Zdravím, myslím že toto chování je normální, nejspíše má jedna z nich říji a tudíž se chová jako samec to “vrčení” bude rumbování. Ani bych je neoddělovala jestli neteče krev tak bych je nechala spolu, oddělovat a dávat zpátky není dobrý nápad.
Příspěvky uživatele
raketa
Zdravím, mám alexe malého s kterým hodně trénujeme. Jako pamlsek dostává proso a občas slunečnicové semínko (nemá ho vůbec v krmné směsi, tak myslím že neuškodí), ale už ho to nějak omrzelo a kašle na to (neřekla bych že by to bylo z nudy), tak se snažím objevit nové pamlsky, ale žádné jsem nenašla. Neexistuje třeba nějaký recept na nějaké sušenky nebo nemáte nějaké tipy?
Zdravím, myslím že tam šance je. Pokud je celý život v kleci, tak doporučuji pouštět se proletět ať je s vámi v bližším kontaktu a začít učit zalézat do klece ze začátku třeba lákat na jablíčko, proso atd. Klidně jen tak když kolem něj projdete tak nabídnout mňamku a mluvit klidně. Jakmile se nebude bát tak bych ho začala lákat na prst něčím co má rád (když se bude bát ruky, tak mám osvědčenou metodu schovat ruku pod rukáv a lákat ho na něj a potom pomalu prsty vystrkovat nebo si nasadit rukavici a postupně do ní dělat dírky) a až začne toto zvládat trénujte ho např. přivolání, mávání, házení kroužků na věž, prostě zábava, ale vytvoříte si tím pouto. Samozřejmě záleží na konkrétní andulce a času může to trvat i pár let. Přeji hodně trpělivosti a úspěchu. Trpělivost růže přináší.