Aktuálně: 3 711 inzerátů209 942 diskuzních příspěvků18 247 uživatelů

Příspěvky uživatele

Lenocka

Lenocka
Lenocka 08.02.2024, 01:22:27 xxx.xxx.43.81

Hm, tak to bych se asi k milostpánovi měla chovat uctivěji 😆 Jenže on je, podle situace, buď malej bobánek nebo blb (třeba dneska když rozštípal lopatku na smetí).

A k tématu: souhlasím s ostatními, pastevce s touhle představou fakt NE! My bydlíme v osadě v lesích, šarpláně je můj osobní bodyguard, protože chlap je hodně pryč a jsem tu sama. ALE i tady v lesích musím mít pořád oči na stopkách. Potkat na volno chodce by asi ještě zvládnul v klidu, ale psa ani náhodou, vše neznámé psovité jsou pro něj vlci, které ke třeba zneškodnit. A trvá pár minut, než se mu zapojí rozlišovací schopnosti. Strašně rád zatím jezdí na výlety, šle vzhledem k té reaktivitě to jde jen málo kam.

Mně nepřipadá špatnej nápad ten leonberger, znám člověka, co jich má cca 8, možná i víc. Dělá s nimi canisterapii, bere na historické akce a oni jsou úplně úžasní ❤️

Obrázek
Lenocka
Lenocka 18.01.2024, 17:33:03 xxx.xxx.44.71

Vždy jsem měla v oblibě i vlastnictví feny. Přestože spousta psích kamarádů byli psi, nikdy mě ani nenapadlo tahat si “to” 😆 domů. Až přišel nápad pořídit si pastevce a tam i z důvodu velmi rozdílné velikosti padla volba na psa (doma 2 feny cca 27kg). A po roce sdíleného života přišel “aha moment” a já pochopila, co na nic všichni mají! Oni jsou taaak nekomplikovaní! Mimochodem ten náš je paradoxně nejposlušnější a nejtulivější z celé smečky, ale to se určitě nedá paušalizovat. Závěrem: stále u mě vedou feny, ale už si umím představit, že si ještě někdy psa pořídím.

Lenocka
Lenocka 14.01.2024, 12:14:52 xxx.xxx.44.71
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 14.01.2024, 12:01:48

O tom celkem pochybuju.

Protože pokud má žít sám venku, musí být samostatný, do “nezávislý”. A takový pes zase nebude tolik nadšený do spolupráce - ad požadavek snadné svičitelnosti. Určitě existují výjimky, ale jedinců, ne celého plemene.

Prostě pokud zadavatelka na parametrech bude trvat, jsou 2 pravděpodobné varianty, jak to dopadne:

1. pes bude v pohodě venku, ale výcvik nepůjde jen tak sám a panička nebude úplně happy

2. pes bude úžasně cvičit, ale dobu osamocení bude zvládat jen z donucení, takže úplně happy taky nebude.

Lenocka
Lenocka 12.01.2024, 22:09:19 xxx.xxx.37.217

Mně vetka přímo na KVS řekla, že u nás na Tachovsku je nakaženo (pozitivních) cca 60%. 

Lenocka
Lenocka 10.01.2024, 20:09:08 xxx.xxx.37.217
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 10.01.2024, 18:20:06

Děkuji ❤️ Kamarádka od BO se vyjádřila, že je impozantní 🤩 Není nijak velký, ale cca 55kg ve svalech. Asi nikdy nechci, aby se svojí razancí někdy něco doopravdy řešil (opice zakrývající si oči).

Lenocka
Lenocka 10.01.2024, 17:49:37 xxx.xxx.37.217
Odpověď na příspěvek uživatele Heduš14 z 10.01.2024, 15:44:34

Český Brod - takže MVDr. Musil? Ten je na kolena jeden z nejpovolanějších, ne? Tomu bych věřila.

My nechali udělat náhradu vazu ohařici, bohužel pozdě a má už pokročilou artrózu. Dnes už bysme se určitě rozhodovali jinak.. 🤷‍♀️

Lenocka
Lenocka 10.01.2024, 17:40:00 xxx.xxx.37.217

Já se s dovolením vtírnu s těmi svými dětmi. 
Šarpláně má teď 19měsíců, je z něj krásný sebevědomý pes, paradoxně nejposlušnější ze smečky. Možná jsem to už psala, v 16měs. na komplet rentgenech - DKK, DLK, OCD, SA, LTV a heureka, vše čisté! 
Malá (8měs) BŠO o svátcích začala kulhat, nárazově i velká bolest, já ve smrti že koleno. Vyšetření a následné RTG potvrdily, že naštěstí jen panostitida a trochu “hnutá” kyčel, nic vážného. Takže máme i hotové předrentgeny a opět DKK, DLK,  OCD a vše vypadá skvěle.

Tímto musím poděkovat všem místním masokrmičům, kteří zde psali o odchovu štěňat, bez těch rad a dobrých výsledků vašich psů bych se asi neodhodlala a držela štěňata na granulích. Jsem moc ráda, že to tak být nemusí, děkuji  ❤️

Obrázek Obrázek
Lenocka
Lenocka 06.01.2024, 01:24:53 xxx.xxx.37.217

Jdeme po víkendu na RTG kvůli kulhání, máme nařízenou hladovku 20h. Přijde mi to hrozně moc, zvlášť, když jde o 8měs štěně. Nicméně doktor byl neoblomný 😖

Lenocka
Lenocka 20.12.2023, 22:36:54 xxx.xxx.37.217
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 19.12.2023, 19:36:30

Noo já pokud bych opravdu byla nespokojená s postojem, prošlapy atd., tak bych moc dlouho nečekala a klidně něco nasypala, protože za pár měsíců může být pozdě.

Sama jsem sice nevyužila (nemusela), ale mám velké množství vynikajících osobních referencí na CANINA CANHYDROX GAG. Má ovšem jednu (pro mě) nevýhodu - je v tabletaách

Lenocka
Lenocka 10.12.2023, 19:45:22 xxx.xxx.37.217
acher:

To je tyčový vysavač?

Ano. Celkem dost typů

Obrázek
Lenocka
Lenocka 10.12.2023, 18:31:24 xxx.xxx.37.217

My nakonec se šarplanincem koupili Nonstop line 5.0, sedí velmi dobře a ani v tahu trochu našikmo se nepřetáčí. Výhoda hustého volného límce je, že tam ještě mám prostor na mohutnění. Tak uvidím, zda z něj nevyroste, ale vzhledem k věku už nepředpokládám 

Obrázek Obrázek
Lenocka
Lenocka 10.12.2023, 17:49:27 xxx.xxx.37.217

Asi před rokem jsem na iF měla stejný dotaz. Několik lidí radilo Dyson, tak jsme ho s trochou obav pořídili. Nějaký z těch novějších výkonnějších. A byla to skvělá volba! Máme 4 velké chlupaté psy, kočku, paničku co je téměř denně u krav nebo u koní a máme hodně koberců - všechno ten Dyson zvládá perfektně! 👍

Za mě fakt hodně dobrý! Jen se musí snad každý týden profouknout filtr, aby to dobře sálo. Ale u nás má opravdu extrémní záběr.

Jo a na nejvyšší výkon má vcelku krátkou výdrž, ale i tak zvládnu našich 80m2 obytné plochy na ten max výkon a stihnu to komplet.

Lenocka
Lenocka 27.11.2023, 00:34:05 xxx.xxx.37.217
Odpověď na příspěvek uživatele Jana H. z 26.11.2023, 21:10:59

To není jen v Polsku, tenhle fenomén byl sledovaný i jinde. Konkrétně jde o to, že když dostatečně dlouho existuje dostatečně velká a pestrá populace psů, po několika (počet si bohužel nevybavuju) generacích se fenotyp ustálí na středně velkých žlutých psech se stojatýma ušima a podobným tvarem ocasu, váhově nejčastěji 15-20 kg.  Ano, jsou odolní. Ano, jsou nenároční. Ano, jsou velmi dobře sociální. ALE ne, nikdo neví, kolik to stálo mrtvých štěňat, nezabřezlých či úplně vyčerpaných fen, štěňat uhynulých na psinku a střevní infekce, psů uhynulých na spoustu jiných zdravotních problémů. Ne, ani fenomén žlutých psů není zadarmo.

Ad přešlechtěnost a nemocnost plemen. Jistě, některá plemena si opravdu nesou velkou zdravotní zátěž (fr.buldočci,..), nicméně je velká spousta plemen zdravých. “Problém” voříšků není to, že by nebyli nemocní. Ale to, že se nedají škatulkovat. Protože jen ofiko FCI plemena mají 300 škatulek, každé plemeno svojí. A voříšci? JEDINOU škatulku, kde jsou všichni psi a všechny nemoci. A z toho se závěr jaksi udělat nedá, že.. 🤷‍♀️

Lenocka
Lenocka 27.11.2023, 00:20:24 xxx.xxx.37.217

“Jaké výhody má tedy pes s PP?“

Odpovím pouze na tuto otázku, ostatní je a jistě ještě bude rozebíráno ostatními:

1. vím, kdo jsou rodiče, prarodiče a často i předci 5 i více generací zpět.

2. Znám aspoň nějaké zdravotní výsledky předků 

3. Je šance dohledat sourozence a blízké příbuzné

4. Mám dobrou šanci vybrat jedince vhodného k tomu pracovnímu/sportovnímu směru, kterému se chci věnovat 

5. Mám šanci lepšího výběru rodičovského páru k odchovu kvalitních potomků

Určitě toho je mnohem víc, ale už mi mozek moc neslouží 😄 Každopádně ani já nic nemám proti čistokrevným vořechům, ale tvořitelé “čistokrevných bez PP” mají moje velké nesympatie, a to úplně všichni.

Těším se na další odpovědi 

Lenocka
Lenocka 26.11.2023, 18:26:29 xxx.xxx.37.217

Ach ach, to je mi moc líto. Upřímnou soustrast 🖤

Každopádně obrovský dík za objektivní popis všeho okolo L., zrovna dnes jsme se o ní bavili. Ty informace jsou VELMI cenné ❤️

Lenocka
Lenocka 18.11.2023, 10:19:53 xxx.xxx.43.178

Když jsem měla Kiru “otrávenou” uhynulými štěňaty, s gastritidou a jako bonus rozřezanou po kastraci, pomohlo ji velmi pomaličku rozkrmit vajíčkem. Poprvé při svých 27kg nesnědla ani celý, bylo to strašný období. Ale vajíčko bylo jedno z mála věcí, co zvládla.

Ad doplňky: na E.faecium nedám dopustit, u nás to jí všichni - psi, kůň i my. Dostupná verze je např. Canvit Probio. A velmi dobře na uklidnění rozbouřeného trávení působí i Dromy Gastro. Se slinivku naštěstí zkušenosti nemáme ovšem.

Lenocka
Lenocka 24.10.2023, 14:00:00 xxx.xxx.47.101
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 24.10.2023, 13:48:56

O těch molárech vím, P1 chybějící v mléčném je pro mě novinka. 
Prosím pokud někdy později skouknete fotky a napíšete mi názor (jasný, jsou to jen fotky), budu vděčná. Moc děkuji