Zdravím, tak určitě to pomůže a zesílí a myslím, že na stáří nezáleží. Samozřejmě, že ten jedinec, který byl v malé kleci nebo volieřce, tak ještě musí umět létat! S pozdravem Zappe
Příspěvky uživatele
zjarda
Zdravím, jedná se o křížence s názvem Ara Ruby a je to po - samec Ara zelenokřídlý + samice Ara arakanga. S pozdravem Zappe
Zdravím, v nabídkách je toho hodně a myslím, že pro každého. Doporučuji 2x2x2mm - Afrika a Jižní Amerika úplně bez problémů. S pozdravem Zappe
https://www.aluhobby.cz/esafort-pletivo-oko-19x19mm-drat-2-05mm/
Zdravím, no vždyť to máte už vyřešeno👍a ten její věk je teda úctyhodný a asi bych už ani tu andulku neřešil. Když mu to tolik let nechybělo, tak teď na “starý kolena”🤣 bude chtít ještě větší klid. S pozdravem Zappe
Zdravím, samozřejmě, každý z nás podobné situace bere jinak. Ale určitě to neznamená, že se hned hodí flinta do žita! Věřím, že většina z chovatelů s tím má své zkušenosti a jak se říká život jde dál a ten chovatelský taky! No a ohledně určení pohlaví nemusíte odebírat krev nebo trhat peříčka. Jednoduše jsem vložíte fotky a uvidí se. A kdyby to mládě byla samička, tak bych se taky moc neobával té příbuzenské plemenitby nebo by se jednalo o první a tím pádem se ještě upevní geny. Ale kdyby se pak dál použili jejich mladé mezi sebou na chov, tak to by už mohl být problém! Takže tyto kusy můžou do chovu, ale už jen z cizí nepříbuznou krví! Takže jednoduše koupit jinou přibližně stejně starou samičku a nebo počkat na to Vaše mládě a neřešit pohlaví a mít je jen pro radost a teda aby ten sameček nebyl sám. S pozdravem Zappe
Samozřejmě to je pravda, ale teda proč se do toho vůbec pouští?! Když to neznám a nevím, tak nebudu něco brát jen tak na pokusy! Nebo se pletu? Zappe
Zdravím, no a kde je ten amazonek? S pozdravem Zappe
Tak to je ta péče 👎hnusáci! A to neví, že když je abnormálně velké vajíčko, tak se musí v ní např.jehlicí propíchnout a pak se zbytky vytlačí opatrně s ní ven?! Zkušení v této oblasti to vajíčko roztlačí z venčí a pak už vytlačí obsah i se skořápky ven. Ale na oba způsoby je nutné mít cit a zkušenost! Prostě veterináři jsou u mě 0! Pro zajímavost na kolik Vás to vyšlo? S pozdravem Zappe
Zdravím, tak nevím, před tím jste psala, že mají “hnízdo” na skříni a teď, že sameček neopouští budku? Vy jste teda to mládě přestěhovala do budky? Což bych udělal také 👍no a v tom případě mu dejte přímo do budky celý klas prosa, piškot, jablíčko a uvidíte co udělá. Myslím, že by to mohlo pomoci. S pozdravem Zappe
Zdravím, tak jestli můžu - že při zadrženém vajíčku samice krvácí z kloaky, tak to slyším a čtu poprvé. Vnitřní krvácení je celkem pochopitelné. A o mládě v budce bych se nebál, sameček si poradí. A ručně se dokrmují i od prvního dne, ale jestli nemáte s tím zkušenosti(asi ne), tak by to byl problém. S tím samečkem má větší šanci! Hlavně, aby měl dostatek krmení, vaječnou směs, namočení rohlík nebo vánočku ve vodě (vyždímat). A jak to, že ty dvě mladé uhynuli, víte důvod? Ale zase je to jejich první hnízdění a další bude lepší a lepší👍. Hodně štěstí. S pozdravem Zappe
Tak hold zdravím ty mladší generace. A co máte nastudováno a my ne? No a jaký ten vývoji máte na mysli? Ten, který jde dolů vodou a nebo jsou už připraveny opět klíče? A mimochodem to co mají v přírodě ohledně výživy a podmínek, tak to se nikdy nemůže srovnávat s domácím chovem! A to také platí i v Loro parku, například. Je normální a na místě, že opravdový chovatel se snaží horem dolem, aby jim poskytl vše možné, ale i tak oproti přírodě je to prostě málo! Ale na tohle nepotřebuji žádné studie! S pozdravem Zappe
Jenom dodatek k těm volieram…
Zdravím, tak tady něco přihodím. S pozdravem Zappe
Zdravím, to v žádném případě. Právě, že je berou jako první a já v klidu dávám i jadérka z jablíčka, melounu, pecku z třešně a co baští ze šípek - jadérka a to samé z rybízu… Aby mohli být pro ně nějak škodlivé, tak by toho museli zbaštit plný kýbl! Prostě selský rozum a nějaké nesmyslné studie ať jdou někam! S pozdravem Zappe
Zdravím, no v této moderní době se preferuje, že vše co je zralé a přezrálé je špatně! Ale nějak se zapomnělo na selský rozum, že teda kdyby způsobovali výše uvedené potíže, tak to by ten papoušek musel toho spořádat kila! A určitě to nehrozí, když na den dostane 1kuličku hroz.vína(dle velikosti), plátek banánu, 1mandarinku(zase dle velikosti), plátek kiwi, 1třešeň a atď. Neznám nikoho, kdo by jim dával ovoce nebo zeleninu po kilech! Také se už tady probíralo “dávkování” písku - prý max. 2 až 3zrníčka, tak to je výsměch pro všechny chovatele! A pozor, prý na to byla nějaká studie 🤣. Už vidím, jak chovatel chodí po volierách a počítá zrníčka🤣, ale vidět tohle jednou, tak smíchy skončím v Bohnicích! A zase selský rozum, kde nebo do čeho se ty 3zrníčka písku mají dát, do jaké misky nebo přímo do zobáku?! Jen tajně doufám, že se toho nesmyslu nikdo nechytil nebo teda co takhle doba přináší a to nejen do chovatelství…je vážně hrůza a děs! Chudák další generace 🙏Jdu blejt, velebnosti 🤮
Zdravím, hrozny a škodlivé pro papoušky, tak to je fór z prvního dubna 🤣 Dávám je papouškům odjakživa, samozřejmě s mírou nebo u některých druhů se pak může objevit průjem, ale tento průjem není nebezpečný. Samozřejmostí je, že se všechno co podáváme papouškům důkladně myje! S pozdravem Zappe
Zdravím, no a tyto dotazy jsou taky nějak hodně v módě! Ale prosím vás, proč?! Proč to chcete, jaký to má význam, co od toho očekáváte?
Každý druh (všeobecně) je jiný a to jak povahově, tak i v nárocích na chov, prostor, výživu, teplotní a světelné podmínky! To jako by jste míchali hrušky s bramborami! Pro společní chov je zapotřebí velké opravdu velké voliéry s možností úkrytů nebo-li úletů! Když mám jednu klec a v ní svého mazlíčka, tak je předci jasné i rozumné, že nebudu do ní cpát ještě dalšího a riskovat jejich zdraví a život. Chci víc mazlíčků, tak pak musím pořídit i víc klecí, pouštet je ven pod dohledem a pak aby každý měl svůj klid ve své klecí! Je to hodně těžké pochopit?! S pozdravem Zappe
Zdravím, tak co na tohle jako poradit? Předce se každému líbí něco jiného! Prostě a jednoduše si vyberu nějaké druhy, nastuduji informace hlavně co vyžadují a potřebují. No a udělám si výběr druhů, které mají přibližné stejné nároky na chov a teda přežití! Vždyť každému musí být jasné, že se nedá vše chovat venku a navíc ještě celoročně! A za další, nikdo mi nemůže vnucovat svůj názor, vždyť co se líbí jednomu nemusí se líbit druhému! Proto mě osobně dotazy tohoto typu vytáčí do vývrtky. Děkuji za pochopení a jsem s pozdravem Zappe
Zdravím, další takový hezký dotaz. No a co nějaké ty fotky, by nebyli? Ale hned na úvod, není moc dobrý nápad chovat spolu dvě samičky! Určitě je lepší mít pár a nebo dva samečky. Nevím jak jsou staré, ale po roce (+-) budete řešit problémy se snůškou a jsou nemilé! No a kdy s tím trháním peří začala, byli spolu hned od začátku a nebo jste dokoupila druhou později a v tom případě jak dlouho byla sama? I tyto změny k tomu můžou vést a nebo změny kolem. I když jsem neslyšel a ani jsem se s tím nesetkal, že korely by byli na tohle nějak náchylné, ale vše je jednou poprvé! A pak je horší varianta PBFD. S pozdravem Zappe
https://www.ifauna.cz/clanky/56-pbfd-papousci-nemoc-zobaku-a-peri.html
https://www.ararauna.cz/2014/05/pbfd-kde-se-vzala-nejobavanejsi-nemoc-papousku-a-da-se-proti-ni-ucinne-bojovat/
Zdravím, když jste psala tento váš rozsáhlý dotaz, tak vás někdo přitom naháněl a nebo jste byla v rychlíku? Asi se divíte co to tady motám, ale nic nemotám, jen bych chtěl vědět co vlastně po nás chcete za rady, když nemáte čas váš dotaz pořádně napsat a dopsat!
Můj odhad - z jedné fotky se nic nepozná a to tření hlavičkou jako jak o dráty klece nebo věcí nebo si otírá zobák o bidlo po žrádle? S pozdravem Zappe