Aktuálně: 3 705 inzerátů210 449 diskuzních příspěvků18 253 uživatelů

Příspěvky uživatele

Janazevsi

Janazevsi
Janazevsi 20.11.2024, 19:11:42 xxx.xxx.164.121

Tak jak jsme dopadli. Nakonec jsme stejně museli jet až za tmy. A kotě jsme už nenašli. Žrádlo byli pryč, ale v domečku evidentně nespí. Jenže jak jsme tam byli potmě a šli ještě kousek dál, všimli jsme si, že spodní chaty, na které ze shora není vidět, jsou dvě že tří asi obydlené. U jedné bylo auto a byli vidět světlo, u druhé se rozsvítila veranda na fotobuňku, ale byli vidět, že tam stalo nedávno auto. Tak tiše doufám, že kotě se přesunulo tam, ono bylo lehké, ale nevypadalo nijak špatně. Jela bych tam za dne, pro jistotu, snad se mi podaří manžela přemluvit. Ale opravdu doufám, že se kotě ujali lidé z chat a situace se tím vyřešila nejlépe.

Janazevsi
Janazevsi 19.11.2024, 13:13:06 xxx.xxx.164.121
»
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 19.11.2024, 12:15:50

Bude starší než malé kotě. Ty oči mi tak připadaly, ale mohl to být odlesk. Už jsem psala výše, majitel je znám, ale údajně chatu zazimovat a dojede až na jaře ( bydlí dál ve městě). Takže to asi bude tak, že zítra pro kotě dojedeme, snad tam ještě bude, ale dneska to nejde.

Janazevsi
Janazevsi 19.11.2024, 12:03:12 xxx.xxx.164.121

Taky jsem už o další kočku nestála. V zimě se na zahradě dvakrát objevila malá cizí kočka, pak přisla až k baráku, ale kocour se psem jí vyhnali. Bylo mi jí líto, ale co se dalo dělat. Jenže tohle kotě samo nemá šanci přežít.Asi kdyby to bylo někde ve vsi, nechala bych to. Jenže do vsi je daleko a když už se člověk začal jednou angažovat,tak nechat ho tam umrznout nejde.

Janazevsi
Janazevsi 19.11.2024, 11:40:21 xxx.xxx.164.121

Tak majitel chaty je znám, ale kontakt na úřadu nemají. Tady jeden ze vsi ho taky zná, telefon nemá,ale tvrdí, že se objeví na chatě až na jaře. Takže nezbývá nic jiného, než holt kotě zítra dovézt a inzerovat. Snad ho přijmou ty tři, je jim rok, tak snad to půjde. 

Co se týče našeho bijce, tak když byl mladý, měli jsme dva další kocoury,kastrovaného a nekastrovaného. A bylo všechno v pohodě. Předtím jsme měli i pět kocourů naráz, i nekastrovanní tam byli, neznačkovali doma a nebili se . Ale je fakt, že nejstarší netrpěl rozmíšky a měl respekt. Ale odešel na ledviny a druhý hned po něm vběhl pod auto. Tenhle byl rok sám a pak už nové členy nepřijal. 

Na fotce bijec Boban, nevypadá na to, že je takový darebák. Přesně jak psáno výše. Číhá okolo baráku, hlavně teda na druhého ročního kocoura. Kočky už vyloženě nepronásleduje, ale když se mu naskytne možnost je zpohlavkovat, pak neváhá.

Obrázek
Janazevsi
Janazevsi 18.11.2024, 18:37:03 xxx.xxx.164.121

Tak jsme odvezli kotěti granule a konzervu. Hned jak jsme zaparkovala a popisku kousek k chatě, ozvali se mňoukání a kotě nám šťastně běželo naproti. Je krásné, černé s šedomodrýma očima. Dali jsme mu žrádlo, ale spíš ho zajímalo, jestli mu neutečeme. Boudičku má docela pěknou, vzala jsem rychle velký kus hadru a přistlala mu. Mě hlavně zarazilo, že ač je pondělí, mělo misky prázdné. 

Nám nejde o to, že bychom měli moc koček, ani že je automaticky ke kočce bonus 2000 za kastraci nebo tak. Ani sousedi nevadí, jsme poslední ve vsi a trochu bokem a vedle nikdo nebydlí, ale máme zvířata domácí venkovní a díky kocourovi musím hlídat kde kdo je, aby nedošlo ke kolizi a představa, že by kočky tuhle nepřijaly žádná a já celý den hlídala kde kdo je, to by mě asi trefilo.

Janazevsi
Janazevsi 18.11.2024, 15:41:36 xxx.xxx.164.121

Manžel děla na vsi, dneska uklízel cestu kus za vesnicí, v zalesněném kopci, kde je příjezd k několika chatám. Chaty nejsou oplocený, tak dojel až k nim. U jedné si všiml kotěte, tak vylezl, aby se podíval blíž. Bylo tam černé kotě, tak půl roku maximálně. Pod schody mělo jakousi chatrnou boudičku, před ní dvě misky. Prázdné.  Kotě nic nevážilo, chtěli mermomocí s manželem, ale to nešlo. Manžel mu tam nechal jogurt, co měl sebou, ale je milovník koček a je z toho nešťastny. Já taky, ale k nám to nejde. Máme 4 nalezence, nejstarší, čtyřletý kocour tři z loňska nepřijal a ač máme barák, je to boj kam koho stoupnout, aby byl klid. V útulku ho nechtěli a nikdo ze vsi taky ne. Tak opravdu nevím, co teď . A hlavně, hrozně mě to štve. Ta lidská lhostejnost a naprostý cynismus k potřebám na nich idkazaného tvora. 

Janazevsi
Janazevsi 06.11.2024, 13:34:06 xxx.xxx.164.121
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 06.11.2024, 10:07:31

Nevím, jaké máte zkušenosti, ale asi veljé,soudě podle příspěvků. Ječmená sláma osiny nemá, naopak pšeničná sláma je tvrdá a zapíchne se do nohy jedna dvě. Ječnou slámu podestýláme králíkům i morčatům léta, nejlepší je samozřejmě ovesná, ale té je nejméně. Pšenici, ječmen i oves pěstujeme i na prodej,balíkujeme malé balíky, takže mi přes rok projde ode všeho rukama pěkných pár desítek, možná stovek. Ale nechci vyvolat hádku, třeba existuje hrubá odrůda ječmenu, nebo třeba tritikale mělo dost hrubou slámu.

Janazevsi
Janazevsi 05.11.2024, 13:35:46 xxx.xxx.164.121

Ze sena do rána udělají břečku, seno nesaje. Sežente si ječnou nebo ovesnou slámu, ta je měkká a i jim bude chutnat. A saje. Ne pšeničnou, ta je hrubá a vhodná pro dobytek .

Janazevsi
Janazevsi 23.10.2024, 13:46:23 xxx.xxx.164.121

Domeček se dvěma vchody. Cítí se tak bezpečně. Pokud je sameček se samičkou stále spolu, bude samička stále březí. Samečkovi je to buřt, bude na ní skákat pořad, až jí to spolu se stálou březostí ustve. Životnost má tak do dvou let .

Janazevsi
Janazevsi 14.10.2024, 14:36:54 xxx.xxx.21.179
efe:

U amíka byste s tímto přístupem mohla dost pohořet…

Tak to neznám. Amíky jsme nikdy neměli. 

Janazevsi
Janazevsi 13.10.2024, 17:53:31 xxx.xxx.164.121

Zajímavé, nikdy jsme nic nepožadovali, vycházeli jsme z toho, že licencovaný hřebec má požadované vyšetření, to spíš chovatelé hřebců chtěli vyšetření po našich kobylách 

Janazevsi
Janazevsi 06.10.2024, 07:06:12 xxx.xxx.164.121
»
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 05.10.2024, 22:42:44

Zadavatel položil dotaz, na který jsem odpověděla.  Chov morčat je koníček jako každý jiný. Je každého právo zvolit si, jestli si vystačí sám, nebo vstoupí do klubu. To je tak všechno, co se mi chce k tomu dodat. Hezký den.

Janazevsi
Janazevsi 05.10.2024, 21:52:59 xxx.xxx.164.121
ančovička:

😄.. šikanované a kulhající slepice a  jedna snáší dvě vejce denně 😄👍 tak to bych chtěla vidět..no když se vejce sbírají ob den🤔

Každé ráno samozřejmě byla krmena a byla jí měněna voda. Po obědě jsem jí poustěla na projití. Stalo se to asi 2x, ráno tam bylo vejce a odpoledne, po zavření, snesla po chvíli další. Už to bohužel, neukážu, což mi mrzí kvůli slepici, rychle se ochočila 

Janazevsi
Janazevsi 05.10.2024, 21:44:35 xxx.xxx.164.121
kometa:

v jarní sezóně několikrát i 2x denně. 

Opravdu? Tvorba vejce od ovulace po snesení přece trvá 20 - 24 hodin.

Ano,nikdy jsme to předtím nezažili. Večer se zavírala, ráno tam bylo vejce a odpoledne snesla další. Tedy, stali se to asi 2x až 3x.

Janazevsi
Janazevsi 05.10.2024, 16:17:08 xxx.xxx.164.121

V Čechách je pod svazem chovatelů klub chovatelů morčat, pokud chce člověk chovat, musí být členem, pořídit si zvířata s PP a uchovnit je, pokud kupuje mladé.

Pochybuju, že na Slovensku to bude jinak, určitě bude na internetu odkaz kam se obrátit.

Janazevsi
Janazevsi 05.10.2024, 15:18:41 xxx.xxx.164.121

Taky nám loni začly postupně dvě hybridy kulhat a to fest. Bylo to ve výběhu, nikdy předtím se nic takového nestalo, ale jsou obě stejného druhu, tak možná tím, nevím. Jednu pak hejno začalo napadat, tak byla oddělena. Druhá zůstala. Oboum se to postupně zlepšilo, ale neodeznělo. Zatímco slepice, jenž zůstala, snáší tak normálně, spíše hůře, oddělená chrlila vajíčka jak kulomet, v jarní sezóně několikrát i 2x denně. Pouštěli jsme ji projít se do zahrady, bohužel, jednou se večer nevrátila a něco jí odneslo.

Janazevsi
Janazevsi 14.09.2024, 13:31:36 xxx.xxx.164.121

Z nejhoršího to jde, ale nějak důkladné čištění nečekejte. Škrabka je lepší.