Vůbec to se včelařením nesouvisí. A nebo, fakt vůbec?
Existuje (nebo existoval, roky tam nechodím) portál MRK o rybářích a rybařině, něco jako CHZ. Dávám odkaz kvůli kontextu a vesměs tupým reakcím lidí a dávám kopii svého tehdejšího příspěvku, v pném znění i s chybami. Z něj si každý inteligentní může udělat představu o mojí celoživotní filozofii a práci. Šokoval jsem komisi tvrzením, že rybáři jen v ČR za rok utrhají v jen sportovních (ne soukromácích) vodách 1.000 tun olova. Slovy tisíc tun a nebo 40 plně naložených kamionů. KAŽDÝ ROK!!!!!!! Vysoce toxického olova!
Ocenili to tehdejší ministryně Ruth Bízková a i bývalý ministr Bedřich Moldan (jen kecy a rukoudání a skutek utek), dokonce jsem za to obdržel cenu zvláštního zřetele (narychlo udělanou cenu, tak jsem všechny šokoval, samosebou ani Korunu) v tehdejším ročníku něčeho, čehož název jsem zapomněl (jedna ze zbytečných blbostí pořádaných ochránci přírody, ani už nevím ochránci jakého druhu). Nutno podotknout, že mě tam přihlásil bez mého vědomí kamarád a pořadatelé tak naléhali, že jsem jel. Bylo to myslím v roce 2005. Nebo 2006? Už nevím, je to fuk. Byl tam se mnou celoživotní a tady často zmiňovaný kamarád Petr.
Tady je část dikuze MRKu:
NBOWDEN® - Profil | Po 1.9.2008 0:56:52 Petrson - ® Ne 31.8.2008 22:52:55 Ano, živím se výrobou krmítek a zátěží a jejich součástí je olovo, přesněji jeho slitiny. Kromě toho jsem vynalezl a na trh uvedl ekozátěž s chráněným názvem BOWDEN® a 1.9.2007 jní uvedl na trh. Aby se tato zátěž nějak představila lidem, hledal jsem někoho kdo by pomohl prezentací. Rybářství a Kajman otiskli moje články, žádná státní instituce, nedej bože ministerstvo životního prostředí mi nepomohly ekozátěž prezentovat ze strachu, abch nezbohatl, že mi nemůžou platit reklamu když chci rejžovat na ekokrmítku. Z něčeho musím být živ a patrně bych na vás všechny, jak jasně píšeš, udělal dojem, kdybych uvědoměle chcípnul hlady a jako první přestal vyrábět věci, kde je komponenetem olovo. Věř mi, že mě to úsměvné, tedy to uvažování tvoje a ostatních, rozhodně nepřipadá. Jinde jasně říkám, že vždy civilizace dospěje k určitému bodu, ne že všichni naráz přestanou zastaralou a špatnou věc používat, ale postupně, zpočátku jen ti slušnější a inteligentnější a k nim se postupně přidávají další a přejdou, aspoň tam kde to jde, na novou, "lepší" věc. Rybáři až hystericky lpějí na olovu, je to pro ně pohodlné. Moje ekozátěž vypadá nezvykle a hlavně, přece proč používat něco, co vypadá nezvykle, teda blbě, jak by řekl český rybář, když olovo není zakázané. Dobrovolně přece nikdo slušný a ohleduplný k přírodě, potažmo i k rybám a životu ve vodě být nemusí, na co, co za to? Nicméně desetitisíce krmítek prodaných s touto zátěží, a prodávaných opakovaně svědčí o tom, že kdo tvrdí, že je ekokrmítko blbé řešení vlastně říká, že jsou dnes už tisíce rybářů blbci a možná by měl vážit slova. Nevíš o čem mluvím, ani ostatní, ale jistý člověk, který to tu čte, ten ví přesně co říkám. No a k odhadu jsem přišel jednoduše. 300.000 rybářů x 3,5 kg olova = nejméně 1.000 ročně. Nechci a nemůžu tu zveřejnit kolik se čeho prodá za rok v ČR, základem mojí práce je odhadnout to co nejpřesněji. No a krámští nakupují to, oč je zájem a rybáři plní ohleduplnosti k rybám a propagující "chyť a pusť" na krámských tvrdě vyžadují a naprosto klidně kupují a používají vysoce toxické olovo, co s tím já asi tak nadělám? Vše co nadělat můžu tu právě takto dělám!!! Zkus si projít tady na MRKu diskuze kde jsem účasten. Uvidíš tu levičácko-proletářskou hysterii jak zuřivě mě lidi nenávidí jen za to, že jsem řekl, že olovo je svinstvo a že slušný člověk by jej neměl, všude tam kde nemusí, v rybařině použít. Ano, npasal jsem, že civilizace dospěla do stadia, kdy je nutné hledat řešení a že já jsem přispěl svojí skromnou troškou do mlýna. Také jsem napsal, že potenciál lidského myšlení je nekonečný a že hezčí a funkčnější zátěže, než je bowden budou teprve vynalezeny. Jen bylo nutné upozornit lidi, že olovo je problém. To se mi, zatím jen u čtenářů MRKu, podařilo. Nelíbí 0Líbí 0