Za mě je to nesmysl..když lihen funguje na 100%, proč vymýšlet něco jiného..to chteji ušetřit trochu vody?..a co plíseň v nevětrané lihni?....za mě 0 bodů 😀
Příspěvky uživatele
ančovička
Podle doktora byla na kastraci mladá.. už si přesně nepamatuji,kolik měsíců byla stará,jen jsme ještě pár měsíců počkali..dneska má Viktorka 11 roků..
Je to pár let, když jsem to řešila na ifauně a bodlinka mi jasně vysvětlila, jak se to stalo..nevím,jestli si to dobre pamatuji, žluklé tuky zlikviduji vitamín E a je problém.. proto jsem hned koupila Éčko, chromá kuřata utratila,zbytek zachranila.. vlašky 😭.. .od té doby 3x kontroluji dobu expirace..podle čichu to nebylo poznat..
Normální projev pohlavní dospělosti ..naše britka Viktorka také asi po půl roce začala čůrat všude mimo záchodek..měla říji, všechno si značkovala,takový signal pro kocoury..mňoukala..říje se stále opakovala..plánovaná koťátka jsme vzdali😂..museli jsme pockat do úplné dospělosti a potom kastrace..od te doby žádné značkování, chodi vzorně na záchod 😉🐈
..vlhkost v kurine….vlhkost v kurniku může kolísat jak chce,když na vejcich sedi kvočna😀
5 měsíců pro připuštění samiček je málo..hlavně pro plemena středních a velkých plemen..samičky nejsou dospělé..
Čím je krmite?…mně se toto jednou stalo u kuřat, také tak po třech týdnech, “paní prodavacka” mi prodala směs po záruční době..bylo žluklé, chyběl vitamin E…asi třetinu kuřat jsem zachranila..z 50ti😭..koupila jsem vitamin E a kapala do vody a nové krmení…….jinak radši hned k veterináři..
Podívejte se na gugl,knihy….Milena Fantová..Chov koz.. můžete si vybrat, všechny jsou super,velice zajímavé..také je mám 👍
Když mám více vajec málo času, tak vejce ukládám a naklánim podkládáním jako vy..a špičkou dolů ..jinak husi, ty jsou naležato , označené strany, a dvakrat denně obracim..
Souhlasím..líhnutí způsobem pokus-omyl..kdo tohle vymyslel?😀 🤦
Výhodu(štěstí) maji slepice s růžicovym hřebenem..
Jj, akorát..vejce nebrat,ale nesmí namrznout..kdyby pizmovky snášely venku,tak bych jim vejce brala, ukládala v asi 15°C, vyměnila za podkladky..ve stejnem počtu vajec..pizmovky snesou kolem 20 ti vajec,potom zasednou..tak vam sednou asi koncem února.. káčata se lihnou za 35dnů..to už bude snad teplo..
Loňská káčata 🙂
Já vim,je to škoda,ale na podzim jsem koupila kuričky hybridek a stále snáší jak o závod,tak mám pro všechny vajec dost.. už mám zase plné hnizdo vajec od mladých pizmovek 🤦😀..ale ta už jim nechám.. předpokládám, že zasednou tak v polovine února..to už zvladneme😀🦆🦆🦆
…a v jaké lihni lihnete?..ono také bude rozdíl mezi líhní Bios a automatické s ventilací nebo bez,na vlhkosti prostředí..i ta slepice nesedi “na sucho”..je to živý organismus,tedy vypařuje z těla vlhkost..měřili jste vlhkost pod sedící slepicí?..😀
Kačenky s kuřaty se nechovají z důvodu velice špatné hygieny pro kuřata ..
Myslím, že takto slepice brání i normalni hodný kohout, který neni agresivni vůči lidem…agresivita kohoutů je dědičná, z chovu se vyřazují..
Souhlasím,přesně tak..jednou jsem takového kohouta měla z koupenych kuřat,wyandotky..ke slepicím jsem chodila s klackem,děti tam nesměly... útočil zezadu..brzy šel šlapat nudle..
Já mám asi 20 let líheň Covatutto 162automat..koupila jsem tenkrát vetší, protože jsem lihla a lihla😂.. líheň běžela každý rok od března několik měsíců vkuse..perfektní otáčení vajec,vaničky na vodu s plovákem ve spodni části..teploměr drží dodnes..kuřata se dobře lihnou..čistí se take velice dobře..a hlavně,nikdy neměla žádnou poruchu..teď přemýšlím, jestli si nemam koupit stejnou,ale menší,tak na 50 vajec,už tolik nelihnu🤔😀🐣🐣🐣🐣🐣…na husy mám starou spolehlivou Biosku09, ale tam se vejce musi otáčet ☹️
Mám některé slepice také staré ..trus maji normální..bledé hřebínky maji ,jako všechny ,jen když přepeřují přes zimu..slepice mate hodně nemocné, poradí vám jen veterinář,musí nemocnou slepici i trus vidět a vyšetřit..
Když ma dvě brady,nemusí byt tlustá..je to spíš genetické..jak je velka?..vážil jste ji?..jaké plemeno?…mně normálně lehce zabřeznout samice s laloky i bez..musíte “vychytat” správný čas,když maji říji..hlavně ji netrapte dietou..