Aktuálně: 3 775 inzerátů209 072 diskuzních příspěvků18 233 uživatelů

Příspěvky uživatele

orionka-2

orionka-2
orionka-2 27.03.2024, 12:32:55 xxx.xxx.64.54

sarah01 : Jinak co se týká těch pomníků, my jsme třeba taky stavěli Benešovi

A teď pomníky pro Beneše srovnáváte s čím ?

A že se staví pomníky a oslavují se i silně rozporuplné osobnosti, to je taky všude na světě. 

Vy snad touhle větou srovnáváte Beneše s Banderou ? Tedy jejich pomníky ?

orionka-2
orionka-2 27.03.2024, 10:30:47 xxx.xxx.64.54
Sarah01:

No to bychom mohli koukat ale na všechno takhle, že jo.  Češi se po válce taky nechovali zrovna ukázkově, takzvaný divoký odsun je velká skvrna na naší historii, zahynulo údajně až 30 tisíc lidí.

Za divoký odsun už se omluvili naši představitelé několikrát. Začal to Havel a pak to opakuje každý, kdo do úřadu nastoupí. Omluvili se Němci nám za Lidice, za Ležáky, za mrtvé v protektorátu? Ve většině míst probíhal odsun spořádaně. Dokonce i někde dobrovolně. Část spřízněné rodiny ( původem smíšené manželství ) odcházela dobrovolně. Jeden strýc, Čech, šel do odsunu, protože doufal, že jeden syn se od Stalingradu vrátí, druhý tam padl. Jeho sestra hrdě prohlásila, že je Němka a šla taky. Z mnoha vlaků Němci radostně mávali, konečně jeli tam kam chtěli a mnozí měli takové “škraloupy”, že byli rádi za odsun. Takže ona ta skvrna není zase tak veliká, jako je zveličovaná. Nemělo se to dít, ale ještě na samém konci války hnali Němci zbídačelé vězně přes naše území v pochodech smrti. A třeba v severním pohraničí zůstalo neodsunuto hodně vdov po německých vojácích.

Už mě to nebaví !!!!!

orionka-2
orionka-2 27.03.2024, 10:14:37 xxx.xxx.64.54
assil:

Doporučuju vám něco si nastudova o polsko-ukrajinské válce, pak možná pochopíte.

Polsko-ukrajinské dějiny znám. Sahá to dál do historie. Kde tam vidíte Čechy ? Uměli to moc dobře rozlišit a brali to šmahem - o tom, že s Židy se nezmiňuju. 

orionka-2
orionka-2 27.03.2024, 10:12:53 xxx.xxx.64.54
Sarah01:

Jj, každej národ má mezi sebou gaunery, to už tak je.

Jenže ne každý národ (stát ) se k jejich odkazu hlásí ! Velmi hlasitě !

orionka-2
orionka-2 27.03.2024, 10:11:30 xxx.xxx.64.54

Mě teda dost překvapuje, že si někdo, tady tedy Orionka, myslí a ještě tím argumentuje, že obsazení Ukrajiny by probíhalo tak, že by prostě s armádou prošli celou Ukrajinu a obsadili jí vojskem,

Buď já neumím psát, nebo vy neumíte číst. Nepíšu ani slovo o obsazení Ukrajiny. Vlastně jo, že Rusko nemá zájem obsadit Ukrajinu. A vy to o 180 otočíte !

orionka-2
orionka-2 27.03.2024, 10:05:11 xxx.xxx.64.54
Fikovnice:

Ono je to těžké…

Přesně toto se teď vyčítá Izraelcům. Že vraždí Palestince v Gaze, včetně nemluvňat. Jako odplata. Když jsme nezažili válku/útok v říjnu na Izrael, asi si neumíme ani představit, jaká zloba v těch napadených je. Tím neobhajuji vraždění dětí, spíše chci napsat, že si lze to příkoří asi fakt těžko představit bez osobního prožitku a třeba ztráty někoho milovaného.

Jakou zlobu měli Ukrajinci vůči Polákům, ale i Čechům, kteří  (ti Češi ) je nikdy nenapadli. Že je vraždili, tím nejhroznějším způsobem. I němečtí fašisté obsazující Ukrajinu se těch zvěrstev hrozili. Je to dlouho ( i když ne tolik ) a snad by to mohlo být pozapomněno, kdyby nevytáhli jejich portréty, nestavěli jim pomníky - přihlásili se k jejich odkazu - jsme neskuteční blbci !

orionka-2
orionka-2 26.03.2024, 19:58:06 xxx.xxx.64.54

Všichni tu víme, že adorujete Rusko. Pak asi neznáte význam slova adorovat !

orionka-2
orionka-2 26.03.2024, 19:10:01 xxx.xxx.64.54

To jste si zas někde přečetla, že?

Ne, nepřečetla. Vy máte svou zkušenost - tedy dědečkovu. ( Komu čest, tomu čest. Překvapuje mě, že s těmito zkušenostmi vám nevadí příklon k Německu ) Já mám zkušenost z druhého konce republiky, ne osobní - tak stará nejsem, ale podobně zprostředkovanou. Z Pankráce a právě z Terezína.  Znala jsem rodinu z Bohušovic, která měla Terezín “u nosu”, jejich syn ( a moje profesorka z gymplu ) tam byl zavřený, když vybrali Němci Roudnické gymnazium. Znala jsem dva lékaře, kteří jako medici likvidovali tyfovou epidemii v Terezíně. Rodiče znali v Příbrami ředitele Lukeše i rodinu Stočesovu. I ostatní učitele, kteří nevěděli, jestli řádění gestapa skončí.

Ilustrace jací byli Němci? Překvapuje mě, že zmiňujete Němce. Většinou se mluví o nacistech - asi z jakého si nacistánu.

Nevěříte, že Ukrajinou to neskončí. Nevěřím narativu o Ruské cestě na západ. Ne proto, že bych Rusku věřila, jak píšete, ale Rusko nemá sílu ani na to, aby obsadilo celou Ukrajinu. Kdyby ji chtělo zničit a Ukrajinou  projít, tak by to udělalo. Ale, co by z toho mělo? Západní Ukrajina je zničitelná, ale není obsaditelná. O státech NATO dále na západ nemluvě. Jaderná síla je na obou stranách. 

Opravdu nevím, co volal jaký prezident v Terezíně. Tak prezidenta máme jen jednoho a je chyba, že mu lidi nevěnují dostatečnou pozornost. Ať už ho volili nebo ne. Je to prezident a jeho projevy by lidi měli poslouchat. 

Víte, co dělali Rusi naším občanům? Ale to je jasné uplatňování kolektivní viny. Snad byste mohla mluvit o Stalinově režimu, o stalinistech. Nebyli to náhodou Ukrajinci ? Byli to jedním slovem sověti, národnosti se nerozlišovaly.  A když jsme u těch Rusů, slyšela jsem svědectví (očité, se píše, že ) o tom, co vyváděli Ukrajinští fašisté a nacionalisti za II. sv. na Ukrajině. Bojovali proti Stalinovi tím, že vraždili polská, ruská a česká nemluvňata.

Je to pořád dokola. Za 6 let německé okupace zahynulo 400 000 našich občanů. Za 20 let okupace vojsky VS jich bylo do 1000. V Mnichově nás zradili západní spojenci, v 68. ti východní. 

orionka-2
orionka-2 26.03.2024, 16:37:50 xxx.xxx.64.54
Fikovnice:

Děkuji moc! Víš, je to jen kosmetická vada, ale mně na tom autě strašně moc záleží… Mluvila jsem i se zaměstnavatelem, já netuším, kde přesně se to stalo. Kamerové záznamy u nás kvůli “skvělému” GDPR se prý smí uchovávat jen 48hodin. Já to zjistila 20.3. Policie nevyřeší nic, to je mi jasné…☹️

Nechci být zlá, ale přece jen konstatuji :

Ta auta dnes houby vydrží. Když před lety ( mnoha) chtěli unést kamarádovi nevěstu, vyběhl, sedl na kapotu. I ho na kapotě povozili, aby ho setřepali. A to nebyl žádný drobeček.   

orionka-2
orionka-2 26.03.2024, 16:29:11 xxx.xxx.64.54
balu:

Pozor! Nejhorší smrt je z vyděšení.

To není smrt z vyděšení. Děsit nás chtějí jiní. “Putin bude pochodovat po Václaváku a bude mít projev u Husa” tím děsí aspoň polovinu.

To je jenom zhnusení. 15.3. zahajovat výstavu Svatovítského pokladu v Německu, to není náhoda, to je hnusná symbolika. Jste šťastný člověk, že to tak nevnímáte a je vám to jedno.

Asi vám bylo jedno, když v Terezíně volal tentýž prezident po zodpovědnosti našich předků.

A když jste z toho Brna…Víte, že německé paničky se tam chodily dívat na popravy Čechů v Kounicových kolejích ?

orionka-2
orionka-2 26.03.2024, 13:52:07 xxx.xxx.64.54

Policejní hlídka zastaví motoristu. Na zadním sedadle vidí ležet jelena. "Co to máte na zadním sedadle?" "Psa!" "A s parohy?" "No dovolte, co je vám do soukromí mého psa?!"

orionka-2
orionka-2 26.03.2024, 13:51:19 xxx.xxx.64.54

Policejní hlídka kontroluje řidiče, který veze na střeše auta lyže "Prosím vás, nač jsou vám teď v létě lyže?" "To jsou vodní lyže, já lyžuji na jezeře." "V pořádku, šťastnou cestu." Druhý policajt po chvíli povídá: "Ten nás obelhal! U nás máme tři jezera, ale ani jedno není s kopce!"

orionka-2
orionka-2 25.03.2024, 17:57:41 xxx.xxx.64.54
efe:

My jsme s Barčou od včera na dovolený. Je to dokonalej výletní pes. V hotelu spí, v hospodě spí a venku krásně vyšlapuje. 
Dnes z Ostrova přes Tiské stěny do Tisé na oběd a přes další Tiské stěny zase zpátky ❤️

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

To jen svědčí o tom, že je to knírač, i když zrzavý. Knírač jako formanský pes má cestování a výletování v krvi.

V Tiských stěnách jsme taky s knírači byli. Spali jsme v hotelu ve Sněžníku, tam tenkrát psi nesměli do jídelny. Nebyl problém, byli zvyklí v autě. Jenže kolem auta na ně dorážely děti, psi to nezvládli a z obložení střechy uvnitř nadělali třásně. Cca 10 cm široké proužky - než jsme se nasnídali. 

orionka-2
orionka-2 25.03.2024, 15:35:56 xxx.xxx.64.54
Zrzavci:

Buggyro - nad tímhle jsem uvažovala v rámci zařizování výběhu pro slepice, jak dlouho to tak může vydržet?

Slepicím do výběhu pořiďte kopřivy, bršlici, plazivý přísavník tříprstý, kuklík, vrbinu, pěťour a budete tam mít nezničitelné houští - slepice tam budou mít ráj. Jen to musíte uhlídat, abyste toho neměla plnou zahradu.

orionka-2
orionka-2 25.03.2024, 09:02:29 xxx.xxx.64.54

Všechno má své pro a proti. Když se staré tetičce zabouchly dveře a ona zůstala bez klíčů na chodbě, stačilo zavolat "zlatíčko, otevři mi" A zlatíčko otevřelo.🙂

Otvírat si umí i můj kocour. Chtěli jsme ho přelstít a otočili kliky svisle. Stejně si otevřel, jen při tom zničil všechny kliky a hlavně jazýčky u zámků, takže čekají na výměnu. Je prostě paličatý a rumploval klikou tak dlouho, až se podařilo.☹️