První letošní pampeliška. Nakrájená i s kořeny.
Příspěvky uživatele
Raspic
Neodčervuji vůbec. Ale používám různé byliny. S červy u holubů nemám žádné zkušenosti, neznám.
Omlouvám se, ale s odčervením holubů nemám žádné zkušenosti. Ale myslím, že preventivně naslepo, není ok. Já osobně jsem nikdy cíleně holuby neodčervoval.
Zdravím. To je první líheň. U závodníků zároveň i poslední. Od chovných holubů bude ještě jedna a konec. Vše půjde na závody.
Tak další generace je na světě.
Můj základ je vždy ječmen a pšenice, kterou klíčím v poměru cca 1:1. Do toho dávám dle potřeby směs hotovou. Momentálně stále krmím jen naklíčený ječmen a pšenici. Ale už musím vyrazit za nákupy a přidávat směs, protože mají holoubata. Takže, čím pestřejší, tím lepší.
Dnešní den.
Jen tak.
Tzv. tolerance. Holubaření je prostě taky “koníček”. Tak mě napadá vyměnit vaší “ polovičku” za Varaxi 🤔. Netuším, zda s tím budou dámy souhlasit, ale to už si musíte vyřešit sám. Držím palce 👍
Vrabec
Děkuji za uznání. Od “chovných” holubů odchovám 2 líhně, které jdou na závody holoubat (v půlce srpna) .Poté většinou chovné páry rozdělím . Závodníky nechám odchovat pouze jednu líheň, protože koncem dubna už začíná závodní sezóna. Do prvního závodu jdou holubi už rozdělení. Takže pro sebe nechávám cca 40-50 holoubat a konec.
…
No, ještě sice ani nehnízdí, ale…. V pátek večer jsem pářil. Druhý den všech 41 párů zapárovano. Takže sezóna 2024 začíná
Zřejmě dobrý oddíl
…to byl jestřáb?… ANO
Také používám pouze plastová hnízda. Po x letech , stále jak nová. Stačí odmočit a očistit košťátkem. Ale používám filcové vložky. Z praktických důvodů.
AHOJ VŠEM. JIRKO, VELKÁ PARÁDA. TROCHU VÁM TEN VOLNÝ CHOV MP ZÁVIDÍM. JEN TAK DÁL.
No, jen tak…
V létě se dají využít i listy křenu na drobno nakrájené.