megi-the-pes: Tam někdo říká, že na psa byl zatykač. Nevím, co to teda je, to jsem v souvislosti s ČR ještě neslyšela, ale tohle prostě dělat nemuseli. Co čekali s teleskopem a pistolkou v ruce. Věděli kdo to je, mohli si pro něj a psa dojít domů s uspávačkou.
A mně teda přijde, že ten pán se psem nezachází špatně, drží ho nakrátko, přitahuje, posadí ho a dá před něj nohu, dělám to samé a Megi štěká úplně stejně.
Podle té psané zprávy a titulku jsem měla zato, že pán byl ultra opilý a pes policistovi vykousl kus ruky.
Ani jsem neslyšela upozornění “jménem zákona stůjte, nebo proti vám bude…”, jen “stůjte”, no to bych neudělala, když můj pes nemá rád policisty. I bych řekla, že se jich bojí. Ale to je jen můj dohad, nesmysl. Ale ten štěkot je mi povědomý.
Video není celé, možná se ještě nějaké ukáže, třeba toho psa pustil a fakt pes někoho pokousal. Ale je to celé zvláštní, veřejná akce, děti, na co ta zbraň, stačil pepřák.
Paní na konci říkala, že jsou tam dvě hodiny a o psovi nevěděli. Nebo tak něco.
Kdysi, když jsem bydlela v nájmu u strašlivého psa jménem Asta, přišli strážníci, že prý někoho pokousala, no to ona furt, to nebyl můj pes, že potřebují mluvit s majitelem… a ona byla na řetězu a oni přes ni nemohli… ale normálně jako normální lidi řekli - psa, prosím, odveďte, ať můžeme projít, my počkáme.
No už asi nebudu chodit do města.
Ti tam přišli toho psa zastřelit. To byla jejich prvotní myšlenka. Možná toho psa pustil, aby mohl utéct. Když on nestíhal. Dokud ho měl u nohy, tak po něm střelit nemohli. Neměl utíkat, měl zůstat mezi lidmi. Přiznám se, že mí knírači uměli jinak viset ve vodítku, když se jim někdo nelíbil. Dnes by mi je taky nějaké pako zastřelilo. Dřív byli lidé snášenlivější mezi sebou i ke psům.