jednoho kandidáta za 18, a druhého bez dvou za 20.

Trump (netřeba více specifikovat) vs. woke levičácká aktivistka!👎

Pusťte si Chauna (odkaz 13.36 ). Celé je to zajímavé, ale pro vás 22. minuta (cca ) “proč Trump ”

orionka-2
orionka-2 17.11.2024, 11:59:21 xxx:xxx.1512:cabe
Coudas:

Byl to Američan 🙂 

I Američan mohl být vystudovaný v Praze 🙂) ( vtip, nadsázka )

orionka-2
orionka-2 17.11.2024, 11:57:23 xxx:xxx.1512:cabe

Film Medená veža si pustím ráda i teď. Jestli ho neznáte - zkuste to. Tam nahoru už se nedostanu, tak se aspoň dívám. Je to mé mládí. Ivan Mistrík…..jeden z filmových idolů.

orionka-2
orionka-2 17.11.2024, 11:51:08 xxx:xxx.1512:cabe
Coudas:

Já jsem to špatně pochopila, myslela jsem, ze jste byla přilímo u nich, pardon. Taky je tam mohou chodit krmit, tak se přišli podívat, jestli jde jidlo, nepřišlo, tak zas odešli. Odhad. Dělaj to tady sousedů krávy. Jsou zvyklý, že majitel přichází z této strany, tak kdykoliv někdo takhle jde kolem, a jde odtama, také se shromáždí. Když nic, papa.

To ne, tak neukázněná zase nejsem, tak jsou zákazové a varovné cedule na každém rohu - ta první fotka. Píší, že mají neodhadnutelné reakce…..

orionka-2
orionka-2 17.11.2024, 11:46:17 xxx:xxx.1512:cabe
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 17.11.2024, 10:18:55

Já vám nerozumím. Už jako dítě jste nesnášela ( nenáviděla ) pionýry, komunisty, spartakiádu, Slováky, pochopitelně Němce. Musela jste mít hrozně temné dětství. Jezdila jsem na Slovensko moc ráda, měli jsme tam přátele. Když hospoda drnčela, chlapi na stolech, jednu českou ( písničku ), jednu slovenskou……, všichni popili, ale nikdy se neservali.

Rozdíl v mentalitě ( a bohužel to nevyznívá pro nás dobře ), oni jsou soudržnější. Když se stavěly na místě starých dřevěných domků nové, příbuzní a sousedé stavěli jeden, pak zase společně další. A skromnější. V době výstavby se pilo 7°pivo. Desítka byla drahá ! Asi o 20 haléřů, ale i to byl rozdíl. ( Pod Tatrami, jih Slovenska prakticky neznám.)

Mám ráda Slováky i slovenštinu. A vzali mi půl republiky. Možná to lidi chtěli, možná ne. Referendum mělo být. Ne, že se dva “strejci” domluví ! Navíc v době, kdy jsme byli bez prezidenta !

orionka-2
orionka-2 16.11.2024, 18:19:16 xxx:xxx.b139:e35e

Podle nějakého zákona EU, by měla mít menšina možnost vzdělávání od MŠ až po VŠ v rodném jazyce. Tak mě zajímalo, jestli jsou tam opravdu i polské školy.

orionka-2
orionka-2 16.11.2024, 18:17:23 xxx:xxx.b139:e35e
Coudas:

Asi nerozumím, jak to myslíte? Jak s ochranou? Jsem z Českého Těšína, a tam mi přijde, že je ochrana až přemrštěná, ale tak je to dohoda mezi stranama, co s tím nadělám, ani dělat nebudu, 22 let tam už nežiju. Veškeré cedule jsou dvojjazyčně - názvy obcí, názvy ulic… A co tak pozoruju, tak i takova nějaká kultura se přesouvá do Cieszyna. Hlavně co se kaváren a podobně týká. Mamka mě vždycky štvala, ale o mrtvývh jen dobrě, když všechno tahala z Polska. Polskou čokoládu nesnáším dodnes, naopak Krówki jsou dobré. Zeleninu maj takovou… hezčí, a samozřejmě levnější. A pořád k té polské výrobě mám takový negativní vztah, máme dost strojů z Polska, a já furt čekám, kdy se co rozpadne. Jako nábytek, že. Když si vzpomenu, jak v devadesátkách byl boom trhů, a jezdily k nám autobusy z celé republiky, pětistup člověka na člověku stál v kilometrové frontě a já nemohla skoro projít do školy…. tak mi ty Poláci fakt nechybí. Proto jsem se přestěhovala k polským hranicím zase že jo 😁 jen o 400 km jinde.

Vy jste měla Vánoční koncert v kostele? Jsem starší (:-)) ) a houby si pamatuju. Ten byl super ( přece jen nejsem tak stará, hned vím jaké slovo použít )

orionka-2
orionka-2 16.11.2024, 18:15:03 xxx:xxx.b139:e35e
Coudas:

Ještě Vás mohli prošacovat 😁 a když nic nevypadne, no tak to jste tím tuplem nezajímavá.

Obrázek

Prošacovat nemohli, byli za elektrikou. A do výběhu  k nim jsem nelezla. 

orionka-2
orionka-2 16.11.2024, 18:05:55 xxx:xxx.b139:e35e

Nevím, co říká N., ale lidi tam to řekli celkem přesvědčivě.

orionka-2
orionka-2 16.11.2024, 17:50:00 xxx:xxx.b139:e35e
Irma19:

Zase na druhou stranu, když mě kdysi kousla nebožka fena (byla zmatená po operaci), bylo těch děr do palce víc a jedna šla až do kosti, chirurg rány vyčistil a na ATB jsem ho musela přemlouvat. Nakonec mi napsal amoksiklav, ale jen na 3 dny…

Tak to možná až taková nutnost není, ne?

Obávala bych se, že doktor bude chtít z pilnosti  sundat nehet. A o to bych nestála. Vyčkala bych.