Aktuálně: 3 543 inzerátů216 696 diskuzních příspěvků18 330 uživatelů

Příspěvky uživatele

orionka-2

orionka-2
orionka-2 16.12.2024, 20:59:44 xxx:xxx.f6d1:82cd
N:

https://www.tribune.cz/archiv/pet-duvodu-proc-se-mi-libi-zdravotnictvi-v-usa/#

Možná jen trochu osobních zkušeností lékaře z ČR. 

Ony body 1-5 platí zřejmě v případech, kdy máte hodně peněz, nebo dobré pojištění. Jedna sdílená zkušenost z porodu v USA. Ze sálu rovnou domů s kanylou ( jmenuje se tak ta hadička, co vám vede ze žíly do pytlíku na stojanu ?) a taxíkem. Další den v porodnici by byl příliš drahý.

A teď jedna moje : V létě o víkendu jsem sebou flákla na chodník. Občané mě posadili do chládku a volali rychlou. Trochu jsem se vzpouzela, ale když jsem viděla díru do ruky…..to fakt kapesníkem nešlo. Byli tam za chviličku, vlastně hned. Byli na mě strašně hodní, stejně pak v nemocnici, kde mě rentgenovali ( i s hlavou - jasně duto, prázdno ), a šili a sádrovali. Měla jsem to domů cca 100, ale sanitu na nádraží mi dali sami. Jo a složenku na 90,-- za pohotovost. Pan doktor s tím měl celkem problém, vypadal, že to snad zaplatí za mě. Po vytažení stehů a odložení ortézy, jsem hned nastoupila na rehabilitaci. Fyzioterapeutky byly úžasné.

orionka-2
orionka-2 16.12.2024, 13:13:42 xxx:xxx.753b:a8f3
impact:

Celá tato diskuze začala tím, že jste odpověděla na můj příspěvek slovy: “Ale o tomto už jsme vedly diskuzí milion a nemá smysl v tom pokračovat.”

V každém dalším komentáři opakujete, jak to se mnou nemá smysl, nikam to nevede, nechcete se mnou souhlasit, vše jsme si už xkrát řekly, já nic nechápu, nic chápat nechci a pořád z konce dokola. 😏

A já se Vám marně snažím už od začátku říct, že je mi Váš názor na kastrace jedno. Vážně já nejsem ten, kdo Vám běží honem vysvětlovat svoje opačné názory. Vy to nevidíte? Asi ne. 🤦‍♀️

Už aby tady fungovaly ty blokace. Protože tohle byla úplně normální poklidná diskuze, dokud jste sem nevlítla a honem mi v nemásmyslpokračováním nezačala vehementně vnucovat své antikastrační názory. 😂

Aha, další adept na moderátora. A dokonce na blokace. To si Varaxi dovolila dost. Takhle vás tu za chvíli zůstane 5. Kecám, možná 15.

orionka-2
orionka-2 16.12.2024, 13:06:55 xxx:xxx.753b:a8f3
kometa:

Přesně tak, může do Politiky. Kdo bude chtít, tak si ho tam najde. A nick jsem uvedla.

Proč se cítíte oprávněná říkat někomu, kam má chodit a kde ho má někdo hledat. Na to je jedna jednoznačná odpověď. Mně je naštěstí cizí.

orionka-2
orionka-2 16.12.2024, 13:03:57 xxx:xxx.753b:a8f3
kometa:

Já si tykám jenom s Aluškou, Bobčou a Leithian. A ty dvě nezmizely. Takže to nevychází.

Aha, tak jedna je na světě, ta druhá je jasná. Jen tu první jsem nevěděla. Tak dík.

orionka-2
orionka-2 16.12.2024, 13:01:16 xxx:xxx.753b:a8f3
kometa:

nedirigujte.

Nediriguji. Jenom nechci, aby jeden člověk kazil náladu ostatním.

Který člověk ? Kterým ostatním ? 

Na to je jednoduchá rada - nečtěte všechny příspěvky a těm kontroverzním se vyhněte. Ale nepište: A vy/ty sem nepiš, já to nechci ! ( Třeba ho čte 100 jiných, kteří nereagují ) Snad požádejte majitele, aby ty, které nechcete bloknul ( to asi jde ?). Třeba vám vyhoví   ( v dnešní pokakané době - aha to je do Politiky - no tak nic )

orionka-2
orionka-2 16.12.2024, 12:18:32 xxx:xxx.753b:a8f3
kometa:

Nechceme s k tomu vracet. Ničemu a nikomu to neprospěje.

Uděláme z toho trochu detektivku, já pořád nejsem v obraze.

Byly to ty dvě, které odsud zmizely a s nimiž jste si s oběma tykala ?

orionka-2
orionka-2 16.12.2024, 12:09:51 xxx:xxx.753b:a8f3
N:

Tak si to tak neberte Balu.🙂 Podívejte se na to z druhé strany třeba? Lámu si já hlavu s lidmi bez kterých bych se tady klidně obešel? Holt jsme každý z jiného těsta,no. V reálu jsem veselý člověk, bez vtípků a srandy ani nedovedu žít. Hlavně mám pořád o všech co nemají úsměv na rtech 24 hodin denně pocit, že jim něco je či jsou nešťastní.😀 No a to přece nejde tak nechat,ne? 😀 Kdybych někam vždycky odcházel pokaždé že se mi někdo někde nelíbí to bych se nachodil teda.😀 S každým se dá vyjít v životě a pokud ne, tak spíš člověk nenašel ten správný způsob. 

I já chodím na Politiku a na Všeobecný…..a přitom se mě vámi citovaný příspěvek nijak nedotknul. Nebuďte tak vztahovačný. 

orionka-2
orionka-2 16.12.2024, 12:06:28 xxx:xxx.753b:a8f3
kometa:

Proč anonymní, orionko?

Ne, není to moje. Ale poté, co se N (tenkrát vlastně neverend) předvedl ohledně sexuálního obtěžování a pohlavního zneužívání… Bylo to znevažující, urážlivé a hloupé. To nedokážu prominout ani zapomenout.

Protože vím, že vy to poznáte 🙂) Prostě jsem na telefonu neodklikla přezdívku ( že zrovna vám se to nikdy nestalo ! )

To nedokážu prominout ani zapomenout.

Nepromíjejte, nezapomínejte, ale prosím nedirigujte. ( Čekám otázku od Stelly - a kdy? a kde?)

orionka-2
orionka-2 16.12.2024, 12:00:15 xxx:xxx.753b:a8f3
Stelle:

Neni. Ale je to do vlákna politika, tak ať to dá do politiky.

Další moderátor ?

orionka-2
orionka-2 16.12.2024, 11:44:30 xxx:xxx.753b:a8f3
Bobca:

Orionko-já reagovala na vaši reakci k mému příspěvku.nebo to nebylo k věku?že jsem tu nejstarší??hm?😇

já jsem 1956..proto až v únoru mi bude…!jestli jste 55,tak jsme tu spolu nejstarší..💐

Nebudem to přirovnávat přece k řešení věku u  Stellči🤭Bylo to jen na odlehčení..

Neřešte 🙂). Přece nevíte….. však ta moje reakce na váš věk začínala “ ha, ha” - to bývají citoslovce smíchu, takže legrace….nebyl tam i smajlík ?

orionka-2
orionka-2 16.12.2024, 11:33:41 xxx:xxx.753b:a8f3

Máme ve vsi Češku z emigrace do Holandska. Pendluje sem tam a netají se tím, že má strach, že jí nabídnou euthanasii, až se jim bude zdát, že už je stojí moc peněz. A v tom je ten háček. Násilné přestěhování občana, o kterém sociálka rozhodne, že nemůže zůstat v bydlišti, ale musí do domova, to se tam děje už teď. A když nechce ?Policie to jistí.

orionka-2
orionka-2 16.12.2024, 11:30:25 xxx:xxx.753b:a8f3

Nedovedu si představit, že si takhle ,,zkrášlím" třeba tu ruku a pak se budu muset na ni dívat do konce života, 

V létě jsem potkala slečnu v šortkách. Měla na stehně vytetovaný kovbojský pás i s koltem v pouzdře. Až jí bude 40, 50…..super motiv.

orionka-2
orionka-2 16.12.2024, 11:13:44 xxx:xxx.753b:a8f3

Orionko-no schválně..mě bude 9.2. teprve 69🤗..a vám? 

-náct už mi bylo a myslím, že stačí, že se řešil věk u Stelly, jak kdyby to nebylo jedno. Ale zadala jsem si upomínku a když budu i v únoru vědět, co znamená, pošlu vám gratulaci 🙂)

orionka-2
orionka-2 15.12.2024, 17:00:56 xxx:xxx.7ba2:68f5

Když ono se rostlinstvo základně rozděluje na dřeviny a byliny.

Potom by se mělo ve slově býložravec psát y/i obojetné, protože některé potvory žerou i dřeviny.

orionka-2
orionka-2 15.12.2024, 16:57:43 xxx:xxx.7ba2:68f5
N:

Jo Orionko, zrovna s tímhle mám teď patálii. Máma je přesně ten případ chronického a nevratného dyskomfortu.😐 Nechci to tady rozebírat, ale věřte, že chce a to sama a hodně. Revmatická artritida bolí a po té operaci páteře s dvanácti implantáty a pak reoperaci se jí ani nedivím. Spát bez prášků nelze a ve dne i s prášky na bolest přežívá a silně omezená v pohybu a samozřejmě bolesti.😐 Bojím se až jí uvidím. Ničeho se nebojím tak jak tohoto setkání.

To je mi líto. Já jen chtěla naznačit, že takový návrh by měl přicházet od nemocného, případně jeho nejbližších, ale ne od lékaře. Když jsem měla velmi blízkého člověka v nemocnici, vždycky když jsem odcházela, měla jsem v hlavě “ euthanasii třeba dřevěnou palicí  !”

orionka-2
orionka-2 15.12.2024, 16:42:13 xxx:xxx.7ba2:68f5
Kilian:

Zdravím, tak dneska definitivně ukončil Keliš letošní sezónu a po čtyřech zkouškách získal první místo na svém jediném letošnim závodě na našem cvičáku a to na  Memoriálu Stanislava Skály v kategorii dle ZZO1 s 93 body.

Obrázek Obrázek Obrázek

Mě vždycky ohromně pobaví fotka ze stupňů vítězů ! A jak musíte vzít psíka na ruku, aby byl za pohárem vidět 🙂) Tak přidám velkou gratulaci.

orionka-2
orionka-2 15.12.2024, 16:30:57 xxx:xxx.7ba2:68f5

Ještě jedna historka o tom, jak je čeština jazyk krásný a záludný :

Studentka na koleji vypadla z pokoje se slovy : Du si vopict vejce ! Spolužačka z Kuby, kterou v Zahrádkách naučili česky, vykulila oči : Kam šla ? - No do kuchyňky - Co je to Dusivopíctvejce? - No šla si udělat vajíčka k večeři. - Aha opéci vajíčka.