V Liberci se koná “netopýří noc” každý rok. Netopýři odchycení, kroužkovaní i ti z “domácí péče” - zranění, neschopní přežití. Spousta dospělých i dětí. Někdo si netopýra pohladí, někdo pochová. Rukavice ? Snad to nezakáží. Ani nepočítám, kolikrát jsem tam s dětmi byla.
Varaxi, jde o nouzové sestěhování se, kdy mě posadili s někým a velmi složitě se zařizovalo, abychom se tam vešly (dvě ženské). No a včera šok: Že se v té minimístnosti bude dělat třetí pracovní místo a jediná možnost prý je, že ten někdo by seděl natěsno vedle mě, jak jsem popisovala. Ihned jsem to zamítla. Zda něco zmůžu, nevím. Se stoly hýbat nelze, těžko tam vůbec člověk projde třeba od stolu ke dveřím…
A vy tam chcete zůstat, nebo odejít ? Zkušební doba ? Třeba zkouší, co vydržíte.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 03.08.2024, 10:45:04
Však píšu nepřežírat se, neválet se…..Vy holt napíšete román, já to dám ve zkratce. Ale když má někdo boky, žádná dieta mu je neoseká ( všeobecně). Být pevná, nebýt rozkydlá. ( Tak jako některá mladá děvčata, na kterých se všechno klepe a sežraly by půl vola )
Pak jsem ho malinko jednou rukou objala a druhou drbala a ve vteřině záchvat vrčení a ostře po mně vyjel. Pak se zas ve vteřině uklidní a hraje si dál. Je to fakt zvláštní.
Různí psi mají různé “libůstky”
Naše fena nesnášela, když se jí fouklo “do obličeje”. Od nás to se zřejmou nelibostí strpěla, cizímu byla schopna vyjet do obličeje. I když nekousla.
Můj pes nesnášel, když jsem ho zvedala do náruče ( a nebylo to potřeba- na veterině neprotestoval), sice nechňapal, ale nelibě vrčel.
A pak jsem znala NO. Vycvičený obranář. Přišel si pro pohlazení, nechal se podrbat, pomazlit, ale cizí ruka se nesměla přiblížit k obojku. To vyrazil docela ošklivě.
Noo v ČR asi ne. Většina výstav je hlášená přes DogOffice a tam nelze jen tak změnit majitele. Takže pokud by se dala “zablokovat” přímo tam, tak smůla.
Ovšem v zahraničí je to asi jinak. Tam nejezdím, takže nevím.
Je snad zablokovaná ona a ne pes. Když pošle handlera, tak může být pes normálně na výstavě. Jinak to nedává smyl.
Jestli chcete žít v emigraci zde, jste vítáni. Ale nezanášejte nám sem ukrajinské zvyky. Nepijte vodku na rohu ulice, nespěte ožralí v parku, neperte se s krajany ani s Rusy, a to ani o politické názory. O Putina tím méně. O vaše politické názory nikdo nestojí. O vaši vlajku také ne. Přijali jsme vás, protože jste byli v nouzi a nechtěli jste umírat.
No a to já jsem si po spuštění videa myslela, že to nejhorší je to vláčení a dle mého nešetrné zacházení-zvedání, tam už mi přišlo, že vystavovatelka se už na fenku zlobila, žádná snaha spíše psa nějak uklidnit, poskytnout podporu nebo nějaké gesto “tak dneska jsme neměly den, ale i tak jsi moje milovaná holčička”…ten konec jsem ani ve snu nečekala.
Prostě, když už jsme dojeli na výstavu, tak se budeš předvádět a basta fidli…
Vím, že to nesouvisí přímo s inzercí psů - ale kvůli práci prodávat, králíka, který stačí dvakrát denně nakrmit nebo mu nechat krmivo. Spíše neuvážené rozhodnutí a uvědomění, že to nebude pouze mazlíček na pomazlení, ale potřebuje rovněž péči.
Já asi budu ošklivá až hnusná. Synek ( dávno již tomu ) dostal bílého králíčka na hraní a on rostl a rostl….a protože chlapec byl malý a citlivý, tak králík “utekl” a tchýně ho udělala na paprice.
U vás neexistuje tzv. “červená známka”? Aspoň v našom meste/okrese to funguje tak, že pokiaľ pes niekoho napadne, dostane tzv. “červenú známku” a majiteľ by mal ísť na cvičák - teda pokiaľ nechce prísť o psa, pri druhom napadnutí je pes odobratý a …
U nás většina psů nenosí známku žádnou. Myslím všeobecně v ČR ( možná s výjimkou Brna, v Brně jsem si všimla, že tam na psí pořádek MP dost dbá ). Na vsi při přihlášení psa ani žádnou nedostanete. Necháte si udělat štítek s tel. č. a ten pověsíte psu na obojek - pokud ho nosí.
Já ovšem také ne. Jestli jste si nevšimla, tohle je, podle mě zcela adekvátní, reakce na příslušný příspěvek megi.
Ba ne, vy jste Megí napadla (když sepisujete ta svá moudra a chytrosti,) a přitom jsem napsala já, že tam jeli s myšlenkou psa zastřelit. Aspoň se tak - podle videa - chovali.