Tak to jí držím palce😀✊..mně asi z 30ti slepic, maransky + vlašky koroptví, nekvoká žádná..ani loni za celý rok žádná nekvokala..11 hybridek to samé 😀👍..ale tyhle malé, roztomilé potvůrky o ničem jiném asi nepřemýšlí, jen jak nanést plné hnízdo vajec, nejlépe tam,kde je nenajdu a potom zmizet na tři týdny 😂😂..to je potom překvapení 😀🐥🐥🐥
Příspěvky uživatele
ančovička
Nene,v žádném případě takto postižené zvíře nechávat do chovu..i kdybyste mu ty prsty nějakým způsobem narovnala..ale pochybuji,že by se to podařilo..takové zvíře do chovu nepatří a je na něj smutný pohled..
Mně začaly kvokat a přetahovat se o vajíčka v hnízdě 4 rousničky🤦😀..vajíčka jsem jim brala, 50kuratek opravdu nechci 😂(mimo té jedné,v krabici pod kralikarnou 😀)..tak tři z nich dostaly dočasné vězení v kralikarně, dokud je to kvokání nepřejde..😀
Čím kuřátka krmite?..vidím kukuřičný šrot a jeste něco v tom?🤔…
Ježíši,to je roztomilé 😍😇😀
Kuřata krmim K1 Energys také déle,než 3 měsíce.. časem přidávám trochu celé pšenice..K2ku mi kurata dobře nežerou,dost zůstává v krmitku,ten “prach”..
Ale zase krmit samotnou K1 hodně dlouho neni dobré, slepičky rychleji dospívají a začínají předčasně snášet..zkušenost jedné mojí kamarádky ..
..když jsem dneska šla sbírat vejce, musela jsem ty plné kukaně vyfotit 😀🤦
Hřebínek má pěkný (vitální ),jestli dobře žere a snáší vejce, se zabitim nemusite pospíchat, ale dlouho její stav nevydrží.. jestli nevstane,tak bude jeji život nešťastný a dlouho nevydrží...možná jí zkontrolovat klouby,ale i s tim se nic dělat nedá..
😀tak to je dobrý 🤣🤣🤣..copak by z něj asi vyrostlo?😂..sourozence by zatim zlikvidoval..
Vývojovou vadu nemyslim,ale onemocnění..i bolesti, záněty, vnitřních orgánů můžou způsobit “padnutí slepice na nohy"…
Jak jsou slepice staré?..možná,že úraz při přepravě, ale také to nemusi být vada nohou..uvidíte..
Loni se mi to take stalo,kuře mělo zakrouceny prst..různě jsem mu ho rovnala vylepovanim,ale nic nepomohlo.. časem se mu postižení zhoršovalo. .byl to kohout,vyrostl do patřičné velikosti a byl na polívku 😀..
Dělám to přesně stejně 😀👍..
Marie, to si myslite, že agresivní kohout přepere lišku?..tak to určitě ne😀..bude před liškou utíkat jako první..😀..u nás by byl hned po prvnim útoku v hrnci na polivku..hodných kohoutů je dost.. nezodpovědné od chovatelů agresivních kohoutů je, že vědomě od nich líhnou a tim agresivitu rozšiřují do dalších chovů…
To opravdu neni normální..jaké maji životní podminky?…krmite je?…. čím a kolik?..
Moje dvouletá pižmovka s 23 káčaty..letos snášela už dvakrát.. foto včera 😉🐥🐥
Aha😀díky za vysvětlení, v ovcich se moc nevyznám..doma měli rodiče merino na vlnu..
Prostě ovečka na parádu.. ovečka Shaun😇..její příběhy miluju..připomínají mi neskutečné výmysly našich koz😀..
Já s tim nespěchám..uvidíme, jaká bude předpověď počasí, zatim je necham ve skleniku..to by byla škoda, kdyby zmrzly..
…tak to mně právě zasedly tři rousné slepičky..vejce jsem nechala jen jedné..včera večer,při počítání slepiček jsem zjistila,že jedna chybí..🤔…tak mě napadlo, podivat se pod kralikarnu do odložené krabice..😀byla tam😀!!…a seděla asi na 20ti vejcich🤦🤦..tak jsem ji nechala, byla vyděšená ze světla mobilu, vejce zredukovala na 9…no a to jsem se zařekla,že ŽÁDNÁ!! kuřátka letos nebudou🤣🤣
Děkuji 😊…to já bych zase brala radši kozliky..vykrmí se do čtyř měsíců a jdou do mrazáku, hodně dobrého masa..s kozickami je to horší, nechat si je nemůžu,ani se nezabíjí…to mám problém je prodat, do jakych podmínek,jak se budou mit..😟..teď jedna malá zůstane zatim doma, pro dvě si přijede kamarádka….a nubii jsem ještě neměla…sice bych radši čistou, kvůli kvalitnějšímu mléku,tak uvidime😀..naše deti byly také většinou na kozím mléku,ale všechny ho měly rády, dneska i vnoučata a nemůžou se dočkat, az kůzlata odstavim a bude mléko pro ně 😀🐐🐐…