Kozí a kravský kasein ma rozdílné složení..proto je kozi lépe stravitelný pro lidi,hlavně děti..můj vnouček kravské mléko moc nemůže…celá naše rodina(včetně koček🐈,Betynky🐕 ,slepic🐔)pije mléko kozí, dělám tvaroh i sýr..🙂
Příspěvky uživatele
ančovička
Jeje, ta kuřátka rostou před očima 😀👍..co jim dáváte dobrého?..to bude z těch červíků 😀..gratuluji🤗
Slepička bude mít asi poruchu vejcovodu..takové slepice mají i špatné skořápky, take se mi to stane..bývají to starší slepice…zjistit,která to je a vyřadit z chovu..
..tak to se nedivte, když nevíte,jak stará vejce dáváte do lednice, že jsou zkažená..😉..slepice za to nemůžou..
Myslím,že nasadí nove květy,jahody kvetou delší čas..mně take venku prvni květy omrzly,ale už jsou nové..ve skleniku už jsem dokonce posbírala první mističku červených jahod🍓🍓🍓…a znovu obrazilo omrzlé víno..
👍👍super podívaná!!! 😂😂😂
Přesně tak..pořád jsou to šelmy a to ostatní pro ně, je jen lovná zvěř, kořist..to máte tedy kocourka velice šikovného 😀..způsob lovu , číhání na ptáčka..ale toho netopýra musi chytit v letu…i těm našim kočkám se to občas podařilo…máme netopýry ve stodole, pod krovem 😀🦇🦇🦇🦇🦇
..jj, je to drsnosrstý jezevčík s geny lovce..jinak je to zlatíčko 🤗…co se dá dělat..za čas kosi zahnízdí znovu..
Tak k nám se do maštale vratily dva páry vlaštovek..jsou veselé,opravují hnizda.. určitě jsou to ty naše 😀..
..včera navečer dostala Betynka na zadek..slyšela jsem hrozny křik našich kosů,co mají hnízdo v hustém, pichlavém smrku na dvore ..přistihla jsem Betynku,jak neco morduje..bylo to kosí mládě 😭..bylo pozdě, nepřežilo 😭😭
K nám přiletěl starý pár vlaštovek včera ,do maštale,a vypadá to, že už zůstane 👍😀…v kurníku už máme vlaštovky asi měsíc,opravily si hnizdo a občas v hnízdě nocují spolu😀
Budete si muset koupit kvočnu..zkuste inzeráty..mně nedávno sedla jedna maranska a sedi,jak přibitá 😀..ale vejce jí nedám...jinak maransky také moc nesedí..
🤦🤣🤣🤣…to musi být dobrota 👍
Ano,je to tak..ale v tomto mém případě s krmnou směsí, to byla moje chyba..nepodívala jsem se na datum expirace…směs byla po záruce…moc dobře to prodavačka věděla..poslala jsem ji vrátit radši manžela…hned mu ji vyměnila za novou…vyprávěla jsem to kamaradce..po tydnu mi volala,že si privezli také směs, AŽ doma se podivali na datum záruky a to samé!!!..dostali také prošlou!!..hned ji jeli vrátit…já nechápu,jak to prodavačka může udělat..věděla,jak to s kuřaty dopadne a je jí to jedno..
..a s prodejem domácích vajec,to máte pravdu!!…to kupující nemůže vědět,od jakých slepic vejce pochází, jestli ty slepice nejsou léčeny a vejce v ochranné lhůtě..
Přesně tak..když uz,tak jen ty 3-4slepice..kachny s nimi ani náhodou, ani kachny samotné..potřebují prostor,zelenou louku..jinak je to týrání zvířat..
Jj.kuřata normálně žrala,byla čiperná,ale asi po 14dnech začala padat na nohy..kulhala,potom seděla, ke krmitku se spíš plazila,nemohla se postavit na nohy..ptala jsem se tady(na ifaune),bodlinka mi odpověděla..bylo to jasné..nedostatek vitaminu E.. žluklé tuky ho zlikviduji..jestli si to dobře pamatuji…nedalo se nic delat,musela jsem je utratit😭.koupila jsem vit.E do vody,kapky, novou směs.....některá kuřata to jakž takž rozchodila,ale do chovu to nebylo..některá kuřata (vlašky)byla v pořádku..no,nebyl to hezký zážitek 😢...
Jj,máte pravdu,je to tak 😀
..tak se to dělalo vždycky..všichni byli spokojení..myslím,že i dnes ..
Jj,přesně tak..koza je přežvýkavec.. má čtyři žaludky...je velice důležité,aby kůzlata mléko sála způsobem,co nejvíc podobným,jako od matky..
Acher píše,že po třech týdnech mléko z kyblíku...to bych neriskovala..
Děkuji 😊..celá její máma Růžena 😀..
…ta nase koza Míša neni normální 🤦🤦…to mi dělá schválně 😀..ráno jsem nadojila 3,30l, večer 2,50l..🤦..přijdu o ruku..😀...a kůzlata musi pit z láhve…