Podle poškozeného peří vypadají také mrtvé..
Příspěvky uživatele
ančovička
Když jsou vedra,tak samice mláďata odkrývají,nikdy se mi nestalo,že by mladi uhynuli v létě..v zimě ano..po porodu byla mláďata rozlezlá, nebyla v hnízdě zakrytá ,ustydla.ale teď v létě a ve chlévě ?🤔..
Liška určitě ne..ta by si slepici odnesla.. nejspíš nejaky dravec..
Pozemek 2tis.m mame oplocený,ale ani kdyby nebyl,tak ty kozy nikam neutečou 😀..ty se bojí,jen někde štěkne pes, už jsou doma..jednou se k nim dostal sousedův vlčák a jednu trochu kousnul..takze oplocení musí být..na mléko nám kozy stačí pro vnoučata i pro slepice, kočky…a je po nich čisto.. suché bobky 😄👍
Máme kozy dvě ..a rozmazlené..uvázané nikdy nebyly,to by asi radši chciply😄..koza se moc nepase, tedy ty naše ne..je to “keřové a stromové” zvíře,zlikvidují všechno..i velké, staré stromy musí být obalené pletivem, aspoň 2 metry vysoko, jsou schopny okousat všechno, i starou kůru,až na mízu 😄..(všechno se před nimi uhlidat fakt nedá)…jsou chytré a vynalézavé..mám je ráda 😀👍🐐🐐
Kamarádka chovatelka je chvalila, pry velice klidné slepice..což plati i o mych Brahmankach..na bazosi je inzerátů dost..ti modří obři jsou nádherní..🤔.. proč je ještě nemám???😀
V prvni řadě kvalitni krmeni, potom je nenapadne nakrmit se na družce...klasická otázka…čím krmite?..
Ozobanou slepici natřete nejlíp Betadinkou..
Zrzavci, díky 😊…zrovna ta Máňa,co jde stranou,je nově zakoupený mladý houser, ještě nemá jméno, uvidime, jaké si zaslouží 😀natahuje svůj dlouhý krk a umi pěkně řvát..zatím se starého bojí, ten si husicky hlídá a nepusti ho blíž 😄
My jsme říkali a říkáme liliputky rousným zakrslým..ale asi všechno,co je maličké,jsou liliputky 😀
Já bych to paní Petruse nerozmlouvala.. ať to zkusí 😀..
Březím a kojícím samicim přidávám ovesné vločky.. směs ječmen, ovesné vločky ,granule bez léčiv..seno.. teď i trávu..občas kousek mrkve,zeleninu…. mladé krmim stejně, hlavně vločky,granule, ječmen pro samici ..
Jj, genetika je stále záhadná věc 😀..
Chovám kraliky hodně dlouho,asi 30 let a že by uhynul po porodu celý vrh,to ne..nikdy..i když jsem měla mladé z příbuzenské plemenitby, bylo všechno v pořádku…když někdy výjimečně uhynul jeden,dva mladí , stane se..ale tento případ jsem nezažila…paní chovatelka bude muset zapátrat u chovatele samic, v rodokmenech rodičů…no,třeba jen něco špatného sežraly..
Vlaška dva metry nepřeletne, a i s ustřiženým křídlem mi mladé vlašky koroptvi, lehce přešplhaly 1,80m vysoký drátěný plot 😀…nebylo to kvůli krmení,prostoru nebo pastvě, maji přes 2tis.m ,ale stale se chtely vrátit tam, kde v odchovně vyrostly☹️.. časem si zvykly..
Určitě se sehnat dají..já jsem chovala Brahmanky, bílé kolumbijské.. dvě slepičky stále mám..jsou to krásné a klidné slepičky,kohouti jsou majestátní a mohutni😉..
Husy👍😀..ale jak píše acher, lehka plemena jsou shánčlivá, kdyz maji dost zeleneho prostoru, ale stále základ dobré snášky je kvalitní krmení..krmné směsi..bez toho jen z pastvy dobře neponesou..
Já chovam vlašky koroptvi čistokrevné plemeno, takže hybrid to není..od “slepičare”jsem ještě nic nekupovala, tak nemám zkušenost..možná záleží i na štěstí 😄..ale tak by to být nemělo..existují i jiní chovatelé a prodejci hybrid,nabídek je dost😉
Vůbec nejste praštěná 😀,jste zodpovědná k těm křehkým tvorečkům😉…já mám momentálně 14 denní kurata ještě v kuchyni a doteď byla kurata pod žárovkou,jak bylo potřeba 😀..🐥🐥🐥.. děkuji a ať se daří i vám 🐥🐥🐥
Loni jsem měla také takového Gustika,poslední vylíhnuté house, už mimo plán..také jsme si s ním užili, byl sám a také rozmazlený 😀..dostal se na chov k husickám k hodné pani chovatelce..husy jsou prostě boží 😂😄
Moje hejno🤗
Ta líheň na zdravi kurat vubec vliv nemá.. já líhnu výjimečně pod kvočnou,jinak všechno v líhni..žádný rozdíl ve zdravotním stavu nevidím, neočkuji..jak píše kometa, je to všechno o zoohygieně..