Sbírám take jednou, navečer..asi budete mit problém s tenkymi skořápkami a požíráním vajec v důsledku špatného (nedostatečného) krmeni slepic..
Příspěvky uživatele
ančovička
Snad se nám ještě Vlaďka ozve,jak to ovce (plemeno?)zvládá a jak se jehňátkům daří 🙂
Tak to jsou dobré 👍😀…většinou lidi píšou, že to ovce nezvládají a musí mladé dokrmovat..asi záleží na plemeni i na jednotlivé ovci..
Vlaďka:Dobrý den, strýčkovi se letos narodila u jedne z oveček čtyřčata! Je to velká rarita nebo se to stává často? Setkal jste se s tím taky někdo?
Čtyři jehnata nemůže ovce uživit (mléčné plemeno to asi neni)..bude muset přikrmovat..
list:Mám pocit, že dokáží udržet sperma oplození schopné dva týdny. Takže po rozdělení hejn, počkat alespoň těch 14 dní. Nemýlím-li se
Na jaře jsem rozdělila maransky od pavlovek..po 14ti dnech jsem nasadila vejce pavlovek..jedna čtvrtina kuřat jdou kříženci s kohoutem marans🤦🤦😄…takže příště o týden déle 😕
zvedavec:uvedomujem si a nerozhodujem
Vůbec se nemusíte omlouvat😉, jak jsem psala, kačeři indiánů jsou podle mých zkušeností mnohem “náruživější”, než kačer pizmovky…
zvedavec:uvedomujem si a nerozhodujem
Paní zvedavec🙂..rozumím vám..i kachny indicky běžec jsem chovala a vim, že kačeři indiánů jsou ,velice náruživí samci a věřím tomu,že kačer IB můze jednu kačenku utýrat..zatím nikde neni psáno, že neni normální chovat 1/1 tyto kachny…potom píšou chovatelé, kteří maji zkušenost po tragickem případu s jednou kačenkou..tzv.pokus-omyl..tato zvířata nejsou monogamní…žijí ve skupinách..jeden kačer,2,3,4..kačenky..potom žádný problém 😉
Tetička:dobře, mužu vzít dvě ale budou to červencovky, když sednou později je mi vcelku jedno, hlavně ať vůbec, měli jsme jen jednu a nevypadalo že by se měla špatně, dvě ještě jo, víc už ne 🐣
Pizmovky žijí v rodinných skupinách..nikdy by dobrovolně nežila jedna kacenka s jednim kačerem…ona to sice vydrží, také co jí zbývá, že….
Nikdy za 2O let chovu pizmovek,se mi nestalo,aby kačer kacenku ušlapal..možná byla kačenka slabá nebo nemocná..
Červencová kachnička na jare snášet bude,ale nejspíš o něco později..ale jednu kačenku takový dospělý kačer bude nejspíš obtěžovat a muze ji ublížit..pizmovky se chovají ve větším počtu kacenek,nikdy ne jedna,pro jeji dobro.. mívám jich 5..ale musite mit aspon dvě,lépe 3…
XY.:Né Ančovičko vy ale chcete aby přestala kvokat.
Rady byla na opačný postup.
Dobrý 👍😀..už je to tak daleko, že jeden nevi,o čem je řeč.. takže az budu chtít kvocnu,tak zavřu slepici a budu ji krmit naklíčeným ječmenem a dešťovou vodou?🤦🤦
Ono na těch babských radách něco bude..ale slyším to poprvé a to jsem vyrostla jsem “mezi slepicemi”😀..tak to vyzkouším a té mojí zlaté, černě lemované, ukvokané krasavici naklíčím ječmen 😀..dešťová by také byla,ale dneska neobsahuje asi síru,ani ty pyly🤔..
Když slepici nechate na hnízdě,tak bude sedět třeba do Vánoc🤣🤣..musí se dát do jiného,cizího prostředí,viz.bodlinka..jak mi slepice začne kvokat,hned ji přendám do králikarny,dostane vodu a pořádně nažrat..za týden je po kvokání.. právě tam mám roční wyandotku👍🤣🤣
kometa:Šrot, brambory, řepa? Jak vám nesou?
Můj známý si před časem stěžoval, ze mu slepice nenesou.. má starší a letošní mladé...krmil stejně,brambory,šrot,pastva..nechtěl ani připustit,že to je špatně..doporučila jsem mu granule,nechtěl ani slyšet…po měsíci mi radostné oznámil,že mu slepice začaly snášet,dokonce i ty staré 😁..koupil granule 😁
Tak to asi maji hlad..taková míchanice jim nemůže stačit..
Vysvětlíte nám,proč dešťová voda a naklíčený ječmen?..
Kříženci..jejich rodiče také kříženci..v některé dřívější generaci prostě byly nejspíš ty faverolky..je to jednoduché..
Není to pravda..dobrý houser “zvládne”uspesne pojímat i 3 husy..musíte koupit z dobrého chovu..husy dobře sedí, některé snáší a sedí i podruhé..
Já chovám asi 20 let vlašky koroptví, momentálně 7 nejmíň 5ti letých a nikdy žádná nekvokala..a stále dobře nesou 👍😀
Jaké slepice máte?..plemeno?.. kdyz nechci kvokavé slepice,tak je z hejna vyřazuji,třeba prodám s kuřaty, když je slepice starší , tak se zabije.mladé se můžou dát do izolace odkvokat,ale kvokavosti se nezbavite..kvokavost u slepic je dědičná.. popřípadě vyměnit celé hejno za jiné..