- Příspěvek #141273
- Nahlásit
Jinak nenašel by se někdo, kdo má fungující krmnou směs pro nosnice co si dělá doma a byl by ochoten recepturu poskytnout?
Jinak nenašel by se někdo, kdo má fungující krmnou směs pro nosnice co si dělá doma a byl by ochoten recepturu poskytnout?
Dám z pytle do plastového kbelíku s víkem a je to.
Krevní moučka je sušená krev. Měl jsem ji už v minulosti, smrdí to pěkně 😂. Jde mi o to, co se týče využitelnosti mezi kvasnicemi, krevní moučkou a rybí moučkou, co z toho je pro nosnice nejvíce užitečné. Popřípadě jestli musím mít kombinaci výše uvedených bílkovin.
Ok, a co třeba sušená krev? Má lepší složení než ta rybí moučka? O té jsem taky přemýšlel. Popřípadě bych nakombinoval kvasnice + tu sušenou krev.
O těch kvasnicích jsem přemýšlel, podle receptury, kterou mám přímo z mísírny ZZN ji přidávají 1% k 17% extrahovaného sójového šrotu, na rybí moučku jsem koukal, ale 2600,- za 25 kg od FF Skagen mi přijde docela dost, stejně se jí nemůže přidat více jak 3% do krmné směsi, jinak mohou smrdět vejce, ne? Kde nakupujete? Krmiva Hulín?
Přidávám každý den Nutrimix pro nosnice dle návodu(vitamíny), aminokyseliny by měly mít z toho sójového a řepkového extrahovaného šrotu, hrachu a slunečnice, ne? Živočišnou bílkovinu jim doplňuji tak, že jim každý den do míchanice dávám 0,3 kg vepřových škvarků, mám 1000 metrů výběhu, ale jestli je to málo, rád se nechám poučit.
K těm čmelíkům, dával jsem jim před dvěma týdny Exzolt a po týdnu znovu dle návodu, kurník mám z PUR panelů bílé barvy o rozměrech 500x200x200 cm veškeré spáry jsou přetmelené stavebním tmelem a spoje mezi panely oplechované a přetmelené, takže asi tak. Občas jsem je měl jen v malém množství pod dřevěnými hřady, jinak bych je viděl, nemají se kam schovat. Hřady mám na pantech kvůli čištění a proto bych je našel.
ok, děkuji za radu.
tak dvě hrsti nastrouhané pro 50 slepic
šrotuju si sám, složení krmné směsi:
sušené pečivo 1 kg
pšenice 6 kg
triticale 4 kg
hrách 0,5 kg
sójový šrot 3 kg
řepkový šrot 1 kg
kukuřice 4 kg
slunečnice 0,5 kg
plus každý den Nutrimix pro nosnice 0,3 kg a vápenný grit dle libosti
Kolegové a kolegyně,
je možné, že když jsem začal slepičkám tzv. přilepšovat přerostlými strouhanými cuketami, několik mi jich uhynulo a snáška poklesla o cca 60 procent?
PS: Čmelíky nemám a slepice jsou odčervené.
Včera jsem byl u vete a po provedené pitvě na to taky koukal jak Bulhar do mlátičky, nic se nezjistilo…
Bohužel mé slepice tu jemnou část nevyzobou ani do rána, jsou asi moc rozmlsané😀.
Zdravím všechny přátele chovatele. Mám skromný dotaz, uvažuji o tom, že bych si svoje vlastní krmnou směs pro nosnice granuloval, je lepší sypká směs, nebo granulovat? Jedná se mi o to, že mi zůstává v závěsném krmítku i ve žlabu drobný prach, který nosnice nechtějí, tím dle mého názoru přicházejí zbytečně o mnou přidané min. látky atd.
Děkuji za fundované odpovědi M.S.