Jj..jistota je jistota..dřív to jinak nešlo,než si směs vyrábět sám, kupovat různé vitaminy a minerály..občas i to vajíčko…ale směsi jsou jistota,že jim nic nechybí..tady,pokud si nevšimnete jako já před pár lety, když mi prodavačka s úsměvem prodala krmnou směs po expiraci a mně uhynulo nejmíň 20 kuřat..moje chyba..teď si dávám velký pozor..
Příspěvky uživatele
ančovička
..to máte pravdu😀..také jsme to tak řešili.. jáhly, pšeničný a kukuřičný šrot a vejce natvrdo👍..plus nějakou směs vitamínů s minerály..dneska je to jednodušší,ve směsi je všechno a bez práce..tak jen nejakou dobrůtku navic, když jim kvočna nehrabe žížaly a brouky 😀🐥🐥
..tak ať se vydaří😀 👍..také přeji hezký den☀️
Energys mini kuřata také krmim...chutná jim a dobře rostou..nic jim nechybí👍..jenom bych mohla zkusit také ty sušené červy 😀…budou se mi lihnout rousná zakrslá kuřátka,tak bych jim mohla občas také přilepšit..🐥🐥🐥
tetrivek:Už nám i sedí na vajíčkách. Teď jen sháním na internetu krmivo pro krůťata od prvního dne. Radši bych se na diskuzi poradila, jaké máte vyzkoušené. Bohužel nám v našem ZZN Marketu přestali prodávat krůtí 1.
Směs pro krůty Energys mini👍..můžete si objednat 😉
..jeje, piraně povyrostly😀👍…a copak to dostávají tak výživného?..
..tak jsem dneska měřila nádoj.. ráno 2,90l, ted večer 2,2 l…půl hodiny dojim , už třemi 😀prsty, ten rozkousaný cecik🤦..snad se ji to brzy zahojí nebo prijdu o ruku😀..
😂😂😂tak to tedy nevim, co to bylo za kozla 🤣..říkali,že nubijec, vypadal taky jako nubijec😂…kůzlata jsou jako čerti, děsně vitální, nejradši by skákala po stropě..hnědulky až tak dravé nebyly..taky takhle koze nikdy neublížily…a zase ty čertice běžím nakrmit..mám obavy,že je už nikdy nebudu moct pustit ke koze☹️🤦….
Roklanko,děkuji za sdilenou stejnou zkušenost..je to hrozné,nikdy se mi to nestalo..myslím,že ty moje malé nubie jsou takové dravější, než české kozy..Míša má kuzlata počtvrté,žádná prvnicka..narodily se 19.3., mají měsíc..po odstaveni kozy ani moc dlouho neječely 😀,Míša vůbec, byla ráda,že se jich zbavila😂….Silver spay nemám,stříkla jsem cyclospay..a to,jak se před nimi bránila,roztrhla si nehtem asi 5cm kůži na vemeni🤦🤦🤦..už je to dobrý.. ještě mažu Aphlegminou proti zánětu.. kuzlatum dávám mleko z flašky…ale jak to vypadá,nejvíc trpim já 😭..Míša mi rano dala skoro 3 litry..jeden cecik se už da dojit celou rukou, ale druhý dojim stále dvěma prsty..palec a ukazovák 🤦🤦křeče v prstech. ..a vecer to samé 🤣🤣🤣🤦….
Vypadá to na slepičky 😀👍
..tak Míšu dojim dvěma prsty,je to teror..pro mě i pro kozu..kůzlata krmim z památeční flašky po nejmladsim synovi ,26let😀..čerticim mléko chutná,tak dobrý..koze veminko natirám mastí Bepanten🤦😀..musíme to zvládnout.. všichni 😀..
..tak to já jsem měla dneska den🤦🤦..musela jsem odstavit měsíční kůzlata,ty tři núbijské čertice..pokousaly koze veminko, že už je k ni nemůžu připustit,než se ji ty rány nezahoji…vydojila jsem ji dvěma prsty,aby ji to nebolelo.. Míšu,kozu,jsem dala do vedlejšího boxu..čertice mečely,ale jsou vedle přes laťkovou ohradu ,tak se vidí i dotykaji..nedá se nic dělat.. Míša už měla trojčata dvakrát,ale tohle jsem nezažila.. hlavně ona…kozičky jsou velké a dobre žerou,tak hlavně,aby se Míša brzy zahojila…
S tim jsem se tedy nikdy nesetkala..tak to snad nebude nic trvalého..
Já ji dávám…ale teď po senu,zvykejte na ni králíky pomalu..
Můžete udělat fotku?…nejspíš to bude geneticka vada, pochybuji,že by se s tim něco dalo dělat...
Kdysi jsem odchovala ze 7 mladých 6 králíčků.. byli asi 3denni,..žádná kočičí mléka nebyla..ale četla jsem, že se používá kondenzované mléko (neslazené)..dceři jsem vzala dudlika od panenky a šlo to😀👍...ředění bylo 3/4,ale ta práce s tim🤦🤦😀.. králíčci vyrostli , jednu samicku jsem si nechala k chovu..🙂
Co si vzpomínám, krocan má vice krůt a určitě neseděl u hnizda krůty..vždycky se věnoval těm ostatním (jako kohout 😀)..můžete koupit více krůt,ale víc než 5, bych nedávala(záleží na vás)..hnízda máte vyřešená?..bedny..a spíš nad zemí..v kůlně,ve stodole,v klidu..
Aha😀.. dobře..chovala jsem kruty bronzové, bíle lemované..měla jsem 3 krůty a jednoho krocana..úplně to stačí, každá krůta vyseděla 15 + krůťat a vzorně odvodila..musí se chovat zvlášť od ostatni drůbeže.. maličké krůty potřebují hodně tepla..ale to už předbíhám….krůty snesou hodně vajec,je vhodná líheň.. a hodne rady sedí..mně lihly i housata 😀…koukněte na gugl..
Na mulardy musite použít kacera pižmáka a kachny pekingské..ne naopak..a líheň..pekiny nesedí..
Málo informací..Jaké krůty??..jak jsou staré?..kolik je v hejnu krůt a kolik krocanů??..