Proč byste je vracela?..jsou to mladé kuřlčky, nedospělé, tak maji čas..když je budete dobře krmit, tak jim hřebínky zčervenají a začnou snášet..
Příspěvky uživatele
ančovička
Mor má rychlý průběh, myxomatóza se táhne delší dobu s popsánymi typickými příznaky..
Klidně vcelku.. velkým slepicím nešrotuji,mají rády celou…já sklizim kukuřici ze zahrady a občas hodím hrst slepickam a kuřatum..nevěřila chych tomu,že to kuře ( asi tří měsíční milflerky),to celé zrno spolkne 😀…
Citron:Můžu se zeptat, proč už v tuto dobu neodchovavat, jestliže to samo zvíře uzná za vhodné?
Před týdnem se mi vylíhly malé pižmovky. Všichni tvrdí, už je to pozdě. Ale za mě je ještě spoustu času na venkovní pastvu a na vánoce může být kachna k obědu. Slepice si vylíhla dvě kuřata (pro mě k ničemu, ale zároveň žádná velká ztráta vajec, co bych neunesl), nechám jen na ni, jestli a jak si je zvládne odvodit.
Díky za vysvětlení
Cituji.."nechám jen na ni,jestli a jak si je zvládne odvodit"..
Absolutně nemáte pravdu..vy jste chovatel,vy zodpovidate za zdravi a pohodu svých zvířat..všech ..i těch dvou kuřat..ne slepice..
Citron:Můžu se zeptat, proč už v tuto dobu neodchovavat, jestliže to samo zvíře uzná za vhodné?
Před týdnem se mi vylíhly malé pižmovky. Všichni tvrdí, už je to pozdě. Ale za mě je ještě spoustu času na venkovní pastvu a na vánoce může být kachna k obědu. Slepice si vylíhla dvě kuřata (pro mě k ničemu, ale zároveň žádná velká ztráta vajec, co bych neunesl), nechám jen na ni, jestli a jak si je zvládne odvodit.
Díky za vysvětlení
Odchov mladých na zimu neni rozumný, pokud nemáte k účelu výkrmu světlé a teplé prostory.. na zimu vám bez teplé odchovny housata, káčata,neporostou tak dobře,jako na jaře,protože jim bude zima a energie jde prvořadě na zahřátí..
Naše domestikovaná zvířata,husy,kachny, nemůžou posoudit,jestli je, či není vhodná doba k lihnuti, protože ztratila pudy divokych zvířat a pokud se stale dobře krmi,tak snáší vejce i na podzim..jen chovatel může zvážit, či chovat na zimu,bez kvalitní trávy,bez teplého slunce a dlouhého krmneho dne…
Samotná kozička být nemůže,bude naříkat,mečet od rána do večera a navíc ji bude stresovat lovecký pes...to není dobrý nápad..kozy aspoň dvě,jak je psáno výše..
.. mně potřetí snáší jedna pižmovka.. už má asi 10 vajec..ale na zimu,to ne..to by kačenky byly chudinky…všechna vejce uvařím slepicím, ty se budou mít 😀..🐔🐔
Ivus:Muž říkal, že to necháme na huse. Jestli si je vysedí a odvodí, tak ať je má. Jestli ne, tak z vajec napeceme buchty.
Na zimu housata , ani náhodou…husí vejce jsou výborné na pečení.. taková piškotová buchta z husich vajec 😇😊
Já jsem se u našich nevyzpytatelných koziček naučila myslet o pět minut dopředu.. jedině tak se dá předejít jejich kouskům, které maji promyšlené,aby něco zničily, sežraly a provedly mi něco,z čeho mají velkou radost..jako sežrat pivoňky , jiřiny,astry.., bleskově vyrazit ráno z maštale a okousat okrasnou vrbu,než tam doběhnu apod..😀
Vykrmené husy, i LANDESKE, můžete prodat za smluvní cenu..podívejte se do inzerátů, za kolik se husy prodávají, ať mate představu..ale je vše na domluvě..
Ano, to mate pravdu,koza neni ovce,co se pase, koza je zvíře křovinové, keřové..naše kozy se moc nepasou, upřednostňují plnou kárku čerstvě nasekané trávy, listy ořešáku a všech keřů a stromů 🐐🐐 😀
Buggyra:Jo, to mě nenapadlo, že koza bude “mlsná” a znečištěné trávy se nedotkne. Koně to tolik neřeší, a když nemají, co, pasou, co je…
Jj, neřekla bych, že je koza mlsná,ona je opravdu velice čistotná..nic špinavého nesežere..teď mám rajčata a trochu zašpiněne si nevezme,musím je umývat.. stejně si vybírají padaná jabka ze země, z trávy .. závěsné kýble denně vymývám..a s tou pastvou na po…plácku je to úplně vzorový příklad..a paní je chce trápit hladem,dokud tu podělanou trávu nespasou.…ach jo..🤦🤦☹️
Anonymní:Když oni mají i v malém výběhu u chléva trávu. A té vím, že se ani nedotknou. Ale možná se trochu pasou a moc to hrotím. Jen je jedna ze tří dost hubená, přitom mají trávu, seno, granule a výběr ovoce a zeleniny.
Nepišete,kolik jim dáváte obilí..dost podstatné krmivo..v granulich bilkovin moc není.. asi proto jsou hubené..já kozám dávám 2x denně asi po 1kg - ráno i večer, šrotovanou směs .. ječmen,trochu pšenice, trochu kukuřice,granule.. každá koza 2 kg denně i víc😀..
Máte kozy odčervené?..hubenost a nechutenstvi můžou způsobit vnitřní paraziti..
..a ještě pár fotek😀
Maňas:Seno dostávají, resp. dostávaly. Teď týden zkoušíme, jestli se bez sena rozpasou. A zatím to tedy moc nevypadá.
Veterinární testy jsou v pořádku, dle veterináře jsou hubenější, ale zdravé.
.. pozemek 20x 20 m je pro tri kozy úplně na pastvu absolutně nevhodný..je malý..to je opravdu jen výběh..asi kozy nemáte dlouho a neznáte jejich potřeby a chování😀..na tak malem pozemku se koza past nebude,protože je nečistý.. pošlapany,počurany a samý bobek.k takové trávě koza ani nečuchne, natož,aby to žrala..koza je velice čistotné zvíře...seno maji rády pořád.. jediné řešení bude,trávu nasekat na čisté louce a dát v kárce nebo do jeslí.. a netrapte je hladem nez sena, opravdu se na ušlapane atd.. trávě nerozpasou🤦🤦
Kozy chováme 30 let..😉
Tak jsem vám ještě jedno moje zlatíčko, vyfotila 😀..jen má dnes urousané rousy😂
Anonymní:Děkuju, to je skvost ty na pravé fotce. Ten červený kohoutek patří k těm slepičkám s bílým peřím?
..ano.. původně jsem koupila slepičky tříbarevné, porcelánové a k nim po čase nového stejného ciziho kohoutka..překvapení bylo, když se mi začala lihnout kuřata nejen tříbarevná, ale i modré Izabelky😂….
Varaxi:Děda míval léta páně ve slepičím výběhu na zemi natažené králičí pletivo. Přesně proto, že tam slepice nehrabaly a nemohly vytrhat a vyzobat kořínky. Tráva tak mohla neustále obrůstat a dorůstat.
Přestal s tím, když začala ta strašná letní sucha. Slepice sežrala trávu, kořeny nic nestínilo, rostliny stejně uhynuly.
Taky ne každá slepice byla inteligenčně zdatný jedinec, který si zapamatoval, kde ještě hrabat lze a kde už leží to pletivo, a některé občas hrábly i na tom pletivu. Asi to příjemné nebylo, pamatuju, že došlo i na krev. Odchované slepice s tím problém neměly, ale kupované často ano.
Nemyslím si, že je to dobré řešení. Za mě je ve Vašem případě nejsnazší obyčejný přenosný plotek a výběh rozčlenit a různě obměňovat dle potřeby.
Kdysi jsem někde viděla foto systému pěstování trávy,kdy tráva vyrůstala jako z nízkého pařeniště ,dejme tomu 1x2m.. na ohrazeni bylo napevno pletivo,kterým tráva prorůstala.. přes “záhonek” byla širší lať,po které slepice přecházely a pásly se.. ale🤔..asi ta tráva bude dost pokakaná …možná pár slepic by trávu nezničilo..
Zrzavci:No a proč by si nemohla dát Smůtý? Může. Bude to pro zpestření, nemyslím si, že by to neocenila, to spíš pro mě to bude vopruz.
To neni špatný nápad,ale ta práce s tim..jinak by to urcite slepickam chutnalo..já mam slepice na velkem výběhu , zeleného maji dost..možná,že i za nějaká žížala..a když jim naleju hrnec kyselého mléka, také takové mléčné smůtý 😀, neodejdou,dokud neni hrnec prázdný 😀
Jára:Dborý den, dá se u vylíhlých kuřat poznat kohoutek od slepičky? Děkuji, Jára
U rodobarvych plemen ano, podle zbarveni kuřat, u ostatnich ne..