Já bych volila jednoznačně vlašky…chovám nekolik vlasek koroptvich,sice už jsou pomalu stařenky,ale stále dobre nesou velká bílá vejce a jsou krásné…😊
Příspěvky uživatele
ančovička
Já mám nejradši svoje milflerky 🙂
Já pod ni dávám trochu vody a na kolecka cibuli 😀..
Myslím,že i pískové podloží se da zúrodnit,ale da to práci..
Jj,také to tak dělám,celou zimu vozim po zahradě hnůj od kraliku,koz aslepic...potom sekame metrovou travu na seno😀
Ony toho ty husy zase tolik nespasou😀.. když maji příkrmy, obili,granule,jablka už odteď, tak coby se snažily 😀 moji prarodiče vypouštěli husy po sklizni obilí volně na pole..celý den husy vybiraly klásky..dneska by asi nic nenašly 😀…ale ona ta pastva na zelenem,je pro husu základ, příkrmy tak na noc a hlavně pred snaškou i po vysezeni housat,to jsou husy dlouhým sezenim vyčerpané..
SeTak to s vámi soucítím, takové problémy s chovem by me také nebavily..nekonečný boj s predátory o záchranu svých zvířat ,to je stresující…sbírat roztrhaná zvířata..jediná možnost asi opravdu bude,udělat větší voliéry..chovat drůbež u lesa je,jak vidím, náročné a mit za plotem medvědy,tak to se hned stěhuju 😀..držím vám palce..
…a ze zkušeností chovatelů hus a kachen si liska troufne na obě..kuna na dospelou husu ne, ale na dospelou kachnu ano..mně letos asi kuna napadla v noci pizmovku,ale nezvladla ji..byla jen kousnutá do prsou,po ošetření se to rychle zahojilo..bylo to poprvé,za xx let..nejlépe je všechno na noc zavírat.. a vysoké pevné ploty..
Rybník mit nemusi,ale male nádrže s vodou ano, vodní drůbež se má koupat..a pokud jsou ty maltovniky a dětská plastová pískoviště, musi se často měnit voda, protože si neumite predstavit,co všechno tam husy nebo kachny(mám pižmovky), natahaji..a jeste navic kyble s vodou,tam vodu na piti měním častěji..máme studnu,tak to s vodou neni tak zlé..
No,myslím,že jako brambory, repa bílá nebo červená, mnoho vyzivnych hodnot pro slepice nemá, bilkoviny téměř žádné..
Není..musíte je dobre krmit😉
Jestli králíci nebyli očkovaní proti moru, tak také tipuji, že kralik uhynul na mor..jak to popisujete,je to rychla smrt..měla byste samičku urychleně nechat naočkovat,jestli už neni pozdě..a zároveň naočkujte i myxomatózu..jistota je jistota..
Ale já žádného agresivního kohouta nemám..mám kohoutů mám 5 k několika plemenům a vsichni jsou hodni..toho agresivniho jsem koupila kdysi coby kuře, kurata mám vždy vymazlená, výchovou to není..jsou to špatné geny..
Ne ne..v klacku problem nebyl,problém byl v kohoutovi..já jsem na kohouta neútočila,ani ho nehonila..pouze nástroj k odehnání,když po mě skočil..nebo vy ho odhánite rukama nebo nohama?.. útočné zvíře na dvorek nepatří, ani se nenechává jako plemeník.. útočnost je dědičná..
Usměrněný kohout dá sice chvili pokoj,ale jelikož si výchovnou lekci dlouho nepamatuje,tak začne útočit znovu..kdysi jsem takoveho kohouta mela,krásného velkého,od kuřete vychovaného..wyandotka velka..ke slepicim jsem mohla jen s klackem,skákal po nohách,byla jsem samá modrina i krev..natož,aby tam sly děti..polívka byla dobrá..nejsem pro žádné vychovne lekce tam,kde je to marné..
No, a na “přilepšenou” ječmen.. samá tvrdá,nestravitelná slupka.. pěkně jim ucpe žaludky..
Mají hlad …a řeší to po svém..
Já nevim,proč řešíte,jak “vychovat” útočného kohouta.. mně jsou milejsi vnoučata a kdybych takoveho kohouta měla, okamžitě by šel šlapat nudle!..žádná vychova ho nezmění..hodných a hezkých kohoutů je dost..👍😀
Já tedy nevim,ale naše kozy mají říji jen jednou v roce, na podzim..ale možná se některé kozy “prskají” i jinak..🤔
Krásná, zdravá zvířata..jen se lesknou 😀👍