Když je ten Máj, tak trochu kytek 😀..okrasný česnek pod ořešákem, třešně,voňavá amarylis Merylin právě rozkvétá,má 17 květních stvolů..a “amárka”červená..poslední foto je zahrada bílých kopretin v noci😀..
Příspěvky uživatele
ančovička
To nemate vůbec “hloupé” dotazy!..právě naopak 👍…málokdo by se tak zajímal a staral o smutného kohouta,jako Vy!..já tedy také vydržím dlouho sedět mezi slepicemi😀a pozorovat,jak se chovaji, jestli nějaké “něco” nechybí 😂..u vás se slepicky budou mit,jak královny 👍
Katka:To je krásný příběh. Hřeje mě u srdce, že někdo má takový vztah i k těm “blbým” slepicím. Děkuji za Vaši zprávu 😊
..tedy,to musim nesouhlasit, asi máte slepice krátce..slepice nejsou vůbec “blbé”…chce to,více si jich všímat...jsou to potvory chytré 😀
Jen nám to napište !!😀…tuším, že to bude sekyrka 😂..
Já ošetřuji zvířatům (i sobě🙂),poranění Betadinkou..roztok nebo mast..nebo Alfadinkou ..
😂🤦jak vás tohle napadlo?..žádné kropení..slepice si “vlhčí” sama 😉
Já mám dva venkovni dřevěné kurniky zastřešené a je to paráda..když prší, maji slepičky sucho, jen mi “nadávání”, jako proč je nechci pustit do zahrady 😀..
..velké slepice bydli ve dvou zděných kurnicich ve stodole..zastřešený výběh maji také..takovou pergolu..
Na vršek je nejlepší polykarbonát..slepice můžou být ve voliéře, i když bude pršet..
Tak ať se vám kačenky darí 😊🍀🍀
Hlavně jim kupte tu směs, žádné domaci šroty nebo máčený chleba a pečivo nebo vám to pochcipe..
Ona by je vyvedla sama,ale musela by mit jistotu, že se jim nic nestane..pokud jsou spolu se slepicemi nebo jinymi zvířaty, boji se o ně..a je to celj normalni, že az ona uzná ua vhodné,tak je vyvede..já je také vyndávám a s kachnou přemístím do klidu, vetsiho kotce,kralikarny,a první dny tam v suchu a teple stráví..naučí se žrát , kupuji směs pro kacenky,Energys, drcené granulky..a samo + vodu..po pár dnech,pokud je teplo,sucho,slunce, pouštím do ohrádky..ne mezi dospěla zvířata..slepice,kačeny…na trávu, nakrátko posekanou by mohly,ale musí být sucho,a teplo..ale ne na volno..opět ohrádka..
No jenom to ne!!!!!…kačeři se servou a ještě umorduji kacenky!!…JEDEN kačer na tři kačenky akorát..já chovám jednoho kačera na 5 kačenek,oplozenost výborná a jsou spokojená rodinka..loni jsem měla kačenek 7..všechny měly spoustu mladých..letos první,co začala snášet, vysedela 23 mladých.. takže kačera jednoho..
Krásná nedělní idylka 😇🐥🐥..ta kuřátka máte rozmazlená, jako koťata 😀👍...
Buggyra:Liščata se někde potřebují naučit lovit 🙂 Domácí slípka je super testovací materiál.
Pesa tam mít nemůžeme už vůbec. Není to tam zabezpečené, navíc by byl chudák sám tam na pozemku. No, nebyl, chodil by po vsi na procházky. Ale taky sám. Navíc psem by se ty slepice prodražily fakt už nad míru. Takhle mi porád vycházejí vejce levnějš než z obchodu, i s těmi slepičími ztrátami 🙂
.cit..."i s těmi slepičími ztrátami"…nene,takto to Chovatelé nastavené nemají…
Víte, ono se to chovatelství nevyplati vůbec,co se financi týká…kdyby ty slepice neměl člověk rád,tak je nejjednodušší a nejlevnější koupit vajíčka v krámu…ale my, chovatelé 😀, pro ta zvirata jsme schopni udělat všechno😀🤦…pro radost..
Buggyra:Mně by se vešlo i deset - dneska ráno si nejspíš kmotra odnesla všechny. Ještě jsem jeden kadáver teplý házela za plot. Tak nemusím večer v devět vartovat u kurníku, jestli jsou všechny zalezlé. Na všem špatném se najde něco dobrého.
Cože???..ráno si liška odnesla všechny slepice???🤦..to je hrozné,to mi je líto…bohužel, i to se stává..k nám tedy liška zatim nezavítala.. zatím..a jak píše list.. voliéra.. aspoň po dobu, když nebude nikdo přítomen..
Přesně tak..zjistit,jestli pod kachnou jeste jsou vejce..vejce vzit a prohlédnout,jestli jsou živá, klubou se, nebo neživá..ta bývají studená a tmavá..taková vejce vyhodit..aby kacena zbytečně dlouho neseděla..já kacenku s mladymi take vyndávám z hnizda, protože většinou sedí v kurniku,kde jsou i slepice a kacenky , byly by v nebezpečí…přendám je do většího kotce, nechám je “zabydlet” pár dní..kupte směs pro malé kačenky..kupuji Energys..obsahuje všechno,co kačenky potřebují..kačence dávám pšenici a trochu granuli pro nosnice..
Jestli mate pizmovky poprvé, nepouštejte je mezi ostatni zvířata,slepice,husy,ostatní kachny…nebudou v klidu a budou jim ubližovat, sežerou jim krmení....samostatnou ohrádku..zpočátku nekoupat..nepouštět na vodu,jako rybnik,potok.. nastydnou,uhynou..jen mělkou mistu, pekáč,trochu vlažné vody..
To záleží na vás..pokud chcete další lihnuti,kačenky odstavite, kačenka po čase začne znovu snášet..já to nedělám,mívám kačenek 5, vylihnou hodně mladých a po pozdním lihnuti netoužím..
.proč ji chcete odstavova?..čím déle budou kachňata s kachnou,tím lépe pro ně..ale jestli chcete kachňata prodat, tak aspoň 2-3 týdny..
Já mám letos 15 vajec maransky pod kvočnou maransky…se divim,že zasedla,loni ani jedna 😀.. sedí jak přibitá už dva týdny..namátkou prohlížená vajíčka jsou živá 😀…tak ještě vydržet týden,což není legrace,mám ji zavřenou, před snáškou toužícími ostatními slepicemi, a to právě do jejího plného hnízda..🤦…proti tomuto hlídání,je líheň úplná pohoda 👍😀..