Aktuálně: 3 715 inzerátů210 556 diskuzních příspěvků18 254 uživatelů

Příspěvky uživatele

Repta-A-Repta

Repta-A-Repta
Repta-A-Repta 21.11.2024, 13:01:32 xxx.xxx.250.214
kometa:

https://www.databazeknih.cz/prehled-knihy/kurovci-538844

Asi jsem úplně blbá, ale nedaří se mi obvyklým způsobem objednat.

Odkaz je na databázi knih - tam je objednání někdy nefunkční, doporučuji podívat se na Heureku třeba a vybrat si obchod, který chci:

https://knihy.heureka.cz/kurovci-pribeh-nejvetsiho-vyvrhele-rise-hmyzu-jiri-hulcr/#prehled/?sort-filter=lowest_price

Repta-A-Repta
Repta-A-Repta 21.11.2024, 11:12:24 xxx.xxx.250.214
Dublinbarzoj:

Strom buď někdo úmyslně otrávit nebo zasáhl kůrovec, je to ha..l zákeřná a v Ol kraji řádí jak černá ruka. A na první  fotce je náš Matýsek😻

Obrázek

Ad kůrovci - vyšla nádherná kniha, psaná tak, že si kůrovce obratem zamilujete, protože doteď jste vůbec netušila, jaký mají pestrý a fascinující osobní i společenský život🙂

https://www.databazeknih.cz/prehled-knihy/kurovci-538844

A mimo jiné se dozvíte i to, jak je to s těmi “kůrovcovými kalamitami” a kdo za ně doopravdy může….👍

Repta-A-Repta
Repta-A-Repta 30.10.2024, 13:58:57 xxx.xxx.250.214
zbynek:

Takže abych to trochu shrnul, co se teď v nejbližší době změní ….  bude doplněna funkce do SZ - možnost blokace zpráv od vybraného uživatele, možnost smazat SZ, budou přesunuta kecací témata do nové kategorie. Kecací vlákna budou nemoderovaná a volná, kromě bežného porušování pravidel (sprostá slova, urážky apod.) a chovatelská témata budou držena v přísných mezích, odbočení od tématu = výmaz nebo přesun příspěvku do kecacího vlákna. I funkce Nahlásit příspěvek může z vaší strany sloužit k nahlášení takových příspěvků, co budou mimo téma. Věřím, že se vrátí diskuze hlavně k chovatelství, děkujeme za přízeň.

Zdravím, optimismus ohledně návratu diskuzí k chovatelství nesdílím.

Můj osobní dojem je, že je tu převaha majitelů zvířat, nikoliv chovatelů. 

Není samozřejmě nic špatného na sdílení zážitků majitele se svým zvířetem/zvířaty (výlety, práce na pozemku, kočka se mi vyčůrala do postele apod.) na diskuzi, ale s chovem jako takovým to nic společného nemá.

Navíc takové příspěvky lehce sklouznou jinam a časem jsou už spíš jen kecací…..aniž by vůbec chovatelské kdy byly.

Svět se mění…je vhodné si přiznat, že praktické chovatelské dovednosti a zkušenosti diskuze člověku s malými vlastními zkušenostmi nikdy nepředá. 

Ohledně teorie se více člověk dozví využíváním moderních komunikačních nástrojů včetně AI - např. dnes jsem čekání na bus strávila rozhovorem s ChatGPT ohledně nejnovějších poznatků ohledně orientačních dovedností holubů - výsledkem je rozsáhlý dokument včetně relevantních odkazů na konkrétní práce (Harvard, Sciencedaily, Popsci, práce Johna Hagstruma apod.). Totéž může udělat jeden každý ze zdejších diskutujících. Dozví se víc, než kdyby zadal dotaz do diskuze.

Bylo by možná fajn si mimo založení striktně kecací kategorie zároveň definovat nějaké novější směřování tohoto webu do budoucna, protože těžiště v samotném chovatelství úplně nevidím.😉

Repta-A-Repta
Repta-A-Repta 29.09.2024, 10:22:23 xxx.xxx.44.73
»
Odpověď na příspěvek uživatele zjarda z 28.09.2024, 18:16:54

Kdo žije v dojezdovém okolí Prahy, má možnost využít služeb MVDr. Nečasové (Praha - Veterina Na Hrádku). 

Jezdíme k ní dlouhá léta, zachránila nám mimo jiné samce korely, měla jej v péči i cca týden doma kvůli dokrmování, když onemocněl a sám krmení nepřijímal.

V ordinaci vždy špičkový a vysoce profesionální přístup.👌

Repta-A-Repta
Repta-A-Repta 06.07.2024, 18:41:57 xxx.xxx.44.73
lesnizinka:

Samo, že je, Arnica Montana. Ale vyzkoušeno nemám, ještě mě nic tak nebolelo, abych si musela dávat. Zkoušela jsem kdysi na Woričkovi, jak se tehdy v prosinci najednou nedokázal postavit. Doporučeno je, že při akutních stavech kuličku každou hodinu. Dávala jsem mu to a za tři hodiny se postavil. Jenže ti neřekne, čím to, takže prostě si můžu jen myslet. 

Uvítala bych, kdybyste dokola nevytahovala na světlo boží svou nepéči o Worku. I tak je to nezapomenutelné….😟

Repta-A-Repta
Repta-A-Repta 15.06.2024, 17:10:59 xxx.xxx.198.48
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 15.06.2024, 16:59:13

Původní kousnutí je vysoko na vnitřní ploše “stehna” - dokážu si v těchto místech představit zuby kočky, která bojuje o život, sešlapaná pod psem,  od zmije bych prostě ránu čekala - když už tedy - teoreticky níž … ale pouhá představa zmije, útočící na psa, co se prokazatelně “dohaduje” v obilí s kočkou, je pro mne prostě příběh z říše sci-fi.

Repta-A-Repta
Repta-A-Repta 15.06.2024, 16:37:20 xxx.xxx.198.48

Vlákno sleduji s velkým zájmem….

Výchozí situace je jak ze špatného vtipu: v obilí se potkají německý ovčák, kočka a zmije - kdo zůstane naživu?👎

Předesílám, že nejsem hadař - zmije by opravdu dokázala “kousnout” takhle plošně do vnitřní strany stehna?  U kočky si to dokážu tak nějak představit lépe…

Spíš se mi to zdá jako primárně zanedbané a neošetřené kousnutí od té kočky, bojující o život, než se proletěla vzduchem….jestli ji na chvíli nahrnul pod sebe…hlavně taky vzhledem k tomu, že pes po úrazu v klidu nechán nebyl, normálně se pohyboval a jed by tak měl bez problémů prostor šířit se poměrně rychle do těla a při hmotnosti cca 45 kg by se známky otravy asi projevily dřív než odpoledne a v pohodě by víc než půl dne nebyl, když se to stalo ráno….

Jsem ze staré školy a zastánce důsledného odstraňování nekrotickych tkání z ran, čištění a hojení pod vlhkým krytím…být to noha mého psa, už je pes dávno minimálně ze čtvrtiny holátko a rána krytá.

Děkuji za dokumentaci a přeji, ať se to vyhojí co nejlépe a co nejmenšími následky, no.👍

Repta-A-Repta
Repta-A-Repta 20.03.2024, 12:01:47 xxx.xxx.250.214
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 20.03.2024, 09:57:03

Být Vámi, raději jdu k doktorovi a řeším pohybové obtíže s ním. Žádná z klinických studií kurkuminu (hodnoceno 120 studií) neprokázala účinek.                                                                                                                                                                                                                                                             https://pubs.acs.org/doi/10.1021/acs.jmedchem.6b00975

Repta-A-Repta
Repta-A-Repta 08.03.2024, 13:33:19 xxx.xxx.250.214
Odpověď na příspěvek uživatele Kallisto z 08.03.2024, 08:18:09

Jmenovalo se to Elaskon. Bylo to ve kbelíku a tu vůni si pamatuji dodnes, dnešní mazání jsou už “iné kafe”.🙂

Repta-A-Repta
Repta-A-Repta 03.03.2024, 18:19:04 xxx.xxx.30.223

Napadala nezvladatelně v průběhu času  návštěvy, museli ji zavírat - to fakt není “zahnání do kouta”….😉

Repta-A-Repta
Repta-A-Repta 03.03.2024, 18:04:18 xxx.xxx.30.223
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 03.03.2024, 17:56:37

A své majitele v průběhu let opakovaně napadala taky jako pes zahnaný do kouta?🙂

To si úplně nemyslím.

Co říkal RD, mi přišlo logické - fena prostě vzala na sebe zodpovědnost a vedla si to po svém.  Kdyby měla 50 kg, problém by jistě řešili dřív….

Zaujal mne taky ten pelech u dveří - na úplně “blbém” místě z pohledu psa.

A rada na cvičáku - když pes neposlechne, tak povel opakujte? 😉K popukání…

Repta-A-Repta
Repta-A-Repta 20.02.2024, 12:41:44 xxx.xxx.250.214

Pro mastného pasáčka a Megí:

Jandejsek v roce 2019 působil jako poradce ministra zemědělství ve vládě Andreje Babiše a byl jedním z důležitých sponzorů ANO. 

Proč tehdejší premiér (vy víte kdo🙂) nevetoval Green Deal na summitech 16. 12. 2019 a 21. 7. 2020, když ta možnost tady byla? 🙂

Jojo - dotace, dotace….😄

Vláda Petra Fialy k tomu přišla jak slepý k houslím….pracuje s tím, co má.

Ad traktorová přehlídka - no, ostuda to byla, jak se čekalo.😛

Repta-A-Repta
Repta-A-Repta 19.02.2024, 11:51:46 xxx.xxx.250.214
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 19.02.2024, 10:41:43

Máte nějaký vhodnější realistický a ekonomicky realizovatelný nápad, jak uspokojit potřeby 750 milionů Evropanů ohledně ovoce, zeleniny apod.?

🙂

Repta-A-Repta
Repta-A-Repta 19.02.2024, 07:50:17 xxx.xxx.55.31
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 18.02.2024, 21:11:17

Megí, neodpovídáte na mou otázku - je určitě fajn být skromný a realistický a zbytečně neutrácet. 

Dnes se ale běžný člověk nesmíří s nabídkou 2 druhů jogurtů a jednoho typu chleba. Zákazníci chtějí maliny v lednu, rajčata, papriky - taky je chci. S kysaným zelím dneska prostě obchodník nevystačí - nikdo by mu tam nechodil….To je realita.  

Můžete v obchodě i tak “hlasovat svou peněženkou” a podporovat české výrobky, ale na rovinu - myslím, že radši pojedete na nákup do Polska…🙂

Proč kupovat  drahou Madetu věčně kňučícího chudáka Teplého či divné Kostelecké uzeniny vy víte koho, když máte možnost lepší volby? 😉

O čem je tedy nějaká rádobysoběstačnost, když globální trh už tu dávno je?

I když k ní některé příspěvky zde vzhlížejí, nikdy tu nebyla a v budoucnu nebude - tedy pokud nejste momentálně ochotna akceptovat řepkovou monodietu.🙃

Repta-A-Repta
Repta-A-Repta 18.02.2024, 20:16:58 xxx.xxx.55.31

Co se týče jablek, spotřebitelé prý nejvíce chuťově preferují odrůdu Gala - ta se v ČR přliš “nechová” - nemají tedy dát na své chuťové touhy a dále urputně podporovat české pěstitele Idaredů a Deliciusů? Já ne🙂

Otázka do pléna - když otevřete lednici, spíž, sklep, vinotéku, jaký podíl tvoří potraviny a nápoje s českým původem?

Když se podíváte na své auto, dílnu , elektroniku v domácnosti, drogerii, parfumerii - jikij toho bylo percentuelně vyrobeno v ČR?

😉

Už někdo z nedostatku českých potravin od našeho vstupu do EU zemřel hlady?

Obrázek
Repta-A-Repta
Repta-A-Repta 18.02.2024, 12:07:18 xxx.xxx.250.214
Odpověď na příspěvek uživatele bohemia.gall z 18.02.2024, 11:54:28

Trochu v tom máte zmatek:

Faktum není vůbec o víře - je to ověřená a pravdivá skutečnost, poznatek…

Víra je jen přesvědčení, že je něco pravda nebo skutečnost - nikoliv faktum.

🙂

Repta-A-Repta
Repta-A-Repta 18.02.2024, 11:42:52 xxx.xxx.250.214

Zkusím to uvést na pravou míru - obrázek patří spíš do Veselého okénka, ale když ono se to tak hodí🙂:

Někteří “zlí” jazykové tvrdí, že v pondělí bude velký den - 8 z 10 Pražáků poprvé v životě uvidí traktor - budiž😉

Stránky pořadatelů zde:

https://myzemedelci.cz/

Kdo stránku registroval a kdo jsou “ti kontakti”, uvedení na stránce, je nádherně rozebráno zde - kdokoliv si může ověřit pravdivost sdělení sám, vše je dohledatelné - jsou to prostě troubové, kteří se zemědělci v pravém slova smyslu až na výjimku nemají nic společného. 

https://twitter.com/i/bookmarks?post_id=1756627776906342716

Jen štvavá akce proti vládě a přihřívání polívčičky do blížících se voleb👎

Obrázek
Repta-A-Repta
Repta-A-Repta 14.02.2024, 19:02:33 xxx.xxx.58.156

https://www.mujrozhlas.cz/kava-o-ctvrte/vase-kazdodenni-inspirace-co-nevime-o-vlcich

Hezké povídání…👌

Megí, co se s vámi děje? Tohle není jediný jízlivý příspěvek v posledních týdnech/měsících….👎

Dřív s vámi byla spíš legrace a měla jste nadhled - teď jen brbláte….žerou vás na severu vlci?