Nikdy jsem neměla dva samce indiánů samotných, vždycky jednoho a dvě, tři kačenky..tedy kačeři měli jiné, užitečnější zájmy, než štípat lidi a “zalehávat ”= pojímat kočky a psa..😉
Příspěvky uživatele
ančovička
Mně pizmovky snášely v lednu..vejce jsem jim vzala a zlikvidovala.. teď už maji opět plná hnízda,jen čekám,až zasednou..vůbec neni pozdě ..pižmovky maji rády teplo, zvlášť malé..když se vylíhnou koncem března,je to akorát 😀👍….co vaše třetí kačenka..? žije?..
Zadejte si “Indický běžec”..spousta zkušeností s chovem..ale před tím ,než si je pořídíte, nastuduje něco o jejich chovu aspoň na guglu.. 🦆🦆🦆🙂
Mně šla samička nakojit probuzené králíčky i poté,co jsem je v hnízdě kontrolovala..hned se zklidnili a spali dál 😀
Kačenka asi nebude v dobrém zdravotnim stavu..ostatní kacenky snáší?..
To zabarvení bych vůbec neřešila..myslím,že se mi to také někdy objevilo..žijeme😄
To je nádhera 😭
Já si myslím, že každý chovatel čistokrevných plemen pečlivě vybírá do svého hejna kohouta,který agresivní neni, protože je to dědičné a nežádoucí do dalšího chovu…u hybridů to asi nikdo neřeší ..chov v halách,kdo by se zabýval vyřazováním agresivnich kohoutů…
..a po zahradě je pustit nemůžete?.. já je pořád vypouštím , večer se vraci do kurniku,jen zavřu..
Ty rákosové rohože vypadaji dobře, svůj účel splní,ale dlouho nevydrží,brzy se začínají rozpadat.. dcera je měla kolem plotu..ale zkusit je můžete..
Tedy,já bych řekla,chudáci kozy..neumím si představit, že koza z naprosté diety výživí dvě kůzlata..mně to přijde jako týrání zvířat.. že to povídala jedna pani od krav🤦🤦..chtělo by si něco o chovu koz přečíst, odborných knih je dost..sama jich mám několik..ty kozy musí být kost a kůže...hrozí ketóza..chudáci kozy😥
Já mám vyzděné kurniky úplně v pohodě..jsou ve stodole..v zimě je v nich teplo, v létě příjemně,nejsou rozehřáté od slunce.. dřevěné kurniky mám pod ořešáky,takže take celkem v pohodě..když je vedro,tak vezmu hadici a pokropim kurniky i celou voliéru 😀..slepice jsou celý den na zahradě, voliery zaviram jen večer…nejlíp,kdybyste kolem kurníku vysázela vyšší keře proti slunci..
..jen,aby se vám ty slepice nedostaly na ten polystyren i přes tu omítku..polystyren ,nevím proč, milují 😀..jsou velice vynalézavé..a čmeliky si slepice donese zvenčí ..od ptáků..
Za starých časů chodily ovečky za ovčákem..ale to s nimi ovčák trávil celý den…to jich máte požehnaně 😇
Paní Prombergerová má pravdu..taková teplota slepicim přes zimu vyhovuje..já mám slepice , hybridy, ve zděném kurniku,ve stodole a maji tam teplo.. snáší celou zimu..v mrazech by vynaložily veškerou energii na teplo a vejce by nebyla….slepice zimu a mráz nesnáší..ony přežijí, ale.. vite odkud slepice pochází?…😉
To maji opravdu jen seno a vodu?..březí?..to bych měla strach,že budou mít ketozu..to je úplná dieta 🤔..my budeme mit kůzlátka od 5ti leté Mišy, hnědé, jedenáctiletou Růženu jsme už nepřipouštěli..tak se těším na kůzlátka koncem března 😇🐐🐐🐐
Ivus , ty vaše kozičky asi nejsou březí..nebo ano?…..já radši šrotuji..když jim občas dám ječmen celý i pšenici, tak pšenici normálně stráví,ale ječmen z nich padá celý v bobkách..slepicim velice chutná 😀...nevím tedy, jestli by strávily celý oves..tak dávám vločky, když jsou březí,potom ještě kůzlatum..co bych pro ně neudělala 😂
No, je videt, že ty slepicky jsou puštěné do fungl nového kurniku..chtělo by to také fotky z průběhu používání ,jak to vypadá v praxi ...už jsem videla i kurniky na louce jako maringotky a také to nějak funguje..🤔
Luxusní kurnik,dá se říct,že dokonalý…slepice v suchu,teple, čistotě..automatické krmení..to by se mi líbilo😇😀…slepičky jak v bavlnce👍…možná ho kdysi ukazovali v Receptáři 🤔
..tak to zkuste..vydrží tolik, dokud nezmrznou🤦😂