ty anče pouštíte (z tý naprosto nevyhovující klece) jak často a na jak dlouho ?
Příspěvky uživatele
lupus4
tak v Pi zatím v pohodě viz foto, při min povodních koukal na st. mostě jen vrcholek kříže , čili hladina byla o min 6m výš, hospoda na ostrově má ještě cca 0,5 m “rezervu”…
Pokud budete krmit naklíčeným zrním -tj. např. pšenice + hrách + kukuřice + řepka(nebo alespoň namočeným), tak potřeba “napájení” stříkačkou je zcela minimální až žádná, zrní nakličujte v sítku, každý druh zvlášť , důkladně propláchnuté min 2 - 3 x /den, stačí 1mm klíčky
naplněné vole nesmí být “tvrdé”
teď jsme chytli na venčení cca hod kdy neprší… Otava je zatím v Pi ve stavu “jarního tání sněhu” takže v poho , uvidíme co s ní nadále udělají soutoky s Volyňkou a Blanicí…na Šumavu odjezd zítra…
jak učíte papoušky, aby se večer vraceli do záletu.
mě se osvědčilo mít bidla v záletu podstatně výš, než ve výletu 😉
balu:Vy někdo víte, že s tím štěnětem nebudou nějakou dobu doma, aby si zvyklo? Třeba je budoucí majitel či majitelka doma, nepracuje, nebo pracuje z domu, a na štěně bude mít čas. Sarah by asi nedala štěně někomu, jehož způsob života by se jí nezdál.
Nemyslím si, že pořízení psa znamená, že už nikdy za jeho života nepojedu na dovolenou bez něj. Nevidím problém, když se po dobu mé dovolené o něj postará rodina či někdo spolehlivý. Dovolená se psem může být hrozně fajn, ale taky hrozně omezující a nemyslím tím cestování k moři, či jinam do zahraničí. I v republice to může být se psem problém, když má člověk krom kynologie i jiné koníčky a zájmy, třeba historii a památky. Tam se většinou se psem nesmí, a i kdyby jo, je to pro psa nuda a vopruz. Neužil by si to páník ani pes.
Nevím o nich nic, jen jsem si dovolil vyjádřit svůj pocit z uvedeného. Nic víc.
😉 osiřelý - dokrmený RK -Pipík
záleží na vitalitě plemene….a samozřejmě i způsobu chovu - např. oddělování pohlaví na zimu x “nepřetržitý” chov, voliéra x na volno atd…
u kaliforňáků, texanů šly 0,1 pa , pokud nevyvedly min 6 hnízd/rok bez ohledu na věk…
u PH jsem míval holubice i 10 - 14 let, jakékoli oslabení kondice vyřešila MVDr. krahulice
jen jsou majitelé na dovolené
brát si štěně až “po dovolený” ? - těm bych já osobně prcka nedal - zavání mi to přístupem “až někdy na psa zbyde čas” (klec ?, cvingr ?, zahrada?)
jeden to označí a druhý hned jde po něm
Ve stále stejném pořadí, nebo si pořadí mění ? Který je šéf ?
Pak to stačí “zatrhnout” tomu prvnímu 😉 (submisivnímu) a “šéf ” nemusí už potom nic přeznačkovávat… kamera se zvukem pomůže -stačí i vypůjčit
Jako malej kluk (zač 60. let) pamatuju v parku na jezírku v K. Varech bílého labuťáka, co s chutí chytal kolem letící vrabce v letu, následně topil a s chutí požíral. Takže žádný striktní býložravec 😉.
🙂
😀
nové číslo tam bude později - to dá rozum 😀
REPTILmagazín 4/2024
Vážení čtenáři, Aktuální tištené čislo časopisu REPTILmagazín je právě v nabídce. Všichni předplatitelé mají svá čísla již na cestě Zásilkovnou, Ti co si jej osobně vyzvedávají na Živé Exotice, budou jej mít připravený u stolu Q20 již 7.9.24.
Z obsahu časopisu:
Andalusie 2024
Můj splněný sen stát se chovatelem krokodýlů
Diagnóza teraristika 11. část Plakát 33.
Herpetologická a teraristická konference v ZOO Plzeň
Krajta kobercová
8. část Život na Zemi
8. část Novinky v REPTILclubu
Herpetologie na známkách - Republica De Cabo Verde
digi archiv
https://drive.google.com/drive/folders/1aYE-J3qpPhKy3aObUwXsQdJiSEGv6-jK
tak v dnešní době rozumnej chovatel nechová , pokud nemá dost zájemců (+ náhradníky) připravených zálohovat štěňata a i tak se může stát, že 1 - 2 zůstanou déle
že nejhorší je bolest popálením lávou, vařícím olejem a samé takové chuťovky.
a to já si myslím, že asi nejhorší je být zahrabaný do mraveniště…
Odchovat jde snadno, ale je to PRASE, inteligentní , ALE nemá potřebu dělat člověku radost, není to slouha, naučí se spoustu věcí (třeba pomoci klikru), odměnu pak chce i “přes mrtvoly”. V dospělosti (lépe sviňka, nebo vepř) zvláště kanec je nebezpečnej. Chov možný pouze v opravdu bytelné ohradě. Nebo ho zkonzumovat (v cca 40 kg).
Fyzicky nezvládnutelné… (když se rozhodně, že někam půjde - tak tam jde)
😉
Anonymní:Jak tomu máme rozumět, je to váš úspěch?
Ne, není to můj úspěch 😉 - to bylo pro Petra (k “oční” teorii) a pro ostatní chovatele PH, co tuhle úspěšnou holubičku třeba ještě neviděli ….
PS. Vy si jako anonym “mykáte ”?🙂