Tak je to starej i a d. Když si představím, co ptáků těma mastnejma a slanejma čipsama zabije, tak klidně budu hulvát.
Do očí bych mu to ale vzhledem k jeho věku samozřejmě neřekl.
Příspěvky uživatele
Ladd
Kdyby bylo léto, tak řeknu pár dní ho nepouštějte domů a je vyřešeno.
Teď začněte tím, že mu dáte záchod s kočkolitem i ven.
Až tam začne chodit, tak ten doma zlikvidujete.
Jako třetí krok mu nasypete hromádku kočkolitu někam volně.
Jako čtvrtý krok, pokud toužíte hrabat se v kočičincích v záhonech, je přestat mu ten kočkolit sypat.
Verun:Několikrát , akorát se mi vždycky vysměje, že jim to chutná…
Ignorant a debil. To mu vzkažte.
Chce to víc lidí a v klidu je nahnat do nějakého dvora nebo zahrady. Tam už je odchytíte a převezete.
Každopádně by se měl postarat místní úřad.
Imunita se nezíská?
Tak. 👍
Vźdyť píšu: Lidé musí jíst.
Slepice od půl čtvrté čekaly před brankou, na odpolední krmení, po té co se nažraly, tak se vydaly do louky na pastvu. Takže nasycené. Přes den střídavě odpočívaly na oblíbených mistech , mezi tím se pásly.
Bodlinko, většina zvířat si stanovuje své teritorium, ve kterém se pohybuje, odpočívá, spí. Ty slepice v hale by si určtě stanovily teritorium větší, kdyby se nemusely prodírat zástupy jiných. Že, by jim venku bylo lépe (po aklimatizaci), o to se snad nepřeme. Holt ale lidé musí jíst.. Jestli je volný chov na podestýlce v hale lepší než ten v obohacených klecích se nepřu. V drůbežnictví jsem pracoval, ale už je to nějaký pátek. Ty podestýlkové haly byl na konci turnusu humus, ovšem ty pidiklece nelidské.
Je to buď tečka a čárka nebo tečka a tečka. Je to vidět už od narozeni.€
Jestli můžu jako neholubář. Sousedi chovali holuby roky. Hejno, tak 30 ks. Holubi pravidelně polařili, vraceli se na jejich střechu. Nikdy jsem nezaznamenal, že by sedali na střechy cizí, zrovna tak nikdy nezalétali k nám na zahradu, a že jsme obhospodařovali “lány”, kde by mohli přistát a zobat. Možná to ale bylo tím intenzivním polařením. Buď létali po širém okolí nebo odpočívali doma.
Ta dlouhá sláma je špatně. Kuřeti se po ní špatně běhá a může o přijít k úhoně. Kvočna, když se dá do hrabání, tak všechno lítá na všechny strany. Mohla by ho pod slámou přišlápnout. Lepší by byly hobliny. Jestli nemáte možnost, tak slámu nakrátko nasekejte sekyrou nebo přejeďte sekačkou (říká se tomu řezanka).
To jí tam spíš přidávala ta druhá.
K sedící kvočně by jiné slepice neměly mít přistup.
Pod kvočnu se dává plný počet vajec najednou a kuřata se pak najednou vylíhnou. Teď v zimě, v tom sklepě a pod žárovkou se nic neděje, maximálně z těch vajec sleze. Což je škoda těch nevylíhlých. Na jaře ale, místo rozvleklého sezení, by měla hejnko najednou vylíhlých kuřat vodit po venku.
Ten váš novej přírůstek je taky fajnovej.
My už se také zařekli, že se už ničeho ujíímat nebudeme, po to ¾ roce, co jsme s tím pacholkem absolvovali. Určitě ne nějaké dospělé tuláky. Malé kotě je něco jiného. Alibisticky jsem rád, že jsem na žádné nenarazil.
Naše kočička byla do jara na rok v bytě. Sousedi maji 7 koček, tak to tam měly za své. Již si ale svůl rajón vydobila zpět. Někdy byla zakřinutá a chodila jen po půdách a střechách, to asi dostala, jindy na dvoře chlupy z cizí kočky a ona jak suverén. Ale je fakt, že stále drží “bytové” zvyky 😀. Na noc je až na výjimky pravidelně doma, u někoho v posteli a přestala se toulat. Ped tím třeba dva dna nepřišla (kastrovaná) a kdyz se vrátila, jídla se nedotkla. U nikoho určitě nebyla, kdo by ji krmil, je nedůvěřivá.
A tohle naše holčička.
Všiměte si toho ocasu. Kdyby se u Benátek vyskytovaly divoké kočky, tak bych řekl, že je mixnutá. Její až urputný lovecký pud a akrobatické kousky, které zde občas zmiňuji by to potvrzovaly.
Tohle je ten syčák.
Kočečí přimeří znám. Tohle nešlo, šel po ní jak ohař po zajícovi. Třikrát oběhli dvůr, proskočili prolízkou na spodní dvůr, stodolou zpět, a tak do kola.. Utekla na strom, šel za ní až na nejtenčí větvičky, takže z koruny skočila dolů. Pouštěli jsme ji ven, stál přede dveřmi, takže nešla, otevřelo se jí teda okno, on běžel pod okno. Naučila se chodit oknem do návsi, do týdne na ní číhal na sloupku u vrat. Byl o třetinu větši, jednou se mu dostala do drápů, byl by ji snad zabil. Přitom k lidem jak pejsek. V novém domově je už druhým rokem a s cizíma kočkama u nich na zahradě je v pohodě.
Tohle znám, když si kočky nesednou. Ujali jsme se před třemi lety moc hezkýho kocourka. Jakmile se zabydlel, začal dělat naší kočičce peklo.Bylo to šílený, jak je prostřídat doma/venku, a hlídat, aby se do ní nepustil, když byli oba doma. Obvolal jsem tolik známých, s kterými jsem roky nemluvil.. Nakonec si ho vzal jeden příbuzný a je z něj šťastnej (zrovna o víkendu posílal fotky). A naše kočicka dodnes zdrhá, když sotva zahlédne bílou kočku s černými flíčky.
Tak asi jediné východisko jak bylo napsáno. Chodit v pravidelnou hodinu krmit a o víkendu navštívit chataře.
Přesně tak. Když se chce, tak to jde. Zadavateli bych doporučil zabezpečit holubník tak, aby se na střechu nebo k vletu kočky nedostaly, pokud to jde. Pokud šplhají po pletivu tak kolem dokola přidělat pruh něčeho hladkého. Nebo si poradit jinak.
Naše kočka chodila do okapu číhat na jiřičky. Neměla šanci, ale plašila je při krmení mladých. Zadělal jsem vikýř kudy tam chodila pletivem. Začala teda na střechu skákat z okna v přízemí. Dal jsem do okapu nad hnízdo roli pletiva a přestala tam chodit, nedostala se blízko nad hnízdo a to ji nebavilo.
A je povinnosti majitele si svoje zvířata zabezpečit. Když půjdete dovnitř, tak elektriku vypnete. (Je tam taková plastová krytka, za tu to chytnete a vyháknete, tím to rozpojíte.)
Že projde kolem voliéry tak je děsí? Ti vrabci ve stromě mi zase tak vyděšení nepřijdou, když kočka sedí pod nima na vratech. Ale psala jste, že máte psa, tak není co řešit. Nebo ho chudáka držíte v kotci?