Skřípou zuby,protože mají bolesti…soused má pravdu,pravděpodobně kokcidióza nebo enterokolitida…špatné krmeni nebo hygiena..
Příspěvky uživatele
ančovička
Já take bojuji se čmeliky u slepic.. stříkám Čmelikostop, dřevěný kurnik,bidla, natirám olejem, v létě ho vystřikám proudem vody..také už přemýšlím o Exoldu.. zděné kurniky jsou lepší..vybílím vápnem a je na čas klid..podlahy jsou betonové..ale cmelici budou stale,máme tam spostu vrabců..🤔
Klidně si ty čmeliky mohly přinést s sebou..
Chudinka malá 😥…dala by si nejradši pečené kuřátko 😀
Není zač 😊,možná,že ji chce pojímat a ona ještě nechce..je ještě mladá..uvidíte časem.. kdyžtak je ještě nechte stranou od starých..
Jj,to byla vyjimka, jinak slepice chodi snášet do kurníků..cítí se tam bezpečně..jinak také maji 2000m zeleného výběhu..teď, když prší, sedi pod pergolou..
..musím udělat nové fotky🤔..
Tedy mně ježci ( měli jsme i rodinku😀), brali jen ta vejce, což nebylo tak hrozné.že by okousali slepici,to ne..jednou mi venku,pod pergolou neplánovaně zasedla krůta..říkám si, proč ne?..ale do “budky” jsem ji na noc nezavirala,moje chyba,a jednou ráno jsem přistihla ježka,jak zpod krůty doluje nasezené vejce..tak ježci museli pryč a od té doby králičí letované pletivo v rámečku, dvířka,panty,a krůta se na noc zavirala..
Předloni na začátku zimy jsem poblíž slepic objevila malého ježečka ..zimu by asi nepřežil..zavřela jsem ho vhodneho kotce,naplnila listím a senem a krmila granulemi,vejci,kočičími konzervami..zimu přežil a vyrostl 👍..potom jsme ho odnesli do blizkeho remízku.. občas se u nás ježci objeví,mám je ráda,ale musi pryč, chodí mi ma vejce 😀
Jak to vidim,sice špatně,zezadu, máte tam 2 kacenky a 4 kačery..kačeny maji světlé hnědé zobáky,kačeři zelené..nebo to poznate podle kvákání..kačeny hlasitě křičí,kačer “šeptá”..jsou uz to pomalu dospělá zvířata,kačery prodejte nebo budou boje..
..a kterou" kačenku" vlastně starý kačer rve?..
👍😂😂😂..tak to chci vidět 😀
Křepelky jsou hrozně lekavé,proto se chovají v nízkých klecich,aby k takovýmto úhynům nedocházelo..jestli mate vysoký strop klece,bude to nejspíš tim…
Jak jsou kačenky velké?..2 měsíce už jsou dost.. fotku?..možná kačenka bude kačer a starý ho odhání…mladé bych oddělila..
..no to je tedy super!!🤣🤣👍..ježek Vám chodi na pivo 🍻 😂…asi si říká.." to mi nenechal ani kapku?"..😂..tak příště tu mističku😉
..také mívám kvočnu zavřenou kvůli ostatním slepicím, které by ji rušily,jsou schopné sedět a snášet v oblíbeném hnízdě po dvou🤦…ve stejný čas se kvočna pouští ven na jak dlouhou dobu chce..pohlídám návrat na hnizdo a závírám…tedy,nikdy jsem vejce pod kvočnou nekropila, myslím, že to neni potřeba..
Každý máme jinou představu o chovu zvířat..
Také mě zarazilo,že kvočna žije na jednom metru,nemá možnost se proběhnout a popelit,napást se trávy..jak píšete ,i třeba smočit nohy..chudák..
..tak to bude asi problém..ony ty hybridky to maji nastavené na velkou snášku,tak snáší.. někde asi nastal zkrat, tak sedí..kdybyste ji dal oplodněná koupena vejce,tak už jste mohli mit kuřata 😀a jeji vejce sbírat..anebo tu samotku ns delší čas..
To ta slepice pořád snáší, zároveň sedí celé dny na vejcích a kvoká?..proč ji necháváte vejce, když nemáte kohouta?….
Zavřete ji do kotce kralikarny nebo podobně,bez podestýlky..krmte, nepouštejte aspon týden.. přestane jí to bavit..
Paráda 👍😀..ony ty slepice dobře ví,co maji dělat 🐔🐣, přestože je to hybridka, které mají pud kvokavosti potlačen..držím palce,ať sedět vydrží..
Růža:Přeji krásnou neděli a přicházím s dotazem. Jedná slepice nám začala kvokat tak jsme ji nasadili 10 vajec. Sedí od včera a neslezla z toho. Proto se ptám jestli ji máme jednou nebo dvakrát denně z hnízda vyndat nebo jestli bude slézat sama? Nemáme zkušenost, děkuji, Růža.
..že jeden, první den, kvočna neslezla z vajec, nic neznamená..je to úplně normální..