Vypadá to na zdrobnělé wyandotky.. aspoň ta světlejší vlevo..chtělo by to lepší fotky..na kleci nebylo uvedené plemeno?
Příspěvky uživatele
ančovička
Ovesnými vločkami prikrmuji březí samice,obsahují velke množství bilkovin, které právě v březosti a kojeni samice potřebují k tvorbě mléka..ovesné vločky jsou i prvni příkrm ke kojeni pro malé králíčky....později přidávám granule pro kraliky BEZ léčiv (kokcidiostatik)….v obchodě s krmivy běžně krmné ovesné vlocky koupíte.
. ovesné vločky přidávám do směsi i kuzlatum..
Anonymní:Máme je asi tři měsíce…
Už byste meli začít shánět krocana..po vánocích jich asi moc nezbylo 😀..
.. musí 😂..
U nas za plotem sousedi pěstují několik tújí blizko k plotu a naše kozy se na ně přes plot dobývají..občas nejake přerostlé vetvicky okoušou..ale kdyby se dostaly k celé túji,tak by bylo zle.. konec..
Podle toho,jakou mate pro kuřata odchovnu.. kuřata lihnuta na duben je tak akorát..ale musí být teplá a světlá odchovna..pro 15,20 kuřat stačí větši bednička patřičně vybavena světlem,"umělou kvočnou"misky na krmení a vodu..nebo lepší profi napáječky a krmítka..
Tak to jsem na ty vaše kacenky zvědavá..dejte vědět, jak se chov vyvíjí 👍😀
😂 tedy,by jste mi nasadil brouka do hlavy..možná,kdyby sedla a vylihla pár kacatek (ne jako na jaře 22😱), tak by byla na nejnutnejsi čas ve chlive s kozami..teploučko tam je..🤔😂…
Přesně je to tak😂..musím dávat sakra pozor, abych ji nemajzla po hlavě 😱..tak teď drtim kosti za plotem a slepicim je přihrnuji..jistota je jistota😂
Já také drtim kladivem na kameni..slepice rychle odebírají,tak je hned uklizeno.. skořápky suším a drtim ručně,relax😀, přidávám ke směsi pro slepice,plus trochu pšenice..nešrotuji..zbytky občas.. darované skořápky podobně, sušené rozdrtim(rozmačkám) a pět minut proženu mikrovlnkou…
Ano,máte pravdu.. předčasné snášení je jednak teplým počasím a za druhé krmenim.. marně chlapovi říkám, ať jim necpe granule, je to malo platné…nikdy mi takto brzy nesnasely…je to škoda,vejce budu vařit slepicím,ale jak píšete,druhá snáška se opozdi nejmíň o měsíc a zároveň i lihnuti..mám ještě 3 kačenky letošní,tak doufám, že bude snáška jak má být..jen by mě mrzelo,kdyby mi začaly snášet husy🤦🤦☹️
Podle toho,kdy jsou líhnuté..jestli jsou líhnuté duben,květen,tak by při dobrém krmení, mohly ten březen snášet….
Počasí je teplé,mně začala snášet pižmovka, dvouletá, už tam má 3 vejce🤦🤦
..pánové, šťastné a veselé 🤣🤣🤣🤣🤣
Ano, předpokládám spoustu věcí,které zadavatel neuvedl, protože zadavatel netuší , co chov koz obnáší a chce kozy chovat na chalupě..já bych na chalupě nechovala ani slepice…kozy chovám 30 let..a vy?..jaké máte zkušenosti s chovem koz na chalupě,že ho tak obhajujete?..
.
Tazatel absolutně nemá představu o chovu choz..koza musí mit seno i v létě..atd..bude jim v zimě,v mrazu vozit na chalupu vodu?..budou mit chlév, zateplenou boudu,aby se mely kam schovat?..
🤣🤣🤣 přesně tak 👍..a vždycky vymyslí něco,že člověk jen zírá….
Také po vyčištění kotců nastýlám slámou a hned se do ní králíci pustí..jinak občas hrst přihodím.. slámu žerou i kozy..
Bodlinka:koza hlavně není spásač. pokud je na tom pozemku cokoliv jiného, nějaké stromy nebo keře, tak sežere nejdřív ty.
Ano, koza neni spásač…naše kozy se skoro vůbec nepasou..stojí a čekají, až jim někdo tu trávu naseká a doveze v kárce pod hubu😀..plus sena stále plné jesle..
Prvně bych doporučila nastudovat chov králíků..odborných knih je dost….mladí králíci se odstavují nejdříve v 8mi týdnech,lépe 10 týdnů..já odstavuji déle..po odstavu mladých necham samicku aspoň týden odpočinout ..
A v zimě budou mit denně zabezpečenou teplou vodu a teplý chlév? ..jako i po celé léto přístřešek před deštěm?.. koza neni ovce, je na péči náročnější..