Já čerstvě vykydaný hnůj od králíků,slepic,koz, v zimě rozvážim ke všem ovocným i okrasným stromům a keřům.. rozhazuji ho po louce a po zahradě..do jara se vsechno krásně rozloží..to je potom úroda a tráva plna šťavnatého lupeni a metr vysoká 😀👍
Příspěvky uživatele
ančovička
Děkuji,ale loni jsem mela samé kohouty🤦🤦..z 9 ti kuřat maransek,jen 2 slepičky, ze 7mi kuřat pavlovek 7!!!! Kohoutů 🤣🤣🤣..takže se “chlubim” jen tím peřím 🤦😄
..a na vejce jsem koupila hybridky🤣..
Moje brahmanky rok 18,srpen..
Jj..normální slepice. .to jsem dostala za hubičku tři kuřata..jsou dve slepičky,druhá bila kolumbie,ale velikosti normální Brahm…váží nejmíň 4kila.. třetí nyl nadherny černý kohout,ale když dospěl,musel k jinému majiteli..na jednu slepičku moc vitalni a velký..
Jj.kinderko😀..a tady je jeste jednou,z tech jsem lihla ty kohouty😀
Kohouti maransky,pavlovky, zdrobnělá slepička brahmanky…..
Já mám z hnoje humus.. krásná černá hmota, voní..není cítit hnojem..hnojím s ni všechno…rajčata,papriky,hrášek….atd..
Já mam pripuštěnou mladou Míšu( 5let),už má pěkné bříško 😀.. kůzlátka budou v březnu.. starší Růženu jsem nepřipouštěla..minule měla těžký porod,tak ať má pokoj😀..hodně dojila,ale tolik mléka nepotrebuji..tak bude jen kamarádka 😉
Mně už pižmovka nanesla 21 vajec☹️všechno budu likvidovat..druhá jich ma zatim 10.. podobně..na mladé je jeste hodně brzo..
Mám jednu 12 ti letou kozu křížená hnědá x prababička sanska..je velice vitální, ještě před týdnem denně dojená..myslím, že ještě několik let si bude uzivat zivota😄
Araukany..
Asi tak.. prvně zjistit,co to vlastně je..
Nejspíš ano..seno to asi nebude,to by byla jo náhoda,v obou uších..hlavně bych prohlédla uši ostatním králíkům.. přenáší se to stykem, připouštěnim, přemisťováním králíků ..kdysi jsem to zazila s tim krásným činčilakem, po Arpalitu se to vracelo..100%pomohl Ivomec..pro všechny králíky 👍
Zatím jste to asi neřešil(není čas 😀).. zkoušel jste ten Otofin?..co si pamatuji, červené (krvavé) puchýřky si nepamatuji, to bylo nejspíš,že si to samička drbala..zkuste vzit uchošťoury😀a ucho kralika vytřít.. zákožka zanechává černé výkaly ..já jsem vytirala, čistila, ty uši s trochou oleje..ale usmrtit zakozku musite Arpalitem….stále ale NEVÍME, co léčime 🤔
Bohužel to zažila kamarádka,když se ujala toulavého kocoura..měl prašivinu,možná uz i tu infekci..a padal do stran.. veterinář ho dal do pořádku 👍
To ja jsem si na výstavě koupila samce činčily a časem se ukázal v uších svrab..mezitím jsem s ním pripustila několik samic🤦🤦.. vyřešil to jednorázově veterinář.. injekčně Ivomecem..jinak v lehkém nakažení ten arpait stačí..pokud to tedy svrab je..to by chtělo nejdřív zjistit..
Tak to ne..vaše samice bude mit v uších nejspis ušní svrab,záložku svrabovou..a jestli ho ma jedna,budou ho mit i ostatni kralici..nejlíp pomůže veterinář..
Když nic horšího,bude mit v uších svrab..k veterináři..
To je krásná kukaň 😍..asi bych sháněla někoho,kdo by ten okrasný věnec kolem otvoru vyspravil.. krásný 😇..a ten kocourek👍😀
Přesně tak..krmim stejně. .granule,trochu pšenice ,trochu kukuřice.. žádné přebrané zbytky nejsou..můžu se věnovat jiné důležitější práci,než řešit, co se zbylým prachem v krmítku..