Ten je chudák dorychtovanej !!! Štěstí, že ví, kde hledat pomoc.
Příspěvky uživatele
orionka-2
Měla jsem kryptorchického psa. Neměl sestouplé ani jedno varle. Se psy neměl problém, docela ho i respektovali. Ale přikládám to tomu, že chodil ve dvojce s fenou, svou matkou. Tu si hlídal jako policajt. Žádný pes k ní nesměl čuchnout. A kupodivu ho žádný pes neserval. Cca v šesti letech za ním začali psi běhat jako za háravkou, varlata šla ven ( poučená jsem byla i četbou Heriota ). Bylo to za 5 minut 12, na jednom varleti byl nádor velikosti větší špendlíkové hlavičky. Ani pak se chování psů k němu nezměnilo. A ani jeho chování se nezměnilo. Stále jsme čekali, kdy “přijde do rozumu”.
Tak jsem si prošla původní vlákno o štěněti a jogurtu. Plevelily ho všechny ( ano včetně megi ), ať už pravopisem českým, nebo anglickým, nebo lidskými mláďaty, případně kozami (já ) a bůhví čím ještě. Divné je, že výtky schytala zrovna Fíkovnice, která na chybku upozornila zároveň s věcným sdělením a celkem taktně - nebylo třeba ho víc komentovat. A po té přidala ještě několik odborných příspěvků. Takže megi, která ji, spolu se zrzavci, sprdla nejvíc…..asi….měly holky “špatný den”.
Moc si to nedovedu představit. Ty delší nože ano, ale jak se pod ně připletl. Takhle si (dávno již tomu ) dorasoval nohu tchán sekačkou, kterou si sám vyrobil - taky uměl se železem. Mě málem odvezli, když se můj, tehdy pětiletý, syn pochlubil, že je šikovnější než děda, sekal a nic se mu nestalo.
No podle mě ten oný byl jen Trumpovo divadlo na voliče - to ucho ? To jako fakt ? 🤣😂🤣
Ronja s motejlem:A naposled pro Zrzavci, mně nešlo o nějaký zavírání očí před hrubostí, Bobča už se několikrát vyjádřila, jak jí to tady pomáhá, chodí si sem odpočinout. Třetí víčko, může být pro někoho horda trapnych plků, pro někoho zase sympatický pokojík. To vlákno (lidi tam) si nezasloužilo/nezaslouží, aby se tam někdo hnusně dohadoval.
Nic víc v tom nebylo.
Ronjo, buďte v pohodě. Jsou to ( jste ) mladý holky a problémů spousta, výkyvy nálad i pravopisu…..
Jsem na tom líp - u mě to může být jedině alkohol…..🤪
Kdo říkal, že nejsou zubaři ? Kecá……
https://newsmile.cz/cena-zubnich-implantatu-a-dalsich-zakroku/
Sardullah:Tak já jsem o 3 cenťáky vyšší, ale těch 57 kilo bych brala, to bych byla zase Twigi.
Dnes se musím smát, jak je všechno relativní. Když jsem šla po rodit svého syna, tak jsem měla 62 kilo a po porodu 57 kilo a brečela jsem , že jsem tlustá. Před tím než jsem byla těhotná, tak jsem vážila 50 kilo a i s těma 50 kilama jsem si připadala oplácaná. No dneska mám skorem jednou tóik s hubnoucí plán? Když to půjde hodně dobře tak bych se chtěla dostat na 57 kilo…. Za 3,5 měsíce jsem zhubla 6,5 kila…. Takže mám před sebou ještě tak 16-17 kilíček. Víc asi zhubnout nepotřebuju, to bych se i bála, že potom bych byla hodně vrásčitá.
Tedy pardon, při výšce 166 cm chtít vážit ve vašem věku 57 kilo….jste nemocná, nebo chcete být ?
rapotačka:
Její drzost je neskutečná……jen se na ni podívejte.
Podle mě to v jistých případech zařídí příroda sama. Soukromý život psů - Elizabeth Marshall Thomas je knížka, která popisuje jak to ve smečce chodí a když třeba uhyne fena-matka, nastoupí fena-tetička a spustí mléko. Jakým způsobem to chovatel může ovlivnit ? A jestli to funguje i u skotu ? Nemám zkušenost. Měla jsem zkušenost jen s kozou a ta si to zařídila bez zásahu lidí.
Já jsem si, při venčení se našla, bezpečné obydlí do nebezpečné doby.
Sardullah:Tak Yoda za to pak nemohl, zůstal uvězněný. mě když Mates vystartoval za nějským zvířetem, které jsem já ani neviděla, takže i strach, jestli to nebylo prase, tak volám, volám a nic, tak s Ginou běžíme na místo, kde seběhl z cesty za křoví, já si nadávám, říkám si jakej jsem pitomec, že u blízkých setkání třetího druhu si ještě nejsem jistá v kramflecích a dobře mi tak, bůhví kam až běžel, navíc mi přijde jako trelo makový, tak ani nevím, když by se pak vracel, jestli by vůbec věděl kam, jestli by nás našel… no a doběhneme k tomu křovisku a on stál hned vedle tý cesty za tím křovím a čučel někam do dáli…
Jako v tu chvíli jsem si říkala, že možná i na takhle poslušnýho psa, bych si možná mohla pořídit nějakej GPS lokátor..
Jako Gina přivolání nemá, ale jsem si naprosto jistá, že kdyby odběhla a vyřídila by si svoje, tak by nebyla ztracená, že by mě našla, vidím jak se dobře orientuje, jak ví kudy tudy co kde je, myslím, že i dobře vnímá záchytný body v krajině…. ale Maťula je takový trdlo… nechci mu křivdit, ale jistá si jeho orientačním talentem nejsem.
I kdyby neměl orientační smysl, nevnímal orientační body cestou ( to musíme jen my - lidi ) tak přece má nos ! Nejdřív by šel po vlastní a kdybyste odkráčela, tak tam, kde vás opustil by zachytil tu vaši. Pokud by nebyl v šoku, po kterém by byl docela mimo.
lesnizinka:Topinambury se mi příšerně rozrostly v zahradě(potřebovala bych nějakého toho hryzce, či divoké prase půjčit😛 jinak se jich nezbavím🙄) takže jsem si právě říkala, že bych je mohla začít vařit. No nevím, tohleto asi nepůjde. Už jsem si přečetla, že nadýmají😏
Já je nesadila, objevily se samy.
To tak invazní druhy dělají 🙂)
megi-the-pes:a tady je ten chybějící RL (to jsou děti toho Štěpána, bratr tady toho pána z tohoto případu)
https://www.youtube.com/watch?v=rRhNodvADUw
Megi - o té sektě jsem se dozvěděla až po tragickém porodu. Takže nevím nic moc. Ale (ta slečna je velmi milá ) ….oni nechtějí vědět, že existuje nějaká společnost, nějaký stát….oni prostě chtějí žít podle svého a na všechno okolo se vykašlat, hlavně ( asi ) nechtějí pracovat. Nechtějí respektovat zákony společnosti, státu. Ale jen do té doby, než potřebují peníze. Kdyby aspoň zůstala u matky, ke které s miminkem odešla. Ale je nabíledni, že se do sekty vrátí a peníze, které dostane na miminko odevzdá. Že holčička má rodný list? Má, ale jen proto, že bez něj by prašule nebyly.
balu:Copak se vám nelíbí na tom, co jsem napsala? Když se nad tím zamyslíte, nemám pravdu? Je jednoduché vše vidět jednoduše, ale většinou to nikdy jednoduché řešení nemá.
To není, že nelíbí. To je jen dodatek.
kometa:Jo, to jsem viděla hezkou fotku. Chlap v maskáčích, na stahovácích 2 sveřepé bully. Citát - Neradi běháte? My vás to naučíme!
Taky jsem viděla - na tričku. Po pěšině za sebou turisti, poslední, no kdo bývá poslední ? A nápis : “Nebuďte zlí na své obézní kamarády, jednou vám můžou zachránit život”. Za posledním tlouštíkem už byl jen medvěd. (Docela morbidní vzhledem k situaci na Slovensku )
balu:Pořád všude chodíte s obuškem?
Za celý svůj život jsem nebyla v situaci, kdy by bylo třeba jej použít.
Tak to já zase jo. Nakonec pomohl klacek, ale než jsem se dostala z prostředku louky k lesu, bylo to o zdraví zvířat a mé nervy. Pak už jsem chodila často s holí.( Často znamená - když jsem ji nezapomněla)
balu:Myslíte to dobře, ale - proč se neodebere pes - kam ho umístit?
Zákaz držení psa - psa si pořídí někdo jiný z rodiny… Rozšířit zákaz na všechny členy rodiny? Na jaké a v jak širokém záběru?
Trochu analogicky - když dostane chovatel pod ČMKU (FCI) zákaz chovu, tak si založí CHS jiný člen rodiny a potrestaný chovatel chová vesele dál, jen pod jinou CHS.
Tím neobhajuji majitele rotvajlerů. Ale je to složité a u nás má pachatel mnohdy víc práv než oběť.
Naše společnost zajde na humanitu.
Stella:
A pak, že se na některá plemena (zvlášť bul - nebo bull(?) ) nedá vsehnat náhubek .