Nesnáším automatické tykání a nelíbí se mi ani tzv. firemní kultura založená na tom, že si tykají všichni, i s nejvyššími šéfy.
Přidám historku : Tak přišel do firmy nový pan ředitel. Mladší, ale zase žádný zoban. Na první poradě nabídl všem zaměstnancům tykání. Budeme přece vést firmu moderně. Někteří ( my starší ) jsme jen kroutili hlavou, někteří si ťukali na čelo. A protože ve firmě bylo i několik “pomalejších na hlavu” dopadlo to tak, že jedna kolegyně volala “ Ahoj Pepíku”, případně “Pepíku, počkej” - ať ve firmě, či na ulici, ať šel sám, či s doprovodem.
A když už jsem se rozepsala, tak bych ještě dodala - ti mladší a mladí si myslí “že objevili ameriku”, my pamětníci pamatujeme, jak jsme byli všichni soudruzi……a jak pracovník v zasr. holinách vletěl k řediteli, vynadal mu do volů, poslal ho do pr…..a pak teprve vybalil to, o co jde ( neboli vo co go :- )) ) a na koberci zůstaly ťápoty bláta.
Takže to všeobecné tykání ( internet vynechávám ) je spíš krok zpátky, od kulturní společnosti jaksi k barbarům.
Sarah-pokud máte(máš-pokud můžu)-ty můžeš,i “starší”-známé holky tady si můžem tykat.jak kdo chce…Jsem tu asi nejstarší😇..Takže pokud máš tmavší auto-i červené třeba,budou na laku vidět ty “šmouhy”ty jemné škrábance od kartáčů..Já mám stříbrné,tak to tak neřeším..Ale měla jsem Pažouty červeného a vínovou metalízu(metalýzu?) a tam to bylo vidět..ale nezapomeň-oddělat anténu ze střechy v automatické myčce..Zvládněš ale určitě tu ruční,vystříkáš si podběhy,každé zákoutí…
pokusila jsem se to vyfotit,je to i na té druhé straně ta boule-není to ale vidět…řekli mi,že je to ostruha…kdysi..nebolí,jen mi to vadí u bot..
A ty ďubance-psala Raduš,jsou vypálené ty šulky-žádný komár..Nečetly jste pointu…jsem psala že jdu na kožní..a pak,že jsem za to vysolila 500..a to jsem šla s 1 a našla jich tam ještě tolik malých..Nemohla jsem nosit řetízek..
Takže ani žádná blecha🙂) ( S těmi 500,-- - jak jste ten kraj rázovitý - měla jsem za to, že to byla cena už, že jste sáhla na kliku.
Mně to začalo bolet asi letos v dubnu. Praktická lékařka mně řekla, že ji má taky, mám nosit tenisky a hotovo. K ortopedovi mě poslala až po mém naléhání, ten mě vzal někdy v červenci, dal mi obstřik, prodal podpatěnky do bot s tím, že když to mám i na druhé noze a není s tím problém, tak i na té levé se to nějak uklidní. No, neuklidnilo a nejvíc to začalo bolet, když jsem se vrátila z nemocnice, protože tam to samozřejmě bylo dlouho v klidu. Takže znova ortoped, ten mě konečně poslal k rehab. lékařce a ta mně poslala k fyzioterapeutce, která má volno až v lednu. Prostě jak z pohádky o slepičce a kohoutkovi. 🙄
Fakt jste kraj rázovitý. Je to možná 10 let….Došla jsem k praktikovi, tušila jsem o co jde, když mě noha bolela, řekl, jo, to bude ostruha, poslal mě na rentgen, ten to potvrdil. Poslal mě na ozářky, asi 3x a noha přestala bolet, jestli hned, nebo po čase krátkém, či delším si nepamatuju. A někde jsem se doslechla, že se tomu říká “holínková nemoc” tady v našem kraji.
Mně to připadá jako alergie. A ten výpotek je mi povědomý, jenom si, safra, nemůžu vzpomenout, co mi to připomíná.
Mně to připadá jako totálně rozškrábané poštípání. Klidně od jedné blechy. ( Známá se takhle chystala na kožní, pak si odestlala a na bílém prostěradle viděla hop, hop…Je bez zvířat, jen si pak uvědomila, že vzala před pár dny domů na chvilku nakrmit zatoulané kotě ). Nebo alergie na šátek, šálu ( vlněné ?)
Jenže co to znamená opustit? Mám nějaké zkušenosti s “opuštěnými” ženami a víte..Vůbec se nedivím. Vím že to zní špatně,ale bohužel to se prostě nedalo.😐 Děti naproti tomu člověku přirostou k srdci mnohem snáze. Nejvíc ovšem klučina s mírným autismem, který nakonec skončil u pěstounů. Je už plnoletý a tak nic nebrání v komunikaci. Jeho máma rozum nikdy neměla a už ani mít nebude. Používat dítě jako prostředek z “nasranosti” vůči mně je k tomu dítěti sakra nefér a podlé zároveň. Nevím, nějak jsem to nepochopil asi..
Používat dítě jako nástroj pomsty…je podlé, ale hlavně je to strašně krátkozraké. V dnešní době, kdy jsme prolezlí nemocemi a havárie všeho druhu…..Když to s matkou “sekne”, kam se dítě vrtne? To by měla mít každá na paměti. ( Blázny, těžké alkoholiky a násilníky nepočítám )
Ale no tak… někteří chlapi opouštějí jak ženu, tak děti. Nenalhávejme si nic. Udělají tlustou čáru za svým dosavadním životem. Ne každý muž je dost chlap. I ženy opouštějí své děti. Sice mnohem méně často než muži, ale stává se to.
Když ony ženy jsou taky pěkné, vlastně nepěkné, potvory. A když má muž roky bojovat s nezájmem, až nenávistí dítěte, kterou matka živí……tak to - mnohdy v zájmu zachování svého duševního zdraví, vzdá. Muži jsou vlastně dost křehká stvoření. Však si vemte “rýmičku”.
🙂, taky řešení. 200 je super cena a bez práce. Když jsem to vyráběla já, byla to novinka a ty, co to prodávaly, nevěděly, co by si za to řekly. Temu, shein a aliexpres nebyly. A protože už jsem starší ročník, který, když něco za mlada chtěl, musel si často vyrobit sám, vypáchala jsem i kobereček. Takové wau to u nás nebylo, takže je další nedělala.
Vyrobila jsem jiný hlavolam a ten měl úspěch. Kulatá krabice asi od perníčků nebo co to bylo, nastříhaný karton na kolečka přesně podle krabice a každým kolečkem uprostřed protažená šňůrka. Pointou je, že jsem do krabičky naskládala, mňamky, pokličku z kartonového kolečka šňůrkou nahoru, zase mňamky a zase pokličku a takhle pořád dokola, až byla krabice plná. No a pesa musela pochopit, že se k mňamkám dostane, když drapne šňůrku a pokličku vytáhne z krabice, objeví se mňamky, no a pod mňamkama byla zase poklička se šňůrkou a pod ní mňamky a takhle pořád dokola, až byla krabice prázdná. Vyrobeno v podstatě z odpadků, takže zadarmo.
Už vidím mého knírače, jak by tahal za šňůrku…rozebral by válec na prvočinitele a pamlsky zhltnul jen tak mimochodem. Máte hodného psa.
Po loňských spekulacích výskyt vlka potvrzen i u nás v Železných horách (střed republiky). V místech, kudy jsme s Bonnie letos párkrát šly. Asi si radši budu vybírat vzdálenější místa na přespání venku, až zase bude tropická noc 😂
Fotky cca 2,5 km severně i jižně od fotopasti. Podle mapky v článku jde o místo blízko obce.
Když vezmete psindu do hamaky, tak za vámi vlk nepoleze. (Stejně obdivuju vaši odvahu, netroufla bych si spát sama v lese. i bez vlků )
Ne,to nebyla nehoda, ona si prostě myslela,že ty dveře uhnou🤣 takovýto,když to nejde silou,půjde to ještě větší silou😂 ona byla kamikadze štěně
O co jsou psi zteštěnější, o to jsou feny paličatější.
Když se moje kníračka rozhodla, že tady jde ona ( na turistické cestě se zákazem vjezdu ), tak jde a když na ni auto zatroubilo, tak jen koukla, že ať se tedy vyhne, když chce jet.
Jak nám příznaky odhalují co v těle chybí. Podívejte se, je to zajímavé… po dosažení určitého věku máme téměř všechny z těchto příznaků způsobených nedostatkem potravin uvedených zde:
Obtížnost hubnutí Co chybí: esenciální mastné kyseliny a vitamíny Kde získat: lněné semena, mrkev a losos - mimo specifických doplňků
Sladké nutkání Co chybí: nedosatatek chromu Kde získat: celá zrna, ořechy, zrní, banán, špenát, mrkev + doplňky
Špatná paměť Co chybí: acetylcholin, inositol Kde získat: sojový lecitin, vaječný žloutek + doplňky
Slabost, malátnost, nevolnost Co chybí: vitamíny A, C, E a železa Kde získat: zelenina, ovoce, libové maso a doplňky
Sklíčenosti, apatie, smutek, zlost, nespokojenost, deprese Co chybí: Peníze, moji drazí, peníze!!! Kde získat: …to kdybych věděl, neměl bych všechny tyto příznaky…
Nedávno jsem narazila na web, kde rozebírali 89. rok v Rumunsku. Hodně ošklivé to bylo. I když to pamatuju- i to, jak nás to tenkrát šokovalo….a i když od té doby televize vysílala leccos, šokuje mě to pořád stejně.
Ten web se snad jmenuje Badatel ( kdyby si někdo chtěl oživit paměť nebo se něco dozvědět - je to přece jen 35 let.)
trochu upřesním…Já kupovala chlapovi vždy po 5 párech stejné ponožky…kdysi jsem i štupovala,ale bych se mohla…Jenže..a v tom je ten problém,jsem asi sem tam vyprala ponožku s jinou barvou..Já měla za týden pračku bílého,modrého,černého,červeného…takže když jsem kupovala šedé ponožky a jedna se dostala do červeného prádla,nedopatřením-tenkrát nebyly ty papírky jak dnes…což je úžasná věc!!!může se prát kdeco s kdečím…Takže některá ponožka měla nádech do růžova,nebo modra…Nás bylo fakt moc,tak jsem se snažila prát je spolu…ale stalo se..Vemte si,že za týden-4 chlapi x 7= 28 trenek..4 holky x 7= 28 kalhotek..ponožky jsem psala 16 x 7=ještě víc..…trika a ostatní nelze spočítat,ale aspoň podle barev to vyšlo vždycky na pračku..Rifle a džísky se praly v sobotu v rukách ve vaně..plus mínus 6 riflí a 4 džísky ob týden-rifle skoro každý týden,a nebyly jen 1 od každého…ale odbočila jsem ve veselém okýnku..to jsem nechtěla…
Je to velmi veselé, když už to máte za sebou. A pro nás zvlášť….vlastně jsme hodně šťastné, nejšťastnější.