Rekapitulace strávníků na a pod krmítkem.
Hrdličky, kosi, straky, sojky, polňáci modřinky (letos málo), koňadry, červenka, pěnkavy, stehlíci, čížci, jeden plašťově myšošedej ptáček (?). A snad samička zvonka, jen jsem ji krátce zahlédl. Zvonky asi kosí ta choroba, jak se psalo jimde, myslím na exotech. U tety na krmítku jsem je taky neviděl. V minulých letech byli.
Příspěvky uživatele
Ladd
N&D, střídám po pytli kachnu a křepelku grain free verzi. Nic jiného nezkouším, když jí chutnají.
K tomu má vedle na mističce jogurt. Vždycky se nakřoupe granulek a pak se dolízne jogurtem. K tomu nastřídačku kupuju hovězí nebo vepřové srdce nebo dostane porci z našeho, když se vaří. Vždycky si v chodbě skočí na židli, to je znamení, že chce maso. + myši a chrousti, teď je teda na myší dietě, protože jsme dočasně v bytě.
Šlo mi spíš o propagaci toho krmítka, protože mi přijde fakt šikovné, než se dohadovat.
Krmím od začátku listopadu do konce dubna.
Vkldám fotku šikovného krmítka. Mají ho v OBI+ jsem ho viděl v několika zahradnictvích. Je dobře udržovatelné, ptáci do něj příliš nenakálejí a při krmení něco vyhází na zem pro druhy, které se do něj nevejdou. Dávám do něj směs pro venkovní ptáky. Na slunečnici mám zavěšenou upravenou pet lahev. - 2 cm nade dnem dírky skrz na skrz, jimi protažený klacík jako bidélko, nad nimi otvor, kterými slunečnici vyzobávají.
Přečetl jsem oba články, spíš se přikláním k prvnímu. Přijde mi přirozenější, když slabší mláďata zahynou z nedostatku potravy, než když celé hnízdo nebo populace přijde pryč v důsledku infekce. A ruku na srdce, takový ptáček, když se večer nakazí, druhý den již nepřiletí; nebo kolik kdo kdy viděl nemocných pěvců.. to k monitoringu zdravotní situace na krmítku. Nebo krmit včas, aby neodletěli až do středomoří, ..to byla perla.
Myslel jsem, že jsem přihlášený, když jsem psal příspěvek výše, tak jen doplňuji, abychom tu nedoskutovali v anonymitě.
Směs pro nosnice je sestavana tak, aby podporovala snášku a tu v zimě u volně žijícího practva nechceme. Je nevhodná.
To krmítko.
V zimě jsem pro krmení, v přirodě toho určitě k nalezení mnoho nemají. Naopak v létě by se o sebe měli postarat sami. Navíc si myslím, že riziko přenosu nemocí na krmítkách opravdu je, tak proč by ho ptáci měli podstupovat i v létě.
Vložím fotku krmítka, které je uzpůsobeno tak, že se tolik neznečistí trusem; je i se zásobníkem.
Krmím ptačí směsí. Koupil jsem i 40 kg slunečnice. Tu ale zatím nedávám, protože tou krmí soused. Jen jsem si tedy odsypal a dal jsem ji tetě.
U mě na krmítku zatím polňáci, modřinky, koňadry, na semínkách tůje čížci. Pod krmítkem kosi, hrdličky, straky, sojky.(vrabci toho dost vyhází, takže na zemi je toho opravdu dost).
U tety vrabci domácí, koňadry, modřinky, brhlíci, pěnkavy (snad pár), brhlíci, hrdličky, sojky, strakapoud.