Zdravím, když jste psala tento váš rozsáhlý dotaz, tak vás někdo přitom naháněl a nebo jste byla v rychlíku? Asi se divíte co to tady motám, ale nic nemotám, jen bych chtěl vědět co vlastně po nás chcete za rady, když nemáte čas váš dotaz pořádně napsat a dopsat!
Můj odhad - z jedné fotky se nic nepozná a to tření hlavičkou jako jak o dráty klece nebo věcí nebo si otírá zobák o bidlo po žrádle? S pozdravem Zappe
Zdravím, pro Krista pána, tak z takové fotky nevím kdo by věděl, tak jen čistý typ, že by to mohla být samička, ale chce to víc fotek, stáří. A nezlobte se, ale co ta klec…to je výkrmna pro kachny?! Absolutně, ale absolutně NEVHODNÁ a ty kulaté rovné jako bidla, hrůza a děs! Proč někdo vůbec pořizuje kulaté klece, nechápu nebo něco podobného je tak akorát pro plyšáka👎! S pozdravem Zappe
Zdravím, myslím, že by mohly být spolu bez problémů. Oba druhy jsou nekonfliktní, neagresivní a jsou společenský. Jen se jim musíte věnovat stejně, aby nedošlo k žárlivosti, pravidelně je pouštět z klece na prolet(jsou to letci). No a teda sehnat mladé nejlépe ručně dokrmené, kroužkované, silné kusy, bez vady. A nebo aspoň těsně před opuštěním budky, ale určitě bych je nebral, když bych to neviděl! No, ale v tomto případě by jste je museli ručně přikrmovat a nevím jaké máte zkušenosti. A ještě si dovolím radu a to, že jsou lepší samečkové 👍 V opačném případě budete mít problémy se snůškou! S pozdravem Zappe
Zdravím, myslím, že se to tady už probíralo. Ale teda může to být viz. příspěvek předemnou, ale taky slabá a nedostačující výživa nebo i teplota nebo i stres. S pozdravem Zappe
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 03.09.2024, 04:24:44
Zdravím.
No, tak jako FÓR možná dobrý, ale jako RADA ubohý! S pozdravem Zappe
Jinak teda předpokládám, že je potřeba promazat výletové okna nebo panty…dnes se dají koupit různé nezávadné vazelíny, ale já bych se přikláněl kvůli bezpečnosti o zdraví papoušků obyčejnému vepřovému sádlu, které je víc než na 100% neškodné a nezávadné! 👍
Zdravím všechny, no myslím(nejsem sám), že se to už ani nezlepší! Doba je zlá a chovatelství nepřející! Bohužel, každý si asi víc rozmyslí jestli koupit papouška nebo jídlo nebo zaplatit nájem. A taky si za to všechno můžeme sami. Nejsem rád, když se do takovéto diskuse motá politika, ale bohužel je za tím! Mnohý z nás si mysleli, že změna režimu a sametová revoluce přinese blahobyt(komu?), svobodu slova(kde je?), volné hranice, když nejsou finance, tak pro koho? Myslete si o mě cokoliv, jak je libo, ale nemyslím si, že mlátím prázdnou slámu! A nebo se moc rád poučím. S pozdravem Zappe
Zdravím, no a nějaké fotky by nebyli? Jinak je pravda, že jsou různé barevné odchylky, ale o mutaci, bych asi netvrdil. Já se zajímal celkem dlouho u pap.senegálských o žluté straky, ale nikdy se mě ani známým nepovedl odchov z důvodu neplodnosti. Nikdo z nás neměl oplozené snůšky. Vím, že existuje modrý senegálec(1kus Panama) a já viděl a držel jsem skořicového senegála u formy versteri(Zoo import Plzeň), ale kde a jak skončil a i ty žluté straky, nevím? Ale pravda je, že se už tak neobjevují. A bohužel jsme přesvědčeni, že celý neúspěch má na svědomí nemoc jater nebo i možná genetická vada. S pozdravem Zappe
Zdravím, já jsem se s tím nikdy nesetkal, tak jsem nic podobného chvála bohu ani neřešil! Myslím, že je vždy lepší prevence a to hygiena chovu, pravidelně sprchování nebo koupání, pravidelný úklid chov.zařízení, min.1x ročně důkladně vyčistit budky i bidla a prostory vybílit hašeným vápnem. A pak kvalitní výživa a karanténa nových ptáků a to hlavně z burz! S pozdravem Zappe
Zdravím, tak v uvedeném případě není co řešit, bohužel utratit. Nehledě na to, že má svůj krásný věk a teď tipuji, že se jedná o nádor a ještě navíc vadu opeření a předpoklad PBFD. A jistě většina z nás by veterináře neřešila, ale pro zajímavost jsem se pídil po eutanázii, tak není to až tak jednoduché nebo to nedělá každý veterinář a ani každé takovéto pracoviště. Informace jsou na netu a já jsem dal jen tento odkaz, protože je nejlevnější a vlastně jen jeden, kde jsou přímo uvedeny ptáci. S pozdravem Zappe
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 19.08.2024, 10:42:33
Zdravím, tak za 3roky to už paní nebo slečna určitě ví. A mimochodem z té fotky je jenom slabý typ! Je potřeba dát víc fotek a ještě i z různých úhlů! Navíc si nemyslím, že by po takové době na to ještě reagovala. A já reaguji na vás jen proto, že váš popis určení málokdo pochopí a ještě k tomu "třešnička", ty názvy “kluci a holky”, tak to je vážně něco!👎Prosím vás i ostatní, kteří to mají ve zvyku, takhle motat - nikdy to nebyli a ani nebudou a ani se nerodí nebo jsou to ptáci, papoušci, takže se líhnou a jsou to mláďata, buď samička nebo sameček! DĚKUJI.
Nevím jestli je to myšleno, tak jako na mnou vložené a popsané fotce, ale to je přírodní šedá mutace a stejně to má i mutace skořicová a tady je to jednoduché, ale zase né u mláďat! A u ostatních mutací je to mnohem složitější. Tolik jen takové malé vysvětlení, s pozdravem Zappe
Je to neoféma tyrkysová červenobříchá a nebo opalinová - nejsou vidět záda. A je to pár, vlevo samec, vpravo samička a určení je podle zbarvení. Samec má modrou čelenku a samice ne. Tenhle popis mám od zkušeného chovatele neofém👍
A jak píšete, že se čepýří a poskakuje, tak je v toku, ale samička asi zatím ne. S pozdravem Zappe
Zdravím, ANO můžou. Ale musíte zjistit, proč to dělají? Dáváte minerální písek, sépie, vápené bloky, vařené skořápky? Nezapomeňte na bílkoviny a vitamíny. V tomto případě se to dá napravit, ale horší varianta je, když to je zlozvyk! S pozdravem Zappe
Zdravím, i když s vámi jasně nesouhlasím a nikdy ani nebudu, tak by mě jen zajímalo jestli jste si vůbec všiml datum dotazu? Je to 15let… takže na 100% je vaše odezva úplně mimo! S pozdravem Zappe
Zdravím, no očividně jste začátečník a nebo se pletu? Máte vůbec nějaké zkušenosti s dokrmováním papoušků? To na co se ptáte je tak široká diskuse a odpověď… Takže asi takhle, prosím:
Zdravím, tak nejdřív jestli můžu, tak bych hned vyměnil všechny bidla co tam mají! Jsou absolutně nevhodné a až nebezpečné pro nožky papoušků! Chce to jenpřírodní, např. z černého bezu, břízy, lísky, vrby, jabloně, třešně. A různého tvaru a síly.
Koupat je musíte naučit a pomalu na ně. Vyberte místo a tam jim tu misku dávejte a přitom se s nimi hrajte. A když to nepůjde, tak sprchovat rozprašovačem, ale pozor na oči a nosní dírky. Všechno to chce čas a trpělivost. S pozdravem Zappe