Aktuálně: 3 769 inzerátů208 899 diskuzních příspěvků18 233 uživatelů

Příspěvky uživatele

orionka-2

orionka-2
orionka-2 21.08.2024, 21:39:17 xxx.xxx.226.32
balu:

Je to těžké,  přemýšlím o tom a doufám, že já bych to nepřehlédla. Otázkou je, jak píšete, co dál…

Doufám, že nikdy nebudu muset takovou situaci zažít. 

Co dál vám napíšu. Když ten byt vytopíte tak, že voda bude crčet z něj, ne z vašeho, tak přijedou hasiči a za asistence policie do toho bytu vniknou vodu zastavit, aby nemusela být zastavená pro celý dům.

orionka-2
orionka-2 20.08.2024, 21:29:34 xxx.xxx.226.32
lesnizinka:

Na opékání špekáčků je tu Nikča, ta se na to těší vždycky celou zimu😜 My doma o tom hlavně mluvíme, jenže jak je u nás pořád šílené sucho, na oheň mám alergii a na oheň od ,,sousedů"(lidí na polích v okolí) jsem doslova vytočená😠 Ono je výborné, když je 35st a někdo něco začne pálit na poli v době, kdy se zvečeřívá, konečně trošku chladí a otevírají se všechna okna, aby se barák konečně vychladil. A za chvíli zavětřím, že odněkud jde dým🙄 Šlak by mě trefil👎 No a sedět a opékat si v tom vedru špekáček…bych raděj umřela hlady😉

Však nemusíte opékat v létě. S psí partou jsme opékali i o Vánocích. U dubu, než nám ho oplotili. Ale aspoň jsme prosadili, že dostal status  památkové ochrany, aby  ho náhodou nový majitel parcely nepokácel. 

orionka-2
orionka-2 20.08.2024, 12:50:26 xxx.xxx.226.32
Tenurri:

Toto poslouchám od ostatních velmi často. Většinou to jsou paní s malýma pejskama. A jejich výchova je vysvětlovat to psu, jako by se bavily s dítětem “koukej, jak tamten hezky poslouchá, to bys měl být taky takhle hodnej”… a vedou si monolog směrem ke psu o tom, jak se má a nemá chovat, zatímco je pes totálně ignoruje a dělá si co chce na jojo šňůře. 

Přitom já mám kolikrát pocit, že dělám jen naprosté minimum a že bychom toho mohli dělat a trénovat i mnohem víc 😀…

Tak já jsem podobné viděla na nádraží v Liberci. Jenže to nebyl jorkmut, ale nějaký pitbul, nebo staford, pes jako telátko, majitelka ho fixovala za zábradlí, aby ji nestáhl ze schodů za jiným psem. Ani se netajila tím, že už ji z těch schodů v minulosti stáhl. A hovořila s ním přesně stejně : “kolikrát jsem ti říkala, že se máš chovat slušně” a další podobné domluvy. Nakonec se mnou sjeli dolů výtahem a pes dostal u stánku zmrzlinu.

orionka-2
orionka-2 19.08.2024, 20:56:43 xxx.xxx.226.32

Ale stárnout je normální, ať s dětmi nebo bez. Nevidíte to na svých dětech, vidíte to na sousedových. Před stárnutím nikdo nezaleze. Není kam. Jen někdo má větší štěstí a dožije se hezkého věku ve svěžesti, jiný ne. Nevím, jak to pánbůh třídí. Někdy mám pocit, že ti hodní odcházejí první a tak je lepší býti potvora. Zase se říká : "pánbůh ho měl rád, vzal si ho k sobě". Jen si pak říkám “ takový fajn chlap, mohl ho tu ještě chvíli nechat”.

orionka-2
orionka-2 19.08.2024, 16:58:35 xxx.xxx.226.32

Proč máme drahou elektřinu ? Protože nakupujeme na burze, burza je v Lipsku, tak máme německé ceny. Protože jsme si neuměli natáhnout dráty sami, tak je natáhli Němci do Lipska a my to musíme kupovat odtamtud. Jen jsem nepochopila, kam to v Lipsku házej. Kde je ta hromada.

orionka-2
orionka-2 19.08.2024, 16:13:15 xxx.xxx.226.32
Doron:

Na těch fotkách toho je toho vidět dost, to není fabulace, ale pozorování. 

V každým případě doufám, že jestli ho někdo ukradl, je to z toho lepšího důvodu. 

A kdybych ho někde viděla, jak se má dobře, určitě bych to nikam nehlásila. Ostatně,  sama se chystám ukrást koťata🙂))

Kdysi se stalo na VFU, že tam přinesli na utracení vrh štěňat. Zaměstnanec je neutratil, ale ponechal, že by mohli být použiti snad, možná. Domákli se toho ochránci zvířat a šli zachraňovat - přes zeď. A to tak, že všechny psy umístěné v kotcích vypustili do prostoru. Psy z největší části přijaté na léčení, nebo k ustájení. A pokračovaly ( píšu y, protože aktivistky baby ) prohlídkou areálu, včetně budov a dělaly soupis psů. Nejčastější verdikt byl - odebrat a umístit. A to nejen o psech přijatých na léčení, ale i o psech zaměstnanců, kteří své psy vodili s sebou do práce. Sci-fi? Ne, příběh 90. let.

orionka-2
orionka-2 19.08.2024, 16:00:51 xxx.xxx.226.32

efe napsala: rozhodla jsem se, že teda začnu pít.

Hrozné prohlášení. Efe nedělejte to 🙂)

orionka-2
orionka-2 19.08.2024, 15:40:56 xxx.xxx.226.32
Buggyra:

Zeptám se správce, jestli mi nechají dát panely na střechu paneláku… 

Vsadím se o co chcete, že ani zdaněné PHM nebudou tak drahé, aby se mi VYPLATILO koupit nové elektroauto. Prostě nevyplatí. Spotřeba el. energie toho auta je prý srovnatelná se současnými náklady na PHM. A cena auta násobně vyšší. Ani teď nejsem schopná koupit nové auto, byť nejlevnější spalovací. Koupil si jeden, s kým můžu porovnat, před šesti lety Dacii. Je v tom v nákladech v současnosti asi za půl melounu, myšleno pořízení a údržba. Já mám jedničkovou octavku 10 let, koupila za 80 tisíc a od té doby řekněme 20 tisíc ročně utraceno za údržbu, když vezmu průměr.  Já na nový auto prostě fakt nemám, je mi líto. Tak do té práce konečně začnu jezdit na elkole a autem holt jen na výlety a na závody. Co už.

Však když najdete můj první příspěvek k tomuto tématu, tak začíná elektoautem, pokračuje elektrokolem a končí koloběžkou. Někdo se zmůže na elektro, jiný se bude odstrkovat a poveze se jen s kopce.

Cílem je vyhnat auta ze silnic, vědí, že na elektroauto všichni nedosáhnou a i kdyby dosáhli, nabíjení v sídlišti, kde rodina “nutně” auto potřebuje, mnohde dvě, je zajímavá představa. Kdyby se stavila Zrzavci, mohla by to namalovat. Jak z každého okna visí šňůra. A taky nevím, proč se pořád staví podzemní parkoviště a parkovací domy, když tam e-auta nesmí (?)

orionka-2
orionka-2 19.08.2024, 15:32:32 xxx.xxx.226.32
Kilian:

…možná je to trochu naivní co napíšu, ale s  válkou na Ukrajině jsem myslela, že budou lidé   pokornějsi, že si zase začnou vážit hodnot, že chodit do práce, mít své bydlení, co jíst a dělat své koníčky není zase až tak samozřejmé…ale jak vidím, tak ne…preci pokud mi někdo vadí nebo s nim nesouhlasím, tak s nim prostě  nekomunikuju, nereaguje na něj….ale udávat a donášet, to je fakt hnus velebnosti ..

Válka nepřináší pokoru, ale hněv a zlobu. Jak může zabíjení v přímém přenosu přinášet pokoru? A tleskání tomu zabíjení. A je jedno, na které straně. A kdo sleduje, co tato vláda předvádí, nemůže být lhostejný. Když zmocněnec vlády veřejně prohlásí, že 4% lidí v národě jsou svině ( cituji doslova, tak mi to slovo promiňte ).

orionka-2
orionka-2 19.08.2024, 15:27:08 xxx.xxx.226.32

Pak znám mladou rodinu, děti 7 a 11 let. Zadlužení z minula. V pronajatém bytě, kde platí 18 tis. za bydlení. Děti celé prázdniny za panelákem. Na dovolenou není pomyšlení. Na tábor pro děti není. Živobytí čím dál dražší. 

Když to srovnám - tak moje děti žili daleko lépe. Jo, dnes jsou taky děti, které žijí líp, některé o hodně líp. Takže prohlášení “nikdy jsme si nežili líp” je silně individuální. 

Tady na vsi, když dojíždí dospělí do práce a děti do školy, tak jeden plat padne na jízdné, které je mimochodem taky čím dál dražší.

orionka-2
orionka-2 19.08.2024, 15:21:07 xxx.xxx.226.32
eva:

že nepamatuje dobu, kdy by se měla líp

Promiňte, ale mohu se zeptat, čím topíte, svítíte atd??? Vám nevadí ty ceny energií?

Ty neustále se zdražující potraviny a ostatní věci?? 

Tak takhle “dobře” jsme se opravdu ještě neměli….no vy jste mě tedy nadzvedla ze židle, to snad ani není možné, že to můžete myslet vážně?

Jsou opravdu velké rozdíly. Mám kamarádku, před časem, kdy ještě stavební práce nebyly takový problém, zateplila, vyměnila topení za elektrický kotel…. s bydlením a novými normami nemá problém. V zatepleném domě neprotopí tolik. Přivydělá si k důchodu. Za elektriku dá dardu, ale co potřebuje jinak ? Nemá ambice cestovat. Nemusí podporovat dospělé děti. Žije fakt spokojeně. Důležité - zprávy nesleduje, kdo bude v USA prezidentem je jí jedno. Radši se koukne v televizi na pěkný přírodopisný film.

orionka-2
orionka-2 19.08.2024, 15:10:38 xxx.xxx.226.32

Odstupné, jen rámcově. Nesmíte dát výpověď vy, asi ani dohodou. Musela byste odcházet z důvodu reorganizace a tím snížení stavu zaměstnanců. ( Bez záruky )

orionka-2
orionka-2 19.08.2024, 15:04:47 xxx.xxx.226.32

Nevím, proč mají zájem na tom, abyste odešla. Chápu, že se nechcete dát. Ale na druhou stranu, táhne se to už děsně dlouho a vás to ničí. …..Mám představu, že s vaším vzděláním i praxí, by neměl být problém, najít odpovídající místo. Ve školství, ve státní správě, ve farmaceutickém ….. Statní správa, v Brně tolik státních ( krajských ) institucí. Asi bych nezůstávala v tak vyloženě nepřátelském prostředí. I kdybych měla jít prestiží zaměstnání dolů. Platově to moc nejde. Ministerstvo. Není v Brně ?

orionka-2
orionka-2 19.08.2024, 14:52:25 xxx.xxx.226.32
Fikovnice:

Nechala jsem předtím některé příspěvky zde smazat. Omlouvám se za to příslušným dámám (ony vědí…). Dávala jsem si víc pozor na mé profesní záležitosti. Teď/dnes je mi to už nějak jedno, po dnešní SMS smršti - jde o staré místo. Nové nesedí (z urč. důvodů), ale to nechci veřejně psát… Navíc do všeho vstoupila ta moje PN.

Takto mě už zase dlouho nikdo nepoložil! Znovu jsem napsala, že se budu bránit. Odpověď cca: “Dohoda je ve Tvém zájmu…” Připadá mi to už jako vydírání. Těžký nábytek stěhovali o Vánocích o víkendu moji přátelé (úplně odjinud). A já mám to těžce vydobyté místo přepustit někomu, komu je 23 let a v oboru nic nedokázal?

Aha. Nerozepisujte to. Já jsem měla dojem, že na škole jste skončila. Ale nemusím vědět víc.

orionka-2
orionka-2 19.08.2024, 14:39:37 xxx.xxx.226.32
efe:

A taky vzpomínám na rozhovor (myslím) s doktorem Pirkem, kterej právě lamentoval, jak jsou všichni zblázněný pitným režimem a pak jim v nemocnici přistávaj morbidně oteklí lidi, kteří vypijou x litrů tekutin denně, “protože v TV řikali, že se to má…”. No ale to je zas druhej extrém.

Nevím, jestli to byl Pirk, ale taky už jsem slyšela zdravotníky mluvit o “kultu petlahve”.

orionka-2
orionka-2 19.08.2024, 14:38:15 xxx.xxx.226.32
Fikovnice:

Omlouvám se za zdvojení příspěvku (je i v Třetím víčku):  Dnes jsem obdržela další SMS, ať přijdu kvůli vytvoření prac. místa pro nového člověka. Tudíž, abych s někým sdílela stůl, možná i židli! Psala jsem to už dříve, já fakt nemám slov. Pohrozila jsem Hygienou, chvíli byl klid… Pak mi napsali, že mě nikdo nechce omezovat a vše se vyřeší jinak. No a dnes - repete!!! Já už fakt nemůžu…

Já se v těch vašich zaměstnáních neorientuji. Jestli jde o to nové místo, kde jste ve zkušební době (?)……..tak bych měla strach, jak jinak to chtějí vyřešit. Víc než ze spolupracovnice u stolu. Jestli tedy o to místo stojíte. 

orionka-2
orionka-2 19.08.2024, 14:34:30 xxx.xxx.226.32
assil:

Ty dráty tady byly, aby držely lidi uvnitř a ne venku. 😀

Jako, že byly jednostranné. Docela dobře držely i s té druhé strany.

orionka-2
orionka-2 19.08.2024, 14:33:12 xxx.xxx.226.32
Ph:

tak ty 💩tam pes nevytlacil tesne pred focenim, travu taky nevydupal za minutu atd. Uz jen, kdyz jdu fotit sveho milacka, tak mu aspon ty zakysane oci utru 🙄

Tak jsem se koukla na fotky znovu, jsem slepá, nebo vy jasnovidka. Nevidím ani “zakysané” oči ani výkaly a tráva je před kotcem suchá víc než v něm.

Bohužel se přikláním k názoru Varaxi.