Pod vysokým migračním tlakem je celá západní Evropa. Německo 80 milionů, Francie 70 miliónů. ČR 11 milionů. Když si s tím neporadí oni…..???
Jen….ani Rajchl to nezachrání. Podpis, nepodpis, šoupnou nám je sem násilím. Pak uvidíme, jak vypadá okupace a jaké máme kámoše. Na západě 80, na severu 40…..
Včera ráno krásný kochací proběhnutí a pak firemní teambuilding. Bylo to super, jen jsem si mohla odpustit posledních pár piv, dneska ráno mi moc fajn nebylo. Tak jsem tam ještě asi do 12 střízlivěla s kolegama u bazénu... Abych to mohla odřídit domů.
Když jsme byly odpoledne venčit psy, tak měl soused zaseknutou kočku ve ventilačce. Chtěla vlézt domu oknem a zasekla se... Sice jsme ji vysvobodili, ale bojím se, že v pohodě nebude... Nechodila dobře na zadní, ach jo... A souseda jsme ještě nesehnali
Taky se nám kdysi kocour zasekl ve ventilačce. Navíc se nechtěl nechat zvednout, mohl tam být i dost dlouho, pokálený, počůraný. nevypadal vůbec dobře, skoro se plazil.Odnesli jsme ho k vet., píchnul mu něco proti bolesti a něco ….zotavil se poměrně rychle a hlavně úplně, ani nekulhal, skákal, coural, pral se….Ventilačky jsou děsná past. Kocour už je další, ale ventilačku od té doby neotvírám.
Citalec je antidepresivum..beru ho od 2016(byla jsem na 6 týdnů na otevřeném oddělení na psychině ve FN v Olmiku..napřed 20tku,ale pár let už jen 10-slabší není..Několikrát jsem se ho snažila vysadit(musí se půlka brát aspoň měsíc,pak obden)..Ale jak naschvál se vždycky něco potentočkovalo,vracelo se mi noční “šrotování” v hlavě…Pak mi doktorka řekla,že 10 je jen udržovací,že ho klidně můžu brát dlouhodobě,tak jsem si ho zase nechala napsat..Vedlejší účinky nemá..
Jj, Lbc bazén je pade. My právě plavali 10x (i když trochu ve mně hlodá, jestli náhodou ne 20x - protože ono to dost možná bylo 10x, ale tam i zpátky 😀 ), tak jsem od toho odvíjela své úvahy.
JÁ jen dodám - loni mě vylákali mlaďoši na zatopený lom. Po pás a dost. Móc hluboko tam bylo, radši jsem hlídala mimina na břehu. Neměla jsem rukávky.
Jinak u nás straší nějaká buřina. Někde hromotluci válí sudy.
jé,holky…teď mi sem vletěla Jiřinka..píšu a říkám si,co to za mnou šustí😀..Mám otevřené okno dokořán,a do půlky mám záclonu,jako svisle..Druhé okno otvírat nemůžu,tam mají hnízdo..Mimochodem,tam bývá takový šrumec,když mladí mají hlad😊Tak jsem oddělala celou záclonu a našla kudy ven🤭
S mamku je to vyzva😜 Dala sem ji bojku, tak pomalu plavala na druhou srranu. Ja uz zpatky, byla v pulce. ,,A kdyz si tak v klidu plaves, preplavala bys to aj dvakrat tam a zpatky"?😛 ( s klidem by si nechala utopit decko😜) Hmm nevim asi jo, ale nezkousela sem. Kdyz sem to do plavala, nebyla jeste ani tam, tak sem plavala za ni a zase zpatky, takze jo, tech 400m najednou v pohode dam.
Tak jsem se zamyslela….(nestává se to často ) mam pocit, že bazén v Lbc je pade, 400 m normálka, když jsme se hecli, tak kilák, ale nebyly vlny a vítr - a tenkrát, když nám bylo - asi tolik.
Mám to úplně stejně jako vy, jsem sova, klidně půjdu ve 23 hod. uklízet barák. Když jsme dělali s manželem noční 12 (18-6 hod) psovody, lítali jsme v noci po pochůzkách, padla 22 hod. on byl zralý na spaní, já jsem ožívala a noční až do rána v pohodě. Ráno jsem padla do postele a usla, jak špalek až do odpoledne. On přes den prostě nemohl spát. I teď usíná u zpráv v televizi, což já nechápu. Nechápu ani to, že v 6 ráno už je se psem na zahradě, a to vstávat nemusí a denně tak vstává, hážou se aportíky, hračky, prostě pes už je v plné aktivitě. Já, když usínám okolo 1 v noci a vstávám ve 4,50 hod. do práce, jsem celý den úplně mimo.
Dočkej času, jako husa klasu -se říká, ne že bych chtěla někomu tykat. Usínám kolem 23., ve 3.30 jsem schopná vstávat. Pravda, někdy si sám hoďku odpoledne. Ale zřídka.
Moje vnoučata bez flašky s vodou nevyrazí z domu.Kde by nás jako děti napadlo se vláčet s vodou do školy. Když už byla žízeň, tak z kohoutku do dlaně a bylo to. Vyrostli jsme a zestárli i tak.
Kdo by taky tahal ty těžké flaše, které beztak tekly? 😄
V současné době mohou vojenští policisté zasahovat pouze v objektech a na pozemcích resortu a armády, nově by tak mohli činit i mimo ně. Podle Ročka by se ale opět jednalo pouze o případy, kdy by to bylo nezbytné a bude-li v ohrožení život nebo zdraví osob. „Uvidím-li dnes, jak na zahradě bije muž ženu, mohu jako vojenský policista zasáhnout, ale zdůvodnění je nesmírně komplikované a často na hraně zákona. Novela pomůže i v případě, kdy například někdo rozbije okno ve vojenském vozidle, ukradne notebook a poběží s ním pryč. Zatímco dnes se vojenský policista musí zastavit na hranici našeho pozemku, nově bude moci pachatele pronásledovat a také zadržet,“ konstatuje náčelník Vojenské policie.
Hezký kecy, ale v podstatě uzákoněný bič na kohokoliv. Proč by měli vojáci přebítrat úlohu civilních policií ? Protože tu budou USA? Vojenská chunta na vzestupu. Kdo ještě mluví o volbách za rok….je blázen, mírně řečeno.
Do paneláku jsme zamčíno neměli a dveře jsme nezamykali, stačila koule zvenčí - no a když jsme si zapomněli klíče, otevřel nám pes 😀
Taky tak, jenže pak jsme začali zamykat právě kvůli psovi. Otvíral si, kdykoliv se chtěl jít projít. Takhle si otevřel v Brně na hlavní ulici, prošel se a když jsme ho šediví hledali, vracel se, kam patřil.
rodičové kdysi lezli domů oknem v poctivém 1. patře.
To lezli v těch “hodobóžových šatech”? Jasně, co jim zbývalo.
Koukám, že jste žhavá na detaily 🙂) Já jsem spala, vzbudila jsem se, když už byli doma s údivem “ To už jste tady? ” Asi táta shodil sako….a mamce už pak otevřel, ta po žebříku v dlouhé róbě nemusela.
Sousedy mám daleko, tak mi poradila rodinka ( když jsem volala, ať mi někdo přijede otevřít), ať si proboha někde schovám klíč…..Tak jsem vybrala spolehlivou schovku….a nikdy už jsem ho nenašla 🙂). Ale kocour má trvale otevřené okénko, možná bych se v nouzi nejvyšší procedila.