Půjdu, bohužel, proti všem. Nevšímavost, ať už opravdová, nebo ve stylu “kašli na to” je velkým nedostatkem naší společnosti.
Dám vám jeden odstrašující příklad. Panelák 33 bytů. 11. pater. Hodně lidí doma. V osmém patře stará paní volala o pomoc. Žádný zájem, jedna sousedka dokonce otevřela dveře : “ zavři, baba řve”. Ta paní byla stižena mrtvicí. Nakonec ji přivolaná záchranka odvezla, v nemocnici ji dali dohromady, žila pak ještě pár let. Z 11. pater, 33 bytů volal 1 člověk. Lhostejnost ……
Já nechci z toho holiče sejmout odpovědnost. Ale kdyby lidi nebyli lhostejní, pes nemusel trpět tak dlouho.
Mechostop ? Kyselina - ocet ? Vysokotlaký čistič ?
Xerxova: dnes mi nad zahradou (stotisícový Liberec) poprvé kroužil luňák. Ještě před pár lety rarita, dnes hlavně na českolipsku výrazně častější… ale z okna ještě vidět nikdy nebyl
Luňáka červeného vídám v Podještědí častěji než káně - cca poslední 2 roky. Asi má velký akční radius, tak to může být pořád jeden pár. V pátek jsem ho pozorovala nad poli dost dlouho, byl krásný, celou dobu plachtil, dolů nahoru, nádherně využíval vzdušné proudy. Za celou dobu křídly nemávl. ( Pak mi jel autobus a musela jsem ho opustit )
A proti době před cca 5. lety ubyli krkavci, nebo se mi to zdá.
A do toho ten blázinec kolem změn pohlaví. I naše generace měla sama se sebou v pubertě co dělat. A to nám nikdo nenapovídal, že máme přemýšlet, jestli jsme holka nebo kluk. A nebo jestli náhodou nejsme lesby. Měla jsem kamarádku, nedaly jsme bez sebe ani krok, měla jsem vůči ní ochranitelské tendence, nesnášela jsem jejího kluka…..no a přesto jsme hetero 🙂 obě.
Jsem ráda, že jste znovu “vločky” otevřely. Přemýšlela jsem o tom hodně dřív, teď už mě to tak “nepálí”, nebo už jsem si zvykla - na násilí, všude. Stačí se podívat na TV program, násilí, počítačové hry - násilí. Jen k tomu velkému % psychických problémů - umí se s tím křehké duše dětí srovnat? Snad nemusí psychologové tolik pátrat, kde se to bere.
https://www.youtube.com/watch?v=obijzdqfpTo
Tohle je taky “dobré” - přesný popis zbraní, na co je která dobrá…atd. Je toho asi 6 dílů, jeden lepší než druhý.
N: Ale bude Orionko.🙂 Válka by byla držena v konvenkčních mezích a konvenčními zbraněmi. Jadernými zbraněmi se jen rachotí. Teda Green Deal nebude určitě.😄 Nedovedu si dost dobře představit, jak Putin vyrobí deset tanků a my jeden za stejnou cenu. Takový boj je předem prohraný už na poli ekonomickém. Ono tedy naštěstí realita je taková, že je pořádně ani nemáme kde vyrábět, pracovníků v oboru a dalších souvisejících odvětví je taky minimum. Buďte v klidu to jen tlučhubové rozvášnili dav a v listopadu se uvidí kdo je schopen válku na Ukrajině řídit a taky ukončit.🙂
Do listopadu je ještě daleko…..
Jezdí u nás na autobuse mladý kluk z Ukrajiny. …..Snad je nevydáme, kdo by nás vozil.
Xerxova: tak zase nejprve venčení Yody…
Těm fotkám rozlítaného Yody bych dala klidně hlasy dva 🙂)
N: Do tří minut startují letecké i strategické pozemní systémy.🙂 Já tak přemýšlím co bude potom v dějepise? Kdo to způsobil? Putin nešel na západ, to západ šel na východ.😐
Dějepis nebude, škola nebude, greendeal nebude.
když si člověk někdy poslechne, s čím a jak bojují, mně jako sněhové vločky teda často nepřipadají.
Nevím, napište nám o tom.
keriton: Jak snadné na ně nadávat a mít zaručený a zázračný návod, který by je všechny šmahem napravil (škoda, že to nevědí odborníci, už jsme to dávno mohli mít vyřešené) 🙂
Mnozí bysme neobstáli lépe, kdybysme vyrůstali v tom, v čem oni. Možná se říká, že sněhové vločky, ale když si člověk někdy poslechne, s čím a jak bojují, mně jako sněhové vločky teda často nepřipadají. To si tak připadám spíš já, která jsem měla stokrát snazší život a přesto mi přijde někdy těžký.
Já už jsem to psala, vykrádám pana Hrubína : “Dej mu práci, poroste ti, jako rostou jiné děti”.
V podstatě to, co napsala rapot. Jen pan Hrubín byl stručnější.
lupus4: moje “sn” 😉
Tak jsou i nevločkoví, i když na sněhu 🙂
Ještě dodám, že jsou bezohlední i k sobě navzájem. V dojížděcím autobuse 90% středoškoláků. Na jednom sedadle sedí, vedle sebe batoh. Já jsem si ještě místo urvala, ale holčina, co taky dojíždí na gympl, stála na plošině a ani jeden z jejích vrstevníků se nenamáhal, vzít si batoh třeba na klín.
kometa: Ze všeho nejdřív babička dívku posadí a zůstane stát nad ní -
No jo, no. A pak se divíme, že mladí nepustí nikoho sednout. Kult dítěte.
Ale já mám naštěstí zkušenost opačnou. Už mě párkrát místo nabídli. Naposledy minulý týden. Za mě dobrý.
A nezapomenu na loňský zážitek, kdy jsem nastoupila do poloprázdného autobusu. Postavila jsem se nad dva chlapce - 11, 12 let? Na vedlejším dvojsedadle seděly maminky. A jeden z chlapců se vymrštil a povídá - posaďte se. Já na to, děkuji, ale jedu jenom dvě zastávky. Chlapec zopakoval nabídku a já znovu poděkovala, že budu za chvíli vystupovat (mezitím jsme jednu zastávku projeli). Posaďte se - to už znělo jako rozkaz🙂 a obě maminky se začaly uculovat. Tak jsem se teda na ty tři minuty posadila.
Je-li vám nabídnuto místo, máte si sednout. Když už se to dítě odhodlá. Ono ty opravdu ještě děti, to někdy stojí dost přemáhání.
Já zažila hajzlíka. Seděl na dvousedadle a těsně přede mnou šoupnul na sedadlo vedle sebe batoh. Docela prcek, maximálně 10, ale voprsklej jak opice. Postřehl to pán za ním a než jsem stačila cokoliv “vyjeď z tý sedačky a batoh si vem s sebou”. Já bych si to sjednala mírněji.
Irma19: Na jednu stranu máte pravdu, psychika v tom asi nějak byla, na druhou stranu se mi nezdá, že byl schopen fungovat v práci a nezvládl nakrmit psa.
A kde vzal vlastně mladý floutek sólo být jen pro psa?
Moc se v těch diskuzích nevyznám, ale on snad byl holič, nebo jak se teď módně říká barber, a snad docela úspěšný. Nevím, jestli v tu dobu fungoval.
K valce, jsem pro, aby se Nato ukazalo a ukoncilo to vojensky.
Já zas nerozumím větě v podstatě první. Jak si to ukončení představujete ? Myslíte, že když se na Rusko sesypou naráz ze všech základen, kterými je obklíčeno, oni to nestačí zmáčknout ? Co pak udělá Čína ?
“sn” - specifické nároky - sněhové vločky 🙂