Aktuálně: 3 769 inzerátů208 897 diskuzních příspěvků18 233 uživatelů

Příspěvky uživatele

orionka-2

orionka-2
orionka-2 03.11.2024, 12:27:50 xxx:xxx.3ee4:6031

Odkašlávám jak tuberák(tubera? Ale to je spíš kašel, ne?) celou cestu jak ráno jdu

Já jen přidám informaci, že loni zemřelo víc lidí na TBC než na covid. Nechtějte odkaz, nevím, kde jsem na to narazila. Ale na test by asi bylo dobré zajít. Ne na covid, ale na TBC. Plive se do skleničky, případně jde na rentgen. Takzvané “snímkování ze štítu” - chodívalo se.

orionka-2
orionka-2 03.11.2024, 12:21:02 xxx:xxx.3ee4:6031
kometa:

Na té fotce je flekaté černobílé cosi. Akitu to taky moc nepřipomíná. A zbarvení štěňat je doslova - každý pes, jiná ves. Nevím, jestli je inzerent tak prostoduchý nebo naopak mazaný.

A nebo je to smyšlené, jsou to voříšci, vy jste aktivní, zavolejte, třeba se dozvíte.…..také jsme pro různé voříšky vymýšleli….ale pro hotové psy, ne tedy v inzerci štěňat. ( Kamarádka má anglického vysokohorského kokršpaněla…..fakt krásný kokr, jen na trochu delších nohách.)

orionka-2
orionka-2 03.11.2024, 11:55:03 xxx:xxx.3ee4:6031
hmn:

“Snad by se k lékaři na odborná vyšetření mělo chodit při potížích. Jasně, že v mém věku mám nějaký stupeň osteoporozy, ale žádná denzitometrie a prášky mi ty kosti nespraví.”

no, od toho to jsou prohlídky preventivní, které mají odhalit problém dříve, než člověk začne mít potíže. Možná, že nějaké ty pilule osteoporózu oddálí a člověk si nezlomí krček kosti stehení při prvním uklouznutí a pádu.

Já s vámi musím jen souhlasit, však taky píšu, že v jistém věku……

orionka-2
orionka-2 03.11.2024, 11:13:13 xxx:xxx.3ee4:6031

Zdravotnictví je velká černá díra…..

Teď máme nové přístroje na stanovení osteoporózy. Na preventivce : A dám vám doporučení na denzitometrii…..Ale já mám kosti jako slon….nikdo ve vašem věku nemá kosti…každá žena je osteoporozou ohrožena….ale já padám a nelámu se….máte tam telefonní číslo, objednejte se…až budou výsledky, napíšeme prášky.

Snad by se k lékaři na odborná vyšetření mělo chodit při potížích. Jasně, že v mém věku mám nějaký stupeň osteoporozy, ale žádná denzitometrie a prášky mi ty kosti nespraví.

Cena ?

orionka-2
orionka-2 01.11.2024, 19:12:51 xxx:xxx.2f4e:f7dc

.Za našeho dětství, byl rozvod naprosto vyjímečná situace….

Žínko, jste opravdu kraj rázovitý.  Zase tak stará nejste. Asi tam byl život těžší, než ve městech a tak se tam lidi tolik do rozvodů nehrnuli. 

orionka-2
orionka-2 01.11.2024, 19:02:52 xxx:xxx.2f4e:f7dc
lesnizinka:

Když si i nevezme jméno nového manžela, může s ním mít děti, které budou mít jméno zase po něm. Takže polovina dětí s jedním jménem, polovina s jiným jménem…Za našeho dětství, byl rozvod naprosto vyjímečná situace. Měla jsem jen jednu spolužačku z rozvedené rodiny a byla za exota. Dneska: několik rozvodů, tatínků, dětí…takže ve jménech i tak chaos😏

To pak je asi tak : Táto, běž si to tam vyřídit. Tvoje děti bijou moje děti a naše děti jim fandí.

orionka-2
orionka-2 01.11.2024, 17:51:40 xxx:xxx.2f4e:f7dc
kometa:

Až na ty, které se znovu vdaly. A pak mám trochu problém, spárovat příjmení dítěte a matky. Ale takové případy jsou taky v menšině.

Na to mám historku. Je to dávno, ale třeba se tomu taky zasmějete ( i když dnes….nic podivného by na tom nebylo ) : Na rodičovské schůzce, rodiče v lavicích dětí, úča říká "Pane Pospíšile…Ale já jsem Polák…To nevadí, já budu mluvit pomalu, nějak si porozumíme…Ale já jsem Polák příjmením . Ha, ha, ha - docela jsme se tenkrát nasmály. Blbé, že ?

orionka-2
orionka-2 01.11.2024, 17:41:47 xxx:xxx.2f4e:f7dc

Také mi zůstalo příjmení po bývalém manželovi. Přiznám, že bych těžko nesla, aby se děti jmenovaly jinak než já. Sice velký autor praví “Co je po jméně, i pod jiným jménem bude růže vonět stejně”, ale já to tak mám. Přestože jsem děti vychovala v podstatě sama, jsem ráda, že si k otci zachovaly normální, dá se říci hezký vztah. 

Mám mladou kolegyni, žije v partnerském vztahu, dítě se jmenuje po ní a já ji “přesvědčuju”, že by se měl otec v příjmení dítěte objevit. Obě příjmení jsou krátká, takže by ( podle mě 🙂) i hezky zněla. ( Rozhodně bych otce nedegradovala na 1 spermii. To dítě po něm má hlavně půlku genů )

orionka-2
orionka-2 30.10.2024, 05:19:12 xxx:xxx.586d:3d6b

Nikdo nepostrádáte Fíkovnici ? Ona na té chalupě zůstala ?

orionka-2
orionka-2 30.10.2024, 05:13:01 xxx:xxx.586d:3d6b

Morče jsem nezažila, ale měli jsme v rodině kombinaci : teriér, kočka, králík.

Fena spala, kočka na ni ve své potměšilosti “útočila”, přiběhl králík a zmlátil je obě. Fena tam byla první, králík přišel poslední.

orionka-2
orionka-2 27.10.2024, 21:30:23 xxx:xxx.de9a:70c
Saga:

Nechat spadnout linku🤣nene, tak to mě dostalo🤣! Máma to má s varováním, že esli chce ještě někdy vymalovat, tak půjde (ta almara, ne máma😄) a tak to malování furt oddaluje a oddaluje….😄

No a já jsem se k poctivé almaře vrátila, o lince kuchyňské, tedy jejím horním dílu na zdi, nechci nikdy slyšet. 

orionka-2
orionka-2 27.10.2024, 21:27:42 xxx:xxx.de9a:70c
lesnizinka:

Orionko, jak jste to myslela s tím ,,nechat spadnout linku"? Mamka měla starou linku takovou tu (a nevím, jestli ty staré byly všechny takové?) že horní a spodní skříňky byly spojené nějakým tím sololitem či čím, místo kachliček, co bývají mezi. A ten sololit držel horní skříňky, byly k němu přišroubované. Postupně, jak se u dřezu dostávala na tu desku voda, pomalu odehníval, bortil se a horní skříňky se celé nebezpečně nahýbaly, poslední roky už tam byla mezera 10cm. Skříňky plné talířů, hrnků, sklenic. Nechtěla jsem čekat, až to mamku zabije, když je v baráku sama. Tak se naplánovala a dala vyrobit nová kuchyně, jak se mamce do toho nechtělo, všechno jsme promysleli, udělaly linku i v místě, kde předtím nebyla, ač je maličká, má tam všechno a alespoň se nenaběhá.

Normální linka, spodní díl, vrchní díl zavěšený . Špalky ve zdi, v nich nějaké háky…..no a cca 20 let je dvacet let a tak ten vršek uzrál a spadnul. Nijak se nenakláněl, natož aby se třeba viklal….žádné varování….prostě uzrál. 

orionka-2
orionka-2 27.10.2024, 13:08:41 xxx:xxx.c4d7:b080

Chcete se zbavit nádobí ? Nechte spadnout linku. A je pryč. Památeční i to běžné. Proč spadla? Prostě uzrála.  Stála jsem u ní, ale nechytala. Někam mě to odšoupalo na druhý konec kuchyně…..

orionka-2
orionka-2 27.10.2024, 13:03:05 xxx:xxx.c4d7:b080
Saga:

A tady věnečky: 

Obrázek

Jé, děkuju. Hezké.  Věnečky nedělám, přijde mi to umělecké a pracné. Dělám jen vazky do misek, truhlíků a podobně…….

orionka-2
orionka-2 25.10.2024, 19:17:15 xxx:xxx.703c:a292

MOC děkuji za nabídku pomoci s klíčemi. 🌷

S klíči !!!

orionka-2
orionka-2 25.10.2024, 18:50:35 xxx:xxx.703c:a292
Xerxova:

Byl to krasavec - stejně jako jeho mamina vždy vzorně upravený, moc hezky se na ty dva střeďáky pepřovaté koukalo. Xerxes je měl rád - a nikdy žádný konflikt nebyl, ale ani se o něho nezajímal. Xerxes se spíš zajímal, co mají jiné paničky v kapse za mlsky… než že by vyhledával psí společné hrátky. Nepamatuji se, že by se k němu choval jinak, než k jiným psům

Zamáčkla jsem slzu …….