Sarah01: A nevíte, co bych takovýmu holubovi měla dát? Jen vodu?
Jinak na tu stránku, co je tady uvedená pod vámi, ho nahlásím.
Pšenice, ječmen, proso, hrách/peluška, kukuřice, řepka/slunečnice, semenec - to je taková moje základní směs. Občas přidám i něco jiného - lesknici, oves nebo rýži, občas přidám směs pro malé papoušky (když nemám samotné proso a potřebuju namíchat, většinou). Čočky bych se taky nebál, ale postrádám zdroj.
Píší kousek vedle na diskuzi 🙂
Zrní ? Normálně se chodí přikrmovat ke slepicím. Pšenici proso, hrách, jestli bude zobat. Jinak, když nepoletí, tak číslo z kroužku poslat na Svaz holubářů, ať si pro něj přijedou. Ale to jen odhaduju. Dejte dotaz na Holuby.
efe: Dnes jeden ušák a jeden ucháč 🤭
Ucháč krásný, kačenky poblíž by nebyly?
N: Tak ono Slovensko asi už chápe tu hru a přispůsobuje se. Přátelé z USA se už vyjádřili ve smyslu finanční náročnosti “ochrany” před nepřátelským Ruskem a Evropa zoufale shání zbytky munice a zbraní pro zbytek Ukrajinců.🙂 Otázkou je, zda je Rusko tak nebezpečné a zda to není jen prázdné tvrzení a snaha vyprovokovat novou “studenou válku”. Nebo mluvit s Putinem a zjistit jak se věci mají? Jenže každého kdo to zkusí, předem odsoudíme a nařkneme z proruského smýšlení? Budí to ve mě podezření, že je to cílené a má to svůj důvod.
Všechno je cílené. Na náhody nevěřím. Jen jde o to, jestli je náš premiér zasvěcený, nebo jen hloupý. Nevím, co je horší.
efe: Píšu “byly doby” ;)
Máte pravdu. Tehdy trvala cesta z Liberce “za kopec” stejně dlouho jako do Prahy ( autobusem)
efe: Pak se vyplatí Liberec objíždět druhou stranou Ještědu.
Tak to jsi na omylu… byly doby (velmi nedávné), kdy jsem se zpoza kopce neměla do LBC jak dostat, abych neskončila v nějaký zácpě. Protože most zúženej, tunel zúženej, Ještěd zavřenej (buď od Výpřeže k LBC nebo na druhou stranu k Pasekám) a dálnice od Turnova taky omezení… Takže jsem po zaměstnavateli požadovala helikoptéru!
Ještěd už snad jezdí celý. Určitě od Semerinku do Liberce. Z Hanychova na Kubelíkovku a za chvíli jste na autobusáku 🙂) 270 to jistí. Auto necháte ve Stráži 🙂)
Sarah01: Má pravdu, předsedo.
Prý je gay. Ten nebo ten druhý ? 🙂)
Xerxova: naštěstí libereckou MHD využívám minimálně - buď mám soukromého taxikáře (Pepa mě ráno do školy vozí), nebo chodím pěšky (cesta přes hezké parky krásnými kusy města max 30 minut). Venčit můžu v obřím lesoparku před barákem (2 minuty sídlištěm a jsme tam) a nebo raději popojedeme pár minut autem (asi 5) na kraj Jizerek… a pak už v lesích za humny můžeme nachodit spoustu kiláčků a nepotkat člověka.
Občas se mi nechce jít pěšky od maminy (bydlí u sestry asi 30 minut od nás) a pak dostanu papírovou jízdenku od maminky (abych neměla náklady 😊, prostě jinak nedá a jízdenky kupuje jen pro mě, ona už roky jezdí zadarmo). Jinak mám aplikaci v mobilu - ale projedu tak jednu jízdenku za měsíc…
Liberec je vlastně moc hezké město 🙂
Buggyra: Lužky budou asi Lužické hory, ale nevidím, v jakém kontextu to bylo.
Taky mě to napadlo, jen je to široký pojem. Třeba to Zrzavá upřesní v pravý čas.
JanaJanaJanaJana: Teď o Velikonocích jsme byla na SK za přáteli, kteří si stěžovali na Ficovu vládu (jsou z Bratislavy, tam se volilo jinak než dál na východ) a říkali mi veškeré prohřešky, co se teď dějou….a já na všechno mohla říkat jen “hahaha, no to je i u nás”, “no, to je taky u nás 😀” 😀
Docela jsem se bavila, oni moc ne, že to tak zlehčuju, ale ono to bylo fakt jak přes kopírák, jejich i ta naše současná vláda.
A mně je to jedno. Na zahradě mi rozkvetl šeřík ❤️🌺🌼🌷
To je zajímavé. Proč se tedy Ficova vláda naší elitě tolik nelíbí ? 🙂 Že by zrcadlo?
Můj šeřík má do květu ještě hodně daleko a navíc mizerně nasadil ☹️
Buggyra: Co to? Nevšimla jsem si, že bych měla něco pardonovat 😀
Ále trochu jsem vám sepsula toho Kňažka ☹️
Teď to Balu není na vás, ale obecně.
Sem tam se někdo ( třeba v médiích ) podiví nad tím, kde se bere mezi lidmi tolik nenávisti. Doslova fóbií. Já tomu říkám “Titulková hra”. Lidi si přečtou titulek ( a ten musí být !!) - titulek dělá článek. A tak třeba : Důchodci dostanou od června přidáno 35% - zní titulek. A lidi se nezamyslí nad tím, že je to nesmysl, nepřečtou to, aby se dočetli, že je to nesmysl. Jen po babce v paneláku místo pozdravu štěknou “ zase vám přidaj, hladovci”.
balu: Musk to určitě musí vědět nejlíp.
(neotevřela jsem ten odkaz, parlamentní listy nečtu, čerpám tedy pouze z názvu odkazu)
Přečtěte si to. Není to dlouhé.
Musk to určitě musí vědět nejlíp.
Určitě líp, než kdokoliv z nás. A možná i líp, než všichni novináři v ČR. Díky svým financím na to “vědění” není sám, ale má kolem sebe rozsáhlou síť poradců, informátorů atd.
JanaJanaJanaJana: Ať je to pravda nebo není, že Fico a Pelle dotáhnou Slováky do Putinovy zádele….
V nejrozšířenějších médiích se vůbec neuvádí analýzy opozice. Ti, co vládli na Slovensku doposud, to je opravdu smutný příběh, tři premiéře za dobu dvou let a co všechno se za tu dobu stalo? To nebylo úplně dobrý. A co nabízí bratr Šimečka Slovákům kromě registrovaného partnerství, které ano, na SK chybí…ale co tam měl dál, co by Slovákům pomohlo?
Pak by se tolik lidí nepodivovalo, proč to tolik lidí to raději hodilo Ficovi, než Šimečkovi. A u nás to dopadne pravděpodobně podobně a můžeme za to poděkovat Fialovi. Takhle promařit šanci, to se jen tak nevidí. Babiš si ani nemusí dělat reklamu, má to od nich úplně zadarmo.
Možná Slováci mají výhodu v tom, že vidí k nám. Když slyším koment takového Pospíšila (pracoval on někdy?) nebo staré, nenávistné Němcové, mladé Richterové a podvodnice Decroix….skoro bych řekla, že Slováci volili dobře. Ale jak píšu - na Slovensku mě zajímají medvědi.
pouze utvrzuje myšlenku že “sametová revoluce” byla k ničemu a že vše se má dělat pořádně
Nevím, co je “z vaší strany barikády”. Předpokládám, že pánové Klaus, Zeman, Tlustý……ji dělali podle svého nejlepšího přesvědčení ( přidám ještě Lenku Procházkovou, pár zesnulých nechám spát) a nyní zjišťují, že se jim moc nepovedla, že nás zavedla do slepé uličky.
Dopravce. trilex cz - Die Länderbahn
Anonymní: To mluví o tom Pellegrinim kterému tihle progresivní levičáci nabízeli post premiéra když s nimi půjde do koalice? Bolševická lůza vylhana je to.
Asi ano. Nevím o tom, že by na Slovensku byli dva. Ale Slovensko moc nesleduju ( když tak spíš medvědy než politiku ), zarazily mě ty silné výrazy !
Zrzavci: Děsíte mě s tou dopravou!! Koncem května jedu autobusem a vlakem na autogramiádu Ohařů. do nedalekých Lužek. Mám to od nás pouhopouhé přes tři hodiny a 4 přestupy 😀 😀 . chtěla jsem vzít Rumíčka, ale čím dál tím víc jsem si jistá, že mu tohle neudělám.
A proč my nic nevíme? Koukněte, jakými vlaky máte jet. V Trilexu je místa pro psy dost. Arriva je nejhorší - i co se nastupování týče.