😀a druhá je s vánoční tématikou
Příspěvky uživatele
lupus4
co potřebujete ? prošel jsem “klasickým vývojem”
s prvním SH, běh, kolo, běžky…¨
pak se 3 sprint,)jen asi 2-3 roky, a pak už s 5 a více (12) od r.91 už jen Mid a long , k čemuž jsou SH předurčeni
v létě pak dogtreking jen s leadry a z rozjívenosti (cca 12longů v letech 05 -07)
pak to “užíralo” moc prachy smečce
😉
jj 😉, ale “vlků” bylo málo, pak všechno přebili “jamamby”
nezabrzdili, ale u nás vyloženě “pracovní linie” nikdy nebyla
nádherné jsou i Falco sparverius Poštolka pestrá (USA), ale je škoda je zavírat do klecí
Jelen:Neví někdo, jak se chová poštolka (voliéra, rozměry, krmení). Je k ní potřeba povolení a kdo mi ho vydá ?
povolení vám “jen tak” nikdo nedá, maximálně "dle ouřady" a dohody se záchranou stanicí - chov hendikepovaných jedinců (nejčastěji spálené křídlo o el. vedení)
vyřešit lze nejlépe koupí ptáků s doklady,
Anonymní:pokud je pravda že jim ublížily velké lány polí a pesticidy, tak by teď měl začít jejich počet zase stoupat. Pole se rozbily na menší, jsou odporovány úhory a pásy kolem potoků, pesticidy klesají, to jsem teda zvedav jestli to pomůže.
myslivci pomohli úbytku i sami viz společným vysazováním bažantů a koroptví
nákazou Syngamus trachea což bažanti “dávají”, ale koroptve jdou pa
prvotní je ale samozřejmě změna krajiny a predace zbytku populace (lišky a hlavně prasata)
starej vtip :
chlap volá známýmu do Ruska - u nás dávali ve zprávách fotky z šílených mrazů u vás, ty stromy, řeka -všechno zamrzlý, prej -49° C.
…ale kdepak, docela to jde, máme tak max -20 --25°C
….no byla tam i fotka teploměru…
…a jo, ty myslíš venku …
Jinak na Trans Thuringii jsme bivakovali 9dnů venku, a taky bylo - 29 (asi dvě noci) a v poho se to dalo, jen chce být připraven, libovali jsme si když bylo jen - 15
OMG, Ronja s motejlem,
co jen to může bejt za psa 😉
jinak dneska u řeky nádhera, ažuro, lehce pod nulou, mimo jediný 0,1 se psem ani noha, roznesli jsme zase kg hřbetního sádla (na proužky) kolem řeky pro střízlíky , červenky a sýkorky, pozorovali konipase horskýho, který pobíhal po kraji ledu a hledal co voda přinese… 3 hod utekly jako voda
👍
jara.t:Já je choval také bez UV lampy, jen s obyčejnou žárovkou. Uhynuli až stářím.
…ve dvou letech😀
Tak sezóna nám huesky začíná, tréninkové podmínky nečekaně vynikající , tož si dovolím malé zastavení.
Syn kamaráda, který vyrůstal s námi jako helfr a pokračuje v tátovo šlépějích, si dovezl štěně - psa od nejlepší evropské musherky se SH - Isabellky Travadon(fauňákům známé jméno). Jde o vynikající pracovní linii. (absolvovali Idi, i YQ).připojuji foto rodičů a pro srovnání i fotku typických “výstaváků”. Porovnání si jistě uděláte sami 😉
🙂
🙂 citovat 80 -90 let staré pozorování, souhlas s J5
Já je pamatuju ze 60 - 70 let, kdy za městem , kudy jsem chodil se psem, byly na cca 1km2 3 páry ( hejnka), byli tam imrvére (zkrátka furt) v zimě v létě , pak 2, pak 1…pak 0
teď jsem je už léta neviděl ani neslyšel…
nevěřím…zdroj ?
(Jsou vlastně tažné?)
Ntvl., nejsou…🙄
mě je vždy šila přítula
jinak třeba Fajfka
https://www.eurohusky.cz/obchod/potreby-pro-mushing/vyrobky-eurohusky/psi-boticka-euzohusky-light-i274/
nebo Manmat
a to je špatně
buď lůj (hovězí), nebo vepřové hřbetní sádlo
A já doufám, že to volby změní.
😄 s klasikem : …kdyby volby mohly něco změnit, dávno by je zakázali …
nechte to na nich, tohle se stává poměrně často… takhle jich může “roztrousit” docela dost, klidně je vyhoďte
lepší než boudičky je chumáč stařiny - něco jako bývaly panáci ze snopů na polích
pak si obvykle sama nanese do hnízda a sedne