Josef:Dobrý den, u mé kočky kastrované (Sphynx křížený se Devon rexem, 15 let) došlo ke změně chování a já absolutně nevím proč. Kočička během cca 3 měsíců přišla o 90 procent aktivity, většinou jen spí, nechce se hrát, nechodí se mnou na zahradu, nespí se mnou, a straní se mě, přestala chodit si chodit sama pro jídlo. Na veterině nic nezjistili, játra, ledviny, štítná žláza i srdce v pohodě, když jí přinesu jídlo i pamlsky k pelíšku, tak ho s chutí sní, na záchůdek chodí, nejeví se jako zmatená. Jen trpí chronickou rýmou od kotěte, to se naposledy léčilo antibiotiky před 14 dny, má někdy dost ucpaný nos.
Ještě bych to pochopil vlivem věku, ale ta ztráta energie proběhla za hrozně krátkou dobu, jinak to byla mazlivá super kočka, co mě vyhledávala, vlastně jedině, kdy se přijde pomazlit, je po probuzení ráno, ale jinak už nepřijde ani vítat, chodím jí za ní s jídlem. Hlava mi to nebere. Máte někdo podobné zkušenosti a co s tím ?
Moc předem děkuji za názory.
U starých zvířat to jde hrozně rychle, jeden den jsou v pohodě a druhý den jsou nemocní. Já jsem se před týdnem rozloučila s 16letým kocourkem. Taky měl vyšetření ok, ale pořád zvracel, hubnul, nechtěla jsem ho dál trápit.
Držím vám palce.