Aktuálně: 3 914 inzerátů207 253 diskuzních příspěvků18 216 uživatelů

Příspěvky uživatele

mojsu

mojsu
mojsu 02.07.2024, 18:34:07 xxx.xxx.5.47
impact:

Ono je totiž nejlepší nic nedělat, nikým nebýt, nic nezachraňovat a všechno nechat umřít nebo nechat postavit KS jako na Slovensku a všechno opuštěný nechat po třiceti dnech rovnou utrácet. Protože jen tak si může člověk zachovat zdravej rozum a nebýt neustále pod palbou laické (myšleno lidí, kteří nejsou z oboru) veřejnosti. Ve chvíli, kdy přestanete být tím, kdo jenom ukazuje prstem a pokřikuje na druhé, jak všechno dělají špatně, dostanete se právě na tu druhou stranu. 

Když se ptáte na podmínky nové rodiny, je to špatně, protože je vám po tom hovno. Když se na podmínky neptáte a dáte jakéhokoliv psa komukoliv, je to zase špatně. Když dáte starýmu člověku štěně a ten umře, štěně se dostane do útulku, tak po vás řvou, proč dáváte starým lidem štěně. Když tomu člověku štěně nedáte, tak po vás řvou, proč diskriminujete staré lidi a že i oni mají nárok na štěně. A navíc - když mu štěně nedáte, tak je vaše vina, že existují množírny! Když dáte malé křehké štěně do rodiny s dítětem a něco se stane, tak po vás řvou, že přece nemůžete takové štěně dát do rodiny s malým dítětem. Když jim ho ale nedáte, tak po vás řvou, že si štěňátko zaslouží takovou rodinu. Když vyžadujete kastraci, tak po vás řvou, že je to jejich věc, jestli budou kastrovat. Když se ale objeví inzerát na štěňata po feně z útulku, zas po vás řvou, že si to nehlídáte a že nekastrujete. Když máte přísné podmínky adopce, tak po vás řvou, že nic takového plnit nebudou a že si radši koupí štěně někde od množitele. Když podmínky nemáte a pes se vrátí/nevyhovuje/projeví se třeba agresivně/uteče, tak po vás zase řvou, proč si ty lidi neprověřujete víc. Když máte vyšší adopční poplatek, tak po vás řvou, že nemáte nárok a máte být rádi, že si psa někdo vezme. Když ho máte nízký a získáváte peníze na provoz jinak, tak po vás zas řvou, že žebráte. 🤪

Nic nedělat, nikým nebýt… On si totiž málokdo umí reálně představit, pod jakým permanentním tlakem jsme. Jak strašně těžký je vybalancovat to, co chcete, co si představujete, co potřebují psi a co všechno vám veřejnost pak opere o hlavu. 

Jasně, jsou mezi záchranáři idioti. 

Ale já, když vždycky pročtu takový téma, tak si v duchu říkám tvl zaplaťpánbůh za drtivou většinu našich adopčních rodin. Páč jednat s takovým materiálem by moji chuť zachraňovat pohřbilo definitivně. A fakt díky bohu za ten prvotní motivační dopis, kterej vyselektuje zájemce, se kterými bych ani já jednat nechtěla. Pokud se nechce někdo naladit na naši vlnu, nechce respektovat naši práci a vyladit tu vzájemnou spolupráci k maximální dokonalosti, tak ať jde vážně někam jinam. Jinak je to zbytečný trápení na obou stranách.

PS: Dogpoint je jeden z nejlepších a hrozně moc je uznávám a respektuju. Ale v jejich dotazníku se ptají i na výšku plotu. Asi aby věděli, esi budou na nezvanou návštěvu potřebovat žebřík. 🤭

tak ten plot chápu, vzhledem k tomu, jakého kamzíka jsem od nich brala 😀 zdravím a moc vám přeji, abyste tu separačku s hafanem zvládli. kdyžtak znám v Pze instruktorku, která s tím umí makat

mojsu
mojsu 23.05.2024, 11:13:01 xxx:xxx.e93a:a399

zkusím poptat zde, snad si ještě někdo pamatuje případ, kdy byla před pár lety nějaká ženská obviněná z poškozování majetku (myslím, že to bylo dokazováno na základě záběrů z kamer/fotek) a byla požadována nahrada škody + veterinárních nákladů, za to že krmením hospodářského zvířete (i přes ceduli zákazu) ve výběhu způsobila jeho uhynutí. nemohu to bohužel dohledat (ani přes posty na FB). a if---a má už diskuzi smazanou. pokud si někdo vzpomente, postnete prosím link? bylo to i v médiích

mojsu
mojsu 07.05.2024, 17:26:24 xxx.xxx.34.12
assil:

Protože čím menší, tím líp se prodává, takže s měřítkem je to líp vidět. V USA je dávají do hrnků.

to by u nás šlo taky

Obrázek
mojsu
mojsu 07.05.2024, 15:13:37 xxx.xxx.34.12
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 07.05.2024, 12:19:09

borderpit + děti + malý prostor + není čas + “při rychlém jednání sleva” = ty problémy už nastaly. jen o nich v inzerátu není zmínka, nepřijde mi to korektní, no je to osobní názor…

jinak pobavilo tohle, někdo dává “měřítko” i ke psům…

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/185277433/prodam-stenatko-civava-pejsek-kratkosrsty.php

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/185277094/nabizim-stenatko-civava-bez-pp-kratkosrsty-pejsek.php

mojsu
mojsu 06.04.2024, 20:20:56 xxx:xxx.b70c:2578
Odpověď na příspěvek uživatele mojsu z 01.04.2024, 08:49:57

vracím se ještě ke svému postu - začala jsem socializovat, kontrolovaně a není to tak zlé, jak se ze začátku zdálo. dnes například s dobře vycvičenou/vychovanou fenkou kamaráda. nejdřív nával energie, pak jej k ní přivést s povoleným vodítkem, oňufával, vrtěl ocáskem a najednou proti ní vyletěl hnusně.. tak to tedy chlapče ne. vrátit se o krok zpátky, oňufat zadky, a pak společná procházka. a nakonec to bylo ok, ještě i společná cesta mhd. je to hlavička chytrá. 

mojsu
mojsu 01.04.2024, 08:51:16 xxx.xxx.115.55
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 31.03.2024, 19:32:17

píšu Vám zprávu

mojsu
mojsu 01.04.2024, 08:49:57 xxx.xxx.115.55
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 31.03.2024, 21:09:33

opravit původní post mi už nejde, tak alespoň  tady: má to být na toho našeho hafana. jednak je to kříženec, a též má za sebou evidentně špatné zkušenosti. máme předjednanou výcvikářku - instruktorku pro výchovu (nebo jak se to v dnešní době jmenuje). mazlík je to je náramný, a zatím s lidmi, které již poznal, je v pohodě. jezdíme pravidelně na chatu, plavání v řece jej dokáže dobře zaměstnat, totéž společné objevování přírody. nejlepší pes je unavený pes 🙂

uvidím, jak to bude dále, když s ním budeme makat. není už nejmladší, a zároveň doufám, že pokroky budou. on se hodně snaží.

mojsu
mojsu 31.03.2024, 09:49:05 xxx.xxx.182.195
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 31.03.2024, 09:26:44

zkušenosti s diagnostikou u nás, kdy se struvity následně potvrdily, přepisuji info z dokumentace:

- sono +  vyšetření moči kompletní (nejlépe ranní moč ne více jak 2 hodiny od odběru) + hematologie + biochemie

- následně vet informoval o tom, jaký přesně typ diety (označení granulí od několika výrobců) má pes mít, protože je jich dost. kupovat od něj jsme je nemuseli, dají se objednávat z eshopů. a bylo třeba nejdříve vyzkoušet dvoje, než mu ty druhé sedly.

ještě k té moči - odebírala jsem do misky a následně přelila do nádobky (pes byl fiflena). v rámci mililitrů to odhadnout nedokážu,  odhadem tak do zkumavky obsahem je ideál (zbytek stejně vylejou).

mojsu
mojsu 31.03.2024, 09:31:57 xxx.xxx.182.195
Odpověď na příspěvek uživatele Renča z 30.03.2024, 08:32:46

teď jsme z útulku adoptovali voříška, který má v sobě border teriéra hodně a je to znát. do útulku se dostal od rodiny s dětmi, protože byl “problémový”, informace byly takové, že je i pokousal.  není to rodinný pes, je dost energický, a miluje práci. potřebuje zaměstnat, umí být ostrý. není pro začátečníky. s fenami jak s kterou, psy nemusí, umí po některých intenzivně startovat (a vysloveně alergický je na buldočky). 

maká se s ním skvěle, je velmi spolupracující, voda to je jeho, hlídá když má, lovec. není to žádný "medvídek", i když tak vypadá. pro aktivní lidi dobrá volba. 

mojsu
mojsu 30.03.2024, 08:42:10 xxx.xxx.115.55
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 29.03.2024, 10:39:15

Zkusím zavolat do Troji. nevím, jak to mají městské/veřejnosprávní útulky s byrokracií (balení je již otevřené), no zeptat se můžu 🙂

mojsu
mojsu 29.03.2024, 10:28:52 xxx:xxx.976:c212

Zkusím se poptat tady: 

chtěl by někdo 9kg psích granulí - dieta na močové ústrojí/nadváha: Hill"s Prescription Diet c/d Multicare Urinary + Metabolic Weight (původně 12 kg) Balení je otevřeno a do obsahu namixováno trošičku Hills C/D dietních granulí - kombinovali jsme tyhle dvoje a ještě zbytek zůstal i s původním balením, necelé 1kg, možno odvézt též. Multicare Urinary + Metabolic Weight kupovány 9. 2. 2024 na zoohitu, doklad mám. standard c/d kupovány minulý rok. 

Lokace Praha. Nechci za ně nic. případně klidně písněte, pokud by se hodily přímo nějakému útulku, co má hafinu na takové dietě. Třeba někomu pomohou. 

(zbyly po mém hafinovi, který bohužel nedávno odešel)

Obrázek
mojsu
mojsu 26.03.2024, 19:18:33 xxx:xxx.7060:9d59
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 07.03.2024, 14:58:39

…pes na vyčerpání osobních rezerv a přitom nejlepší. nedávno mi odešel (zdravotní komplikace se selháváním srdce po 14. roku života, už to dál nešlo) ten můj - mix foxteriér/malamut, nesocializovaný, brán v cca ½ roce přes útulek, polodivokej, téméř nemazlivej mrzout do konce života a zároveň neskutečně oddaný. takovej ten kousek, co můžete nechat klidně čekat chvilku před obchodem, protože to nikdo nechce, v okolí se ví, že to umí být sviňák. 

on mne naučil tolik, co nic jiného v životě. ty nervy.  nedávat na falešné pocity dokonalé práce. dýchat spolu je mnohem více než mazlení a život vedle sebe. odhodit vztahovačnost a lidský pohled a začít vidět i jeho svět. to se nedá popsat, to se dá jen prožít.

mojsu
mojsu 15.02.2024, 10:54:02 xxx.xxx.60.185

Dva zážitky z praxe (není to doporučení), které zabránily provedení útoku (zakousnutí). U prvního psa (samec tibetské dogy), který utekl ze zahrady a šel po mém, zafungovaly čerstvě nalakované nehty (kdysi jsem si je lakovala), kdy dostal do očí ještě nezaschnutý sajrajt. U druhého psa, nějakého křížence bulla, pomohla cigareta, kterou jsem právě držela v ruce a skočila mu na čumáku. Ani na jedno nejsem hrdá, dělala jsem v tu chvíli nějak to, co jsem mohla. Jak pak oba psi následně dopadli, netuším, venku jsem je pak už nepotkala.

mojsu
mojsu 03.12.2023, 12:55:41 xxx.xxx.208.245
megi-the-pes:

Nevím škodlivost, ale vím, co 100% funguje a stačí jednou za rok… Cytrol forte. Nenechává fleky na stěnách a nábytku a balení stojí směšné peníze. Však oni nám to zatrhnou. 😀
Jeden sáček do mnoha litrů vody a dát do rozprašovače. Zvířata mají být jeden den z dosahu.
A pak existoval takový žlutý roztok, dávalo se pár ml na nějaké litry vody, dřív se tím i psi koupali, má to, myslím, jen veterinář. Začíná na N, dál nevím. Cena 5 ml tak dvacet korun?
edit.: Neostomosan (když jsou blechy, tak já mám noční můry, takže prostě takto)

děkuji za info. nakonec jsme i čistili koberce, úplná bojová mise 🙂

mojsu
mojsu 29.09.2023, 08:36:30 xxx:xxx.2775:705d

Zdravím vespolek,

a zejména gardu přesunutou z ifauny 🙂 Vyčerpali jsme zlaté zásoby lybar diffusilu (účinná složka permethrin, 175ml, cca 65 CZK) na čistku prostor, který byl nahrazen nově od SC Johnson, 100 ml, cca 120 CZK.

Byla zde v diskuzi zmíněna složka Isoxazolin, jako méně “škodlivá”. Existuje nějaký sprej, jako náhrada, který toto obsahuje, případně jinou účinnou látku? Johnsonu za shrinkflation platit nemíním…

Budu ráda za tipy.