Aktuálně: 3 735 inzerátů213 080 diskuzních příspěvků18 294 uživatelů

Příspěvky uživatele

jo012810

jo012810
jo012810 22.11.2023, 18:08:54 xxx.xxx.101.35

Víte, u slepic mají různá onemocnění stejné příznaky. Jak popisujete a z fotky bych řekl, že to má téměž “za sebou”. Doufám, že je oddělená od ostatního osazenstva. Já bych ji utratil. Léčení u drůbeže je fakt jen pro odborníky, poměrně náročné na vyšetření a medikaci s výsledkem nejistým. Proto jen u naprosto nepostradatelných zvířat….Asi vás odpovědí neuspokojím, ale taková je realita. 

jo012810
jo012810 21.11.2023, 13:05:13 xxx.xxx.101.35
Anonymní:

Aha děkuji, tak myslíte že bude problém udržet vůbec produktivní skupinku dlouhodobě na živu aby ji nezlikvidovali draví ptáci?

Na tuto otázku nedokáži úplně přesně odpovědět. Zabývám se chovatelstvím více jak 65 let a za tu dobu jsem z holubařením nuceně “seknun” pro alergii na 10 let a české čejky budu mít doma teprve 3 zimu. Proti PH mají jiné instikty a proto u mne přežívají a mohu si dovolit i velmi mírnou sekci na kresbu. Pošťáci, při útoku dravce, se primárně snaží využít své letové rychlosti. České čejky, i když umí kroužit, většinou létají v jakýchsi vlnách a při nebezpečí primárně shánějí úkryt. V holubníku, v křoví atd. Tím se krahujci i jestřábovi loví podstatně hůře. Po vylétnutí některá holoubata se stanou kořistí právě proto, že se snaží uletět a ne se schovat. Vím, že každý chovatel má svá specifika, holubník, okolí (lesy, zástavba atd.), proto jedině odzkoušením zjistíte, jak ve vašich podmínkách bude vše fungovat. A znovu říkám. Nebojte se a začněte a učte se od přírody a holubů.