Tak mi tu létají tři vlašťovičky . . . Myslela jsem, že nic - nové hnízdo (za to loňské spadlé) nepostavili, druhé staré neopravovali . . . Předevčírem ráno po příjezdu z noční jsem do chatky nakoukla a na zemi bylo bohužel už mrtvé mládě. Bylo už docela velké - už mu rostla brka na křídlech. Tak doufám, že v hnízdě ještě nějaká mláďata mají . . .
Příspěvky uživatele
DADU
A ještě trochu “divočiny” 😜
Taky mi to kvete . . . 🙂
Tak na začátku tohoto týdne dorazil “starý” pár vlašťoviček 😀 Vzhledem k počasí to ale lehké vůbec neměly. Doufám, že letos se jim hnízdění povede lépe, než loni 🙂
Tak moje vlašťovičky už asi nepřiletí . . . 😢 Loni se jim nedařilo - jediné hnízdo jim spadlo, čtyři mladé sice vykrmily, ale nějakou dobu po vylétnutí jsem postupně dvě mladé našla na zahradě mrtvé . . . 😟 No a staré už asi nedaly cestu
ančovička:Marie, to si myslite, že agresivní kohout přepere lišku?..tak to určitě ne😀..bude před liškou utíkat jako první..😀..u nás by byl hned po prvnim útoku v hrnci na polivku..hodných kohoutů je dost.. nezodpovědné od chovatelů agresivních kohoutů je, že vědomě od nich líhnou a tim agresivitu rozšiřují do dalších chovů…
Plně souhlasím. Agresivní kohout patří do hrnce
U mě ještě nic . . .
Lysá se mi moc líbila, jen tam mohlo být víc sadby . . . Ale možná je ještě brzy . . .
Úžasně mě nabila novou energií 🙂
Byly tam i “mé lásky” 😉 Škoda, že si ji nemůžu pořídit 😔
Lysou miluju a zítra po noční se tam chystám 🙂
S těmi langoši to loni bylo na pytel - obrovské, silné a hlavně polosyrové. Lidi jim to tam normálka vraceli
Je pravda, že vánoční trhy byly loni slabší . . . Lidi asi méně utrácejí, tak se některým prodejcům asi nevyplatí tam jet
Tak květy meruňky opět hnědé - dneska byly -4 😢 Pár poupátek tam ještě je, pokud bude mrznout už jen dneska, možná, že něco přežije . . .
lupus4:tak znova a dokola : Jelikož se živí pouze tlejícím materiálem a živým kořenům rostlin neškodí, nemusíte mít tedy z jejich přítomnosti na zahradě strach.
Pochopila jsem 😉
megi-the-pes:https://www.jenzeny.cz/domacnost/bila-larva-v-hline-nebo-kompostu-komu-patri-a-muze-ohrozit-urodu
👍 Děkuji, je to tedy nejspíš zlatohlávek
Zlatohlávek by to možná být mohl . . .
To si nemyslím - larvy tu nacházím každý rok a o chrousta nezakopnu . . . Byly mimo jiné v pytli s hlínou, který jsem venku nechala loni na jaře a chrousta jsem už spoustu let neviděla.
Já jen, jestli mám zlikvidovat (slípky nemám), nebo nechat v hlíně . . .
Buggyra:Kamarádka zrovna tak. Dává těm svým dvěma poslední šanci, a když letos z nich nic nebude, tak na podzim si je vykopu a beru si je já 🙂 (u mě z nich tuplem nic nebude, ale aspoň hezky pokvetou)
Tak si případně přijeďte i pro tu mou 😄 Na té mojí dneska moc včeliček nebylo. Asi tu v blízkém okolí nikdo nemá 🤔
Mám prosbu - neví někdo čí jsou tyto larvy? Je to tvor zahradě prospěšný, nebo škodlivý?
No, tak to ta moje letos nejspíš opět zmrzne . . . 😢 Stejně jako dva roky zpět, co ji tu mám. Letos ji dávám poslední šanci, pak ji vykopu
Jen tiše závidím . . . 🙃
Jak seženu vyhovující baráček a přestěhuju se, tak si zase slípky + něco dalšího pořídím 🙂
. . . Mě to odhlásilo . . . 😛
Staronovou 😄