Aktuálně: 3 769 inzerátů208 897 diskuzních příspěvků18 233 uživatelů

Příspěvky uživatele

orionka-2

orionka-2
orionka-2 21.05.2024, 17:14:16 xxx.xxx.64.54
megi-the-pes:

Můj telefon se k netu nepřipojí. Je to oficiální. Blackberry. Říkali, že si z toho už ani nezavoláme… jenže já volám a wifi taky dobrý… ale oficiálně tyhle telefony nefungují. Psali to i na Novinkách! 

Ale ta tuna počítačů, no, to někdo naprášit musí… jenže kdybych se chtěla dívat na ČT, cožto by mi muselo hrábnout dočista zcela, musím zaplatit tv mobilnímu operátorovi a vlézt na o2.tv a pak teprve bych se možná mohla dívat na tu ČT. 

Na tohle můj starý mozek prostě nestačí. 

Moc o tom nevím, televizi nemám, koukám výjimečně na počítači, platím furt, radio mám jen v autě…..Ale úplně stupidní mi přijde, že mají firmy platit podle počtu zaměstnanců. ( nebo už od toho upustili? ) Každý zaměstnanec platí doma, v práci se nikdo na televizi nedívá.

orionka-2
orionka-2 21.05.2024, 15:40:34 xxx.xxx.64.54

život akorát žijí z darů a množí se jak kobylky.

Par. 356 -nic vám to neříká. Ale nakonec - Novotný taky může podobný názor sdělovat.

orionka-2
orionka-2 21.05.2024, 15:36:45 xxx.xxx.64.54
Buggyra:

No jako já bejt tam obvoďák nebo pianista, tak se teda taky nesnažím Hamásu zbavit, no a kdyby to tam ovládali, tak ani moc nevykřikuju proti nim, aby mi nenatloukli kušnu…. to zase docela chápu.

Asi tak, jako by se Češi snažili zbavit se Němců za protektorátu. Někteří se snažili a víme, jak to s nimi dopadlo. No a nebo komunistů po 48.

orionka-2
orionka-2 21.05.2024, 12:54:06 xxx.xxx.64.54
assil:

Třeba ať si je vezmou bratři Arabové? Ale nevezmou. Jestlipak víte proč? Si to nastudujte.

Proč by si je někdo měl brát ? To území je Palestiny ! Tam nemá Izrael co dělat !

orionka-2
orionka-2 21.05.2024, 12:48:49 xxx.xxx.64.54
assil:

Jo a kdyby chtěl Izrael páchat genocidu, tak to určitě by pak měsíc i dva dopředu inzeroval kde povede útok, aby civilisti stihli odejít. 

Viděly jste ten pokus o evakuaci ? Kam měli odejít ? Palestina není ČR.

orionka-2
orionka-2 21.05.2024, 12:46:05 xxx.xxx.64.54
efe:

Nejděsivější na tom je, že se to stalo v nějvětším centru Phy, všude miliarda lidí a nikdo nic…

Když kouknete na plán, kde se to stalo….tam by neměl cyklista vůbec být ( vím není to zakázané, můj názor ), natož rodina s dětmi ( i když dnes jsou děti do 20. ). V tom provozu, který tam je. Možná kult cyklisty v Praze ? Za další, pomalu tam neprojdete mezi lidmi a v tu chvíli nikde nikdo? Co ostatní auta, tramvaje ?

orionka-2
orionka-2 21.05.2024, 12:36:10 xxx.xxx.64.54

Je vám líto jen lidí na straně Hamásu?

A to jste vyčetla kde ? Ne, je mi líto všech nevinných obětí na všech stranách konfliktů. Když to vztáhnu na naše poměry - mají teď voliči Smeru střílet politiky PS ? Kde to skončí ?  Neschvaluju útok Hamásu - v žádném případě, ale nemůžu schvalovat týrání žen a dětí bolestí, hlady, žízní……čeho chce Izrael tímto dosáhnout ? Vyvraždění Palestinců ? Všech ? A to podle vás není genocida ?

orionka-2
orionka-2 21.05.2024, 12:28:19 xxx.xxx.64.54
Buggyra:

Nerudovou jsem nevolila ani na prezidentku, natož ji posadit někde, kde by snad do něčeho mohla i mluvit… a to jsem prosím slyšela jen jednu politickou debatu s ní, jednu jedinou. Hm, nemám na to čas. Netuším, co budu volit, a jestli vůbec. Musím se podívat na jůtůb na něčí výcuc toho, co kdo z nich vykládá, třeba mi to pomůže, ale to až bude čas. Tak v červnu hádám. Kdy jsou vlastně ty volby? Třeba je prošvihnu a budu mít klid.

To byla jen řečnická - však jsem tam dala do závorky. Nemůžu a ani nechci vás zpovídat  🙂. Volby budou 7. a 8. 6. a smíte hodit jen jeden volební lístek ( pardon, jedna nevyžádaná informace )

orionka-2
orionka-2 21.05.2024, 11:35:17 xxx.xxx.64.54
balu:

Kdo seje vítr, sklízí bouři. 

Pokud si pod tou bouří představujete desetitisíce mrtvých žen a dětí, tak to potom……..Bombami, zastřelením, hladem…….Nemám komentář, jen👎

orionka-2
orionka-2 21.05.2024, 10:46:07 xxx.xxx.64.54
Buggyra:

Když já ho poznala už jako politika. Stejně jako Babiše, Pavla apod. Dřív jsem nikoho z nich neznala. Tak má holt smůlu 🙂 Navíc já po chlapech koukat nemůžu, mám to zakázáno. Smím jen americké herce, protože ti jsou “daleko” 😀

Budete volit Nerudovou ? 🤣 ( Řečnická otázka )

orionka-2
orionka-2 21.05.2024, 10:44:05 xxx.xxx.64.54
balu:

Hlavní prokurátor ICC Karim Khan oznámil, že požádal soud o vydání zatykačů na lídry palestinského radikálního hnutí Hamás i vrcholné představitele Izraele v souvislosti s jejich činností za sedm měsíců trvající války. 

Izraele?? Neuvěřitelné! Nehorázné! Snad zvítězí zdravý rozum. Tady je vidět, jak moc je náš svět už pokřivený. 

A jak nemám ráda Fialu, tak zde s ním naprosto souhlasím. 

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/zatykac-izrael-pasmo-gazy-palestina-valka-icc-mezinarodni-trestni-soud.A240520_132803_zahranicni_dtt 

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/zatykac-icc-netanjahu-galant-biden-pasmo-gazy-izrael.A240520_201449_zahranicni_bors 

Snad zvítězí zdravý rozum a zastaví genocidu v Gaze.

orionka-2
orionka-2 21.05.2024, 10:42:10 xxx.xxx.64.54
Buggyra:

Když já ho poznala už jako politika. Stejně jako Babiše, Pavla apod. Dřív jsem nikoho z nich neznala. Tak má holt smůlu 🙂 Navíc já po chlapech koukat nemůžu, mám to zakázáno. Smím jen americké herce, protože ti jsou “daleko” 😀

Já vám ho nevnucuju,  ale nesrovnávejte ho s dědky 🤣 (38)

orionka-2
orionka-2 21.05.2024, 09:50:32 xxx.xxx.64.54
Kilian:

….nádhera….z toho až mrazilo…..ještě se mi líbil Válečný kůň

A když český…Teorie tygra ?

orionka-2
orionka-2 21.05.2024, 09:29:56 xxx.xxx.64.54
Vahine:

Bělouš taky má někdy štěněčí sny a je to přesně tak, jak to popisujete Vy, Verun. 😀 je to hezké a snažím se ho nerušit, ať se mu to dozdá, když to jde.

A cvaká, když si blízne kapky moči feny a vychutnává…kastrace na to nemá u nás žádný vliv. Ovšem u starého psa to může být asi klidně třeba od nějakého diskomfortu? To je ale to jen má úvaha…

Tak po “stopách” háravek cvakají snad všichni psi. V zadání se jedná o starší fenu !

orionka-2
orionka-2 21.05.2024, 09:14:07 xxx.xxx.64.54
Buggyra:

Vlastně jo, je 🙂 Souměrný xichtík, žádný hubeňour, ale ještě mu neroste břicho 🙂 Já to u politiků nějak nevnímám, musela jsem se zamyslet 😀

Tak si ho nepředstavujte jako politika, ale automobilového závodníka, kterážto kariera té politické předcházela 😉

orionka-2
orionka-2 19.05.2024, 19:15:42 xxx.xxx.64.54
Doron:

U nás drama se zloději pokračuje, včera v noci prostříhali ploty mezi všemi zahradami, psi naštěstí neutekli, zaplať pánbůh. Byli celý vzrušení a ukazovali mi díry v plotech, bez nich bysme si toho nevšimli.

Jedno pole plotu bylo odšroubované a jenom tak lehce přidrátované ( připravovali si to tady) u něj ležel nůž, už trochu zarostlý, musel tam být tak týden určitě .

Jsem zvyklá tak kolem jedné v noci ještě poslat psy vyčůrat, už s nimi ale nejdu, běží sami na zahradu, ona je tak sto metrů dlouhá a vzadu zarostlá. Teď se bojím, aby jim někdo něco neudělal, nebo aby oni něco někomu neudělali.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Už to někdo hlásil policii ? Nůž zvednout - v rukavici - kvůli otiskům a odevzdat, třeba budou mít otisky v databázi.

orionka-2
orionka-2 19.05.2024, 09:28:45 xxx.xxx.64.54

Když jsem se před mnoha lety stěhovala, nechala jsem na zdi viset dva staré obrazy z Itálie, originály - romantismus - asi. Kromě toho, že měly cenu pro rodinu, měly už tenkrát cenu značnou. ( na zdi visely do poslední chvíle, aby se nepoškodily, naložíme na konec). Ještě než jsme dojeli do nového působiště, poslala jsem pro ně posla. Noví nájemníci je stačili ukrást. Teda jejich verze byla - postavili jsme je k popelnici a asi si je někdo vzal.