Komentář pod krásným obrazem Jakuba Schikanedera… Mně se ten obraz fakt líbí, chtěla bych ho domů, je uklidňující, ale takovým jiným způsobem, že i člověk přemýšlí… Vyskočilo na fb: Renata NesmrtelnáTeta: Škoda že nejezdí všude to koňské spřežení to by byla krása a neposlouchejte názor vygumovanych mozků kdyby šlo mávnout proutkem aby jsem se vrátili byla bych asi první žádné napětí klyd a pohoda
Ten klyd mě úplně rozhodil. 😀
Podle přezdívky - potvrzuje, že blbost je nesmrtelná !
varaxi-to nešlo..Jaká já byla slepice!!!☹️..Navíc tchýni o 40 let v jedné kuchyni..je to dlouhý příběh,ale já si vzala právě ji a děti..resp.se rozhodl,že si mě veme,že by si mě nikdo nevzal(byla jsem v 8 letech zneužita,a byla jsem neskutečně odtažitá k chlapům,provázelo mě to celým životem-je to pravda,co říkají psychologové..už jsme to tu kdysi taky probíraly)..takže si vzal pečovatelku k dětem a ke své matce..tu jsem dochovala do 90…a spolu jsme měli 2 děti..atd..Už moc pitvám,a to nechci..Jak se říká.."dnešní rozum a tehdejší léta"..ale asi to tak muselo být,já žila dětma,popoháněl mě ten povzbuzující stres asi..Prý jsou 2,ubíjející a povzbuzující…a já byla tak zašláplá jeho velkou rodinou….co už..Teď se mnou půl dětí nemluví,ale žiju😎
i skoro 2 roky se mnou nemluvil,se synem od jeho 17 do své smrti..Se svým otcem nemluvil…Psychický teror je daleho horší,než hádky…Jak děcka vyrostla měla partnery,babička zemřela,tak jsem to ještě půl roku vydržela a šla jsem dochovat matku(jiná kapitola)ale obnovili jsme aspoň s chlapama kapelu ze 70.let.Mě ji před svatbou zakázal v r 1977..jak já byla blbá!!!🙄
Život v minulém století se nedá posuzovat dnešníma očima. A rozum ve 20. se nedá posuzovat rozumem ….no podstatně později.
Zrovna včera jsem probírala s kamarádkou, která žena by dnes chtěla ( a zvládla ) ve 20. žít náš život. A to vy jste měla jeden z nejtěžších. Tak si nepřipouštějte pochybnosti a užívejte si !!!!
Poslechněte si to v originále. Já to porovnat neumím, nerozumím anglicky, anglické titulky jsou snad shodné (od oka) - porovnejte si je.
Nevím, jak chcete dokázat, že je to fejk. Já to nedokážu, jestli vy ano - něčím jiným než prostým prohlášením……sem s tím. Ráda se nechám přesvědčit a váš nález prof. Drulákovi ráda přepošlu.
Zastaví velké nákladní auto na červenou, ke dvířkům doběhne blondýna a zaťuká na okénko. Řidič ho stáhne a blondýna na něj: "Jmenuju se Marie, jedu za váma a ztrácíte náklad." Řidič zakroutí hlavou, padne zelená. Na příští křižovatce se scéna opakuje. Na třetí červené to řidič už nevydrží, vyskočí z náklaďáku, zaťuká na okénko auta blondýnky a když ho blondýna stáhne, tak řekne: "Já jsem nějakej Franta,je zima, jsme v Liberci a já sypu sůl na silnici."
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 28.11.2024, 21:04:51
Na Vánoce na konci 70. let mám krásné vzpomínky. Stromeček jsme si chodili uříznout. V Podještědí byl velký svah a nad ním vysoké vedení - nevím, jestli bych to ještě našla. Les tak nesměl vyrůst. Lesáci tam zaparkovali maringotku, do ní umístili dvě bezvadné “baby”. Ty vařily svařák a grog ( bylo to zapotřebí, tenkrát ještě zima byla zima a pro stromky jsme se brodili pasekou po kolena i výš ) a půjčovaly pilu - samozřejmě, že ruční. Brodili jsme se od stromku ke stromku, otřepávali sníh a vybírali ty nejkrásnější. Zaplatili jsme dvacku za stromek včetně toho pití. Nádherné stromky jsme tenkrát mívali.
Některý jedinec kdyby si nekopnul, tak by snad zítřka nedožil. Jenže zapomněl dodat, že ty domy postavil zlý kapitalista a že se z nich lidi rádi nastěhovali do králíkáren. A že cena té králíkárny dnes koštuje 160,-- Kč za m2. No, nekupte to !
Taky takový byt pamatuju, v Nuslích. V 70 letech už se tam topilo plynem a voda byla zavedená v každém bytě. Pokrok nezastavíte.
No to se policie vyznamenala. V 80 lidech za 21 dní 24 kousků za 14 milionů ? To jako vážně? Nejpikantnější je, že za močení v lese, seberou myslivcům mobily. Fakt groteska. A když se páni policajti blbě trefí, myslivci běžte a dosledujte to ! To jako vážně? Snajpři se netrefí ? Máme v dědině sdružení, místní myslivci říkají “moje zbraň nezanechává raněných”. A jsou to většinou starší strejdové. Ale střílí na jistotu. Nebo nestřílí. Právě proto, že dosledovat raněné prase je jednak otročina a za druhé dost nebezpečná. Že by si je policajti dosledovali sami, když jsou takoví snajpři ?
Jen jeden odkaz. Není dlouhý. Když nevydržíte 4 minuty Druláka, popostrčte si to. Cca od 4. minuty je tam Trumpův projev ( jen asi 2 minuty ), česky za něj mluví AI ( nebo IA? ). Zařadil se k dezolátům, přiznal, že válka na Ukrajině je válka mezi USA a Ruskem na území UA.
Orionka psala o nějakém úžasném názvu Krizová situace vojenského charakteru - který jsem v životě neviděla.
To je tím, že jste mladá a nemáte čas se koukat. Dnes byl v polích krásný slunečný den. Jasno a vidět až do nebe. Jen na něm bylo příliš tryskáčů. Tak jsem hleděla, jestli hřib vyroste za Ralskem nebo za Bezdězem. Máme daleký výhled. Zatím v pohodě.
Orionka psala o nějakém úžasném názvu Krizová situace vojenského charakteru - který jsem v životě neviděla.
Já už to nenajdu. Byla to oficiální informace na TN asi Nova. Včetně těch letáčků. co nám vytisknou, včetně informace, že do metra, nebo do tunelu . ( Vy asi do Oldřichovského ), a že na starost to dostali ( dostanou ) hasiči.