Xerxova: to u nás taky - ale osada Jizerka je vyhlášená mrazová kotlina - a narcisy před Hnojákem jsou jedním ze symbolů Jizerských hor. Chodíme na ně každoročně - většinou tedy o květnových svátcích, letos je to nějak podivné🙃
Doplním sdělení X. Jen tak pro představu, kdo to neznáte - Jizerka Hnojový dům a narcisy.
(Nechci se chlubit cizím peřím, fotka není moje, je stažená. Najít mojí by určitě trvalo hooodně déle. )
balu: Teda, vy jste neměla jednoduchý život. S kým jste to žila - “čtení zdržuje od práce”, "nemohla přečíst ani časopis”??
Já jsem taky hodně četla do 20. Jak přišly děti…..moc času nebylo. Knížku jsem vzala večer a končila, když děti vstávaly….Ten den pak vypadal.
Fikovnice: Stejně by mě zajímalo, jestli se někdy dozvíme, jak to bylo DOOPRAVDY s COVIDem a následně s vakcínami… Speciálně Pfizer by mě zajímal…
Jinak závažnost původní verze a prvních mutací COVIDu ani náhodou nepodceňuji, to je asi jasné.
Něco málo ke Covidu z Německa. Mluví anglicky a má to titulky - když se k tomu chcete vracet. ( Nekomentuju, dostalo se to ke mně náhodou, nevyhledávám - je to houby platné )
https://bezpressu.news/videa/nemeckem-otrasaji-nove-dokumenty-z-doby-covidu-rki-files/
Je jedno, co je tam napsáno. Ale vyberete aspoň jednoho sympaťáka ?
Fikovnice: Já myslím, že si vzájemně rozumíme a že tady všichni víme, jaká měla být správná odpověď. Jen vím, jak třeba naši studenti jsou schopni nás chytit za slovíčko a na jednom ne zcela jasně napsaném výraze se točit a hádat třeba o bod u testu. To jsem tím chtěla říct, nic víc. Že to měl někdo ohlídat, aby ty formulace nebyly přece jen (trochu) zpochybnitelné. U nás třeba při tvorbě testových otázek je dokonce trojkontrola. Jeden vymyslí otázky, pak to jde na prvokontrolu k někomu jinému a finální kontrolu dělá ještě někdo třetí. Což je z mého pohledu už naprosto zbytečné (ta třetí kontrola).
Vždyť to tvoří speciální firma. Za dost veliké peníze - no firma. Proč ne MŠ. Asi jich je tam málo. Že chyby dělají to je fakt. Prý byly ty přijímačky hodně těžké, ale jestli tohle rozporují, nevím.
efe: Třikrát hurá, sehnala jsem na zítra volnou paní na trimování! Baru už je fakt zarostlá a drbe se, u nás v salonu první volný termín až v červenci, proto už jsem zvažovala, že si jí otrimuju sama… Tak mám vyřešeno.
Navíc salony většinou netrimují, je to hodně pracné a trvá to dlouho. Za tu dobu sjedou mašinkou 3 psy. Není to složité, lze to po chvilkách doma. A pak dojít jen k někomu šikovnému na dokončení úpravy.
Ono jí to zas naroste 🙂
Fikovnice: Orionko, ptala jsem se matematičky. Ta otázka fakt není položena zcela explicitně a korektně.
Všichni víme, že zásady mají pH vyšší než 7. Ale logicky vzato mají tedy pH i vyšší než je číslovka 5.
Já tomu takhle matematicky taky rozumím. Ale mezi hodnotami 5 až 7 nejsou zásady, ale kyseliny. Ale na gympl se nechystám, tak je mi to fuk. Ano vyšší než číslovka, ale tam o číslovky nejde. Tam jde o to, jestli děti vědí, kde je hodnota neutrálních látek, což je jasných 7. Čili opačně, zásada nemůže mít ph nižší než7
Dobrý. Jen bych zdůraznila, že to, co se děje se školstvím, je stejně, možná víc nebezpečné !
Speciálně Pfizer by mě zajímal…
Na Pfizeru je rozhodně zajímavé to, že jich Uršula nasmlouvala 10 na každého občana EU, a to včetně nemluvňat. A doteď se to snad leje do kanálu ( obrazně, skutečně se to musí draze likvidovat). Hlavně je to zaplacené. Odkaz nemám, třeba někdo to tvrzení zpochybní.
balu: No jo, kdyby byli politici placeni průměrnou mzdou, tak by se tam nikdo nehrnul. A že ta průměrná mzda není malá.
Ono spoustě z nich jde o to veslo, ne o peníze. Někteří se v nich topí……Co se týče průměrné mzdy - jde o to, jak ji zvedají třeba milionové padáky. Teď jsem zaregistrovala, že stíhaný v Dozimetru, vyhozený z DP dostane na odchodnou 1300000. Vážený průměr se to myslím jmenuje : % lidí, kteří dosáhnou na….., % dalších, kteří dosáhnou na…..Už jsem ze školy dávno.
Megí : 7 je sice i víc než 5, ale tak to funguje v matice. V chemii nemůžete použít množinu, ale jen osu. Vlevo od 7 jsou kyseliny, vpravo ( to je vyšší než 7) jsou zásady. Víc než 5 je taky 5,5 a to není zásada, ale kyselina. Takže víc než 5 není správná odpověď.
Z těch návodných otázek jasně vyplývalo, že chtějí vědět, že neutrální je 7 a to je ten důležitý bod na ose. Aspoň tak to vidím já.
Tak třeba ta “Karlovka” je nápadně-nenápadně velice důležitá. Podle nabídky nemusí vědět přesně, ale kam zařadit Karla IV. by měli určitě vědět !
Balu : Souhlas. Znalost historie je důležitá. Abychom se vyvarovali….
Dodám : Nemám teď čas se zamyslet, ale na první myšlenku : Mám dojem, že současný je první, který nebyl před nástupem vězněn, nebo aspoň stíhán. Beneš ? Aspoň v exilu, před druhým mandátem. Taky důležité. Jasné, že vyhověl minulému i současnému režimu.
Dík, teď jsem to objevila : Tak takhle - Pro Balu : Taky 10/10. Ale přišly mi otázky takové plytké - divné - snadné….na zájemce o stř. školu, s těmi nápovědmi v dalších možnostech.
Pro Megí : Tak zrovna Husák je docela složitá a poučná postava našich dějin. Jak se ten svět točí. Nakonec i Svoboda a Havel. Mohlo by se to jmenovat “z kriminálu na Hrad”. I když Svoboda nebyl zavřený, ale to jen díky tomu, že by to Sověti nedopustili. Aby jim někdo věznil Hrdinu. Tak byl jen v nemilosti a ve “vyhnanství”. Celý tenhle “kolotoč” je důležitější, než že byl před Havlem zrovna Husák. Možná kdyby jim nabídli 3 letopočty - měli by stejnou potíž.
Ten test nebyl těžký, jen divný.
Tak se něco stalo, odpověď je zase v háji.
Daja: Ha nevidím reakci😉
Protože zmizela v propadlišti internetu a znovu jí psát nebudu. Její smysl spočíval v tom, že úmyslné zpomalování řidiče za vámi je fuj a nemuselo by se vyplatit.