Přesně tak. Když se chce, tak to jde. Zadavateli bych doporučil zabezpečit holubník tak, aby se na střechu nebo k vletu kočky nedostaly, pokud to jde. Pokud šplhají po pletivu tak kolem dokola přidělat pruh něčeho hladkého. Nebo si poradit jinak.
Naše kočka chodila do okapu číhat na jiřičky. Neměla šanci, ale plašila je při krmení mladých. Zadělal jsem vikýř kudy tam chodila pletivem. Začala teda na střechu skákat z okna v přízemí. Dal jsem do okapu nad hnízdo roli pletiva a přestala tam chodit, nedostala se blízko nad hnízdo a to ji nebavilo.
Příspěvky uživatele
Ladd
A je povinnosti majitele si svoje zvířata zabezpečit. Když půjdete dovnitř, tak elektriku vypnete. (Je tam taková plastová krytka, za tu to chytnete a vyháknete, tím to rozpojíte.)
Že projde kolem voliéry tak je děsí? Ti vrabci ve stromě mi zase tak vyděšení nepřijdou, když kočka sedí pod nima na vratech. Ale psala jste, že máte psa, tak není co řešit. Nebo ho chudáka držíte v kotci?
Tak samozřejmě. Když máte zahrádku ve vilkách a problém se sousedama, tak asi ty vratky na plot. Někde to ale dost dobře nejde. Mám na mysli usedlosti a tak.
A co elektrika kolem voliéry s papouchama?
Bývalo to normální, že na dvoře bylo plno drůbeže různého věku a kočky myšilovky si jich ani nevšimly a která kuřata lovila, tak šla .. Takže byly “vyšlechtěny” kočky, které kuřata neloví. Jenže ty dvory plné drůbeže už jsou vesměs minulostí a generace koček odrostly a už je nepoznaly a ta vlastnost se smazává.
Taky mě napadal pořídit ostrou kvočnu. Sumatránku, bojové plemeno?
Tak samozřejmě, i kočka se dá chovat ve voliéře, jinak jí asi nezabráníte, aby si šla, kam chce, na rozdíl třeba od psa. Jenže co když ji má někdo opravdu na myši. A jak takové kočce chcete zabránit, aby chodila kam chce? Pokud toto by se mělo začít vyžadovat, tak se svět fakt v pr… obrací.
A ano, kočky na svých toulkách přijdou k úhoně. Takže klidně vypusťte psa, ony se vaší zahradě vyhýbat začnou. Vždyť je řešení tak jednoduchý.
Jenže ona je to přirozenost koček chodit si kam chtějí. A holt mají lovecký pud, proto byly domestikovány.
Pes by nepomohl?
My máme kočičku jednu. Až půjdu do důchodu, hodlám se vrátit k chovu drůbeže. V jejím případě se ale obávám, že bude kuřata lovit. Má neskutečné vyvinutej loveckej pud, je vyloženě posedlá. Do chléva na potkany by byla k nezaplacení, takto asi bohužel.. No nebudu holt kdyžtak odchovávat od kuřat a zvířata kupovat již odrostlá.
Mě se to nějak ukládá dvakrát
No tak to máte vyřešený. Nechat psa volně na zahradě a kočky tam nepolezou.
Taky jsem kočkař. Ale uznávám že je překočkováno a nechápu ty zběratele koček, co jich mají 10. Jsem ale rozhodně proti likvidaci, téměř čehokoliv.
Na druhou stranu ale nachápu lidi, co se hroutěj, že u sousedů kokrhá kohout, štěká pes nebo že jim na zahradu chodí sousedovic kočka.
No tak to máte vyřešený. Nechat psa volně na zahradě a kočky tam nepolezou.
Taky jsem kočkař. Ale uznávám že je překočkováno a nechápu ty zběratele koček, co jich mají 10. Jsem ale rozhodně proti likvidaci, téměř čehokoliv.
Na druhou stranu ale nachápu lidi, co se hroutěj, že u sousedů kokrhá kohout, štěká pes nebo že jim na zahradu chodí sousedovic kočka.
My začali dnes, ještě loňskou slunečnicí. Směs do krmítek je už objednaná.
Souhlasím se zákazem chovu všech zmrzačených plemen.
Bylo to sice doplnění pod vaším příspěvkem, k zapojení se do diskuse, mě ale přiměla Leithian. Z ní ta nenávist ke kočkám přímo čiší.
Nepíšete, jestli chcete podsatit vejce zdrobnělek, nebo klasických slepic. Pod klasickou slepici se vejde +- 15 klasických slepičích vajec, pod tu zdrobnelku tedy 13 od zdrobnělých asi ano. Měla jste si to před těmi třemi týdny odzkoušet. Prostě střádejte a pak od nejmlaďich podkládejte.
Máte zateplenou odchovnu nebo kuřata dáte po vylíhnutí pod žárovku? Na odchov pod kvocnou mi ta půlka března přijde brzo.
Bože…ten kroužek byl sarkasmus.
Já vidím čumák špičatej a dost vysoký nohy, to mi na kočku nepřijde. Proporčně ani na lišku, ta je taky spíš nižší a delší. Co šakal? Ty tmavý po ponožky by ale na lišku ukazovaly, třeba je jen tělo zkráceno úhlem focení..
Naše říčka je zaříznutá tak 40 cm, to je málo. Ale kolem rybníka je docela vysoká hráz. Není to sice stěna, ale prudký svah. V nouzi by to ale využít mohli. Teď si uvědomuji, u Milovic loni hnízdily vlhy v pastvině na obnažené terénní nerovnosti vysoké jako schod. S predací, pak jak píše Lupus. Během hnízdění stejné nebezpečí jako třeba hraboši, králíci, .. A naopak, nehrozí straky, sojky, kočky, …
Dneska jsem si šel nabrat vodu z potoka a mihnul se kolem mne. Občas je vídám i slýchám.Jestli tu ale i hnízdí netuším. Nevím nikde v okolí o kolmé stěně.
Diky za reakci. Běžně ježky nekrmím. Jen jednou za čas, v takovýchto případech. Neustále mají k dispozici jen misku s vodou.
Myslím, že s touhle váhou a plnou miskou to dá. Nezapomeňte k těm suchým granulím na vodu. Ať ji nemusí hledat a šetří energii. To hovínko je myslím OK.
Asi před třemi týdny se u nás taky objevil malý ježek, 305 g. V záchranné stanici mi řekli, že se do zimy kočičími granulemi vykrmí (krmíme N&D grain free). Do týdne ale umřel. Asi tedy nebyl v pořádku..
kometa:Jak viditelně? Obojek s adresou jako u psa? Výžeh jako u koně? Za mě nereálné.
Ani psi nejsou všichni čipovaní. Natož kočky.
Přimlouvám se za kroužek jako u slepice.