Křen čerstvý, nastrouhaný proženu mixérem s trochou vody. Míchám do krmení. Veškeré doplňky míchám do krmení. Napájím pouze čistou vodou. Jen občas ( nepravidelně) přidám do vody trochu jab. octa. Ať se daří
Příspěvky uživatele
Raspic
Ona s holuby “nekamarádí”. Ale musí je tolerovat. Jinak jiná havěť nemá šanci….
…
Jen tak.
Paráda !!
…
Něco pro inspiraci…. Některé doplňky, které používám já.
Zdravím. Obyčejný nerezový kuchyňský cedník.
Asi nechápu, ale to je jedno. Možná máte na mysli kroužek od obojku. Vlastně se jedná o cca 16 let starý postroj. Vůbec jsem si neuvědomil, jak ten čas letí. Ať se vám daří
Jaký nekrytý kroužek ?
A o tom to je…. Dnešní dávka
…
Zrní, v mém případě ječmen a pšenice, nasypu do kbelíku. Zaleju to vodou, minimálně 10 cm nad zrní. Druhý den zrní přesypu na síta a řádně proplachnu čistou vodou. Třetí den už je zrní akorát. Tím krmím. Dělám to mnoho let. V zimě dávám klíčit na kotel. Ať se daří.
Nejde ani tak o máčené zrno, ale o naklíčení…..Naklíčená pšenice obsahuje bílkoviny, sacharidy, tuky, vitamín E, B1,B2, zinek, železo, mangan a měď. A spoustu enzymů. Naklíčený ječmen je především zdrojem sacharidů, tuků, enzymů, vitamínů B a E, kyseliny pantotenové, listové a biotinu. Dále minerálních látek, zvláště křemičitanů, vápníku, selenu a fosforu. Díky vysokému obsahu vitamínu B5….
Zdravím. Jak to dělám já…. Základ krmné směsi je vždy ječmen a pšenice v poměru cca 1:1. Kterou od jara do podzimu klíčím. Do toho míchám “lepší” směsi. Podle období. Každý den si míchám sám. Naklíčené ( ječmen, pšenice) je vitaminová bomba, a zároveň se zbavíme prachu v obilí.
Dělám na směny, krátký a dlouhý týden. Takže žádný systém nemám. Prostě pouštím, jak je čas - volno.
Za ideálních podmínek s větrem v zádech, určitě ano.
To je za celou sezónu 2023
Jen tak.
https://pektoruvstatek.estranky.cz/clanky/holandska-zakrsla-koza/holandska-minikoza.html