na videích z města je vidět jen vystresované zvíře, které zoufale hledá cestu, jak se dostat z toho blázince…určitě cíleně nikoho nenapadalo
Příspěvky uživatele
lupus4
dnes u nás skoro ažuro, u řeky se honí konipasové, horský i bílý, na řece “opuštění” kačeři březňaček, dokonce i jeden “zapomenutej” hohol, v lese řvou hřivnáči a datlové a drobotina + první drozd😉…ledňáček, vydry a nutrie nikde 😟
dnes poprvé jsem zaregistroval drozda zpěvného 😉
když je tma od 16 do 08 jsou hladové… a to se zima snáší podstatně hůř
postupné ubývání světla zařídí “stmívače” třeba
https://www.alza.cz/stmivace-osvetleni/18881645.htm
jsou jich mraky
Budou-li mít závětří a sucho, tak pokud nejste na Sněžce, tak naše zimy dají…+ chomáč sena
Když jim prodloužíte “krmný den ” přisvícením, tak jim to hodně usnadníte, jako ostatně všem chovaným ptákům (jde hlavně o období cca ½ listopadu až cca ½ února, kdy je dlouho tma. Je jedno zda ráno (např o 05 -08) nebo večer (16 - 20) či obojí.
Já měl chovné párky cca 8 - 9 let. Pozorování vylíhlých “čmeláků” s rodiči je nádherný relax …😉
Beaver trap trail - tři různé vzdálenosti a pět různých tříd. BTT 350 (12psů tým), BTT 250 (8psů), BTT 170 (8psů, 6psí tým pro juniory) a BTT 170 Pulka/Nordic (4psí tým) Soutěž je kvalifikací pro Finnmarkslöpet FL-500 a Femund 400
350 začnou ve Čt , 21. března v 15:00 s předpokládaným koncem brzy ráno v sobotu 23. března.
250 ve čtvrtek 21. března 18:00 s předpokládaným koncem od pátečního večera do soboty
170 start v pátek 22. března v 9:00.
jejím zhasnutím v cíli končí závod 😉
v dávných dobách je dávali před sruby, aby pocestní věděli…kde se nají a vyspí
tak poslední reportáž sezony 23/24 bude z Beaver 170, kde budou obě Travadon(máma a dcera) a Venda Zetek 👍
RudaS (písečák a velmi uznávaný kaktusář )je na výpravě v Chile a poslal fota tamních “volnopsů”
vliv labíků je na některých hodně patrný
Idi
a dojel poslední - Congratulations to Rookie Iditarod musher, Jeff Reid, for crossing under the Burled Arch at 2:22 a.m. today, March 16, 2024,
😄
Tak dnes skončil ve Švédsku závod Åredraget, byl to 3 etap MID na 120 km
zajela si tam Zdenka Z . pulku se 2 SH . A jako správná manželka Venci Z. (viz Polardistans) v druhé etapě lehce zbloudila a díky tomu skončila celkově 3. se ztrátou 2: 24:00 na vítěze(chlap) a 18min na 2. 😢 Asi rodinná dispozice 😉.
tak v cíli jdou do vozejků či karavanů na slámu,
co jim dávala baba v cíli nebylo vidět, ale napřed lila horkou vodu do tý termotašky
- tak něco zalívala…asi kousky stejku, páč ten levej leadr tam hráb -polk a na vodu se …vykašlal,
prostě na SH Roba C. po dojezdu 1600km zatím nikdo nemá
dojezd “Karlovasyna” živě 😉
https://www.facebook.com/watch/live?ref=watch_permalink&v=291649873782402
moje “sn” 😉
FiL 600
už hotovo, Liane Lubi (Estonsko) to nakonec zabalila v Jotce, 49kmpřed cílem
FiL 1200
1. Petter Karlsson za 112:37on / 65:11 of ( 37.5%)dojel 15/3 ve 22:24 s 8mi psy
2.Niklas Rogne za 113:44 on / 69:15 of (38.8%) dojel 16/3 3:51 s 8mi psy
3. Roger Dahl za 107:07 on / 77:14 of (43.1%) dojel 16/3 4:31 také s 8mi
je krásně vidět jak byl nejrychlejší a o co více dopřál psům odpočinku, klobouk dolů před všemi, ale před RD. dvakrát 👍
Idi
28 v cíli, poslední 29. jede posledních 22 mil, zbytek vzdal
Xerxova:a já v ní někde vidím i lvíče
nebýt drsnosrstej tak mě připomíná pralesního dinga 😉
DADU:👍 Děkuji, je to tedy nejspíš zlatohlávek
tak znova a dokola : Jelikož se živí pouze tlejícím materiálem a živým kořenům rostlin neškodí, nemusíte mít tedy z jejich přítomnosti na zahradě strach.
DADU:To si nemyslím - larvy tu nacházím každý rok a o chrousta nezakopnu . . . Byly mimo jiné v pytli s hlínou, který jsem venku nechala loni na jaře a chrousta jsem už spoustu let neviděla.
Já jen, jestli mám zlikvidovat (slípky nemám), nebo nechat v hlíně . . .
nechte je, je to krásnej brouk a neškodí (máme je v kompostu taky, proto vím o co jde…)
larvy Zlatohlávka zlatého (Cetonia aurata) neničil bych je 😉
prvni pes mu padnul pred druhym rokem. A to byl z top chovky.
OMG, “top chovka”…ntvl, asi si každý pod tím představuje něco jiného
a pak “suprtopchovka” je když se dožije tří 😢