Krmím slunečnici celý rok, na krmítku u nás se objevilo 22 druhů (Šumava 900mnm), v deštivých dnech více, ve slunečných méně. Zvláště v podvečer se lítají “dojíst” pravidelně. Přivádí pak i vyvedená mláďata. V zimě 5kg zásobník vydrží cca týden, pokud se nestaví veverky…
Příspěvky uživatele
lupus4
Fikovnice:Talek je mastek, pokud Vám to už někdo nezodpověděl. Využití poměrně hojně ve farmacii, např. pro výrobu zásypů, tekutých zásypů, past atp.
tálek s dlouhým á je litinovej plech na lívance, či volská oka 😉
Pořád jste neodpověděla. zda máte možnost venkovního výběhu, jestli ne, tak za mne 👎
Pak bych doporučil raději chov malé vodní želvy (např. klapavky) . které mohou na rozdíl od testud, v interiéru výborně prosperovat dlouhá léta
Nebo jste jak pyšná princezna …chci a chci a chci…bez ohledu na welfare zvířete ?
aby byl dobře vidět i v noci 😉
při chovu a sportu s tipplery, či letech na skříňku se bez nich neobejdete…
více info vám poskytnou příslušné kluby
konifera:Dobrý den, ještě jsem nedočetla všechny vaše doporučení je jich hodně, ale právě že si uvědomuji že mám akitu a jaké to je plemeno a proto také moje otázka byla jestli to neovlivní chování psa v dospělosti, protože si to uvědomuji, zatím jsem nic nepokazila fyzicky vůbec netrestala. Ten kdo mi to poradil není vyloženě odborník a rádcem bych jej nenazývala, bylo to takové doporučení na které jsem nedala a proto se ptám ještě jinde, nemluvě o tom že bych to ani nedokázala ikdyž jenom jemně psa uhodit.
tak se znova opakuju
zkuste si přečíst knihu F.Šusty : Trénink je rozhovor pokud to dokážete , otevřou se před vámi, jak vidno, zcela netušené prostory pro spolupráci vás a psíka jakékoli násilí na akitě je jistá cesta do pekel, kam zatím můžete poslat své “proutkorádce ”
Škoda, že jste se ozvala až teď a promeškala 2 důležité měsíce. K navázání opravdového vztahu jsou úplně nej dlouhé toulky se štěnětem jen sami v lese, (samozřejmě v tempu, které udává samo štěně) dlouhé odpočinky i s krmením , spaním a prostě být JEN tak spolu, odkázáni jeden na druhého, což teď v zimě moc nejde… tam uzrává porozumění jeden druhému, důvěra ve vás atd….
balu:Lupusi, to jste mi připomněl, taky jsem toho vašeho kamaráda obdivovala, byl o něm kdysi článek v PPČ.
Já jsem obdivovala Dana z Jeleního luhu, ten na mnoha závodech strčil do kapsy německé ovčáky a další služební plemena. Díky Danovi jsem o bulíkovi začala uvažovat, ale život šel jinak.
No nevím, zda je to ten samej, ale PZ s chovem skončil - měli velké problémy se zlatým stafylokokem, poslední čuba byla magor, co mohla ke svým štěňatům jen s náhubkem a pod dozorem…to byla poslední “kapka”, dožila u něj (vykastrovaná )se svým štěnětem (takovej bílej “záprdek”) hrozně hodnej “moula” 😉
Verun:máte pocit, že by jste vy u sebe ubytoval bulíka, zkuste to a do týdne jste na marách…😂
joo, klidně , jsou to poměrně “splachovací tanky” , kamarád měl i 3 (na sousední zahradě), takže jsme se potkávali mnoho let denně , chodil s nimi na černou s chladnou zbraní (tenkrát jich bylo ještě málo) a jeho pes byl ve smečce ve filmu Oldřich a Božena 😉 (scéna při lovu na divočáky)
jako kluka mě okouzlil v povídce Jamese Thurbera : Portrét psa , doporučuju přečíst👍
Měla jsem skorojezevčíka, erdelu a teď mám angl. bulinu,
no právě😉
Plaka:Pardon, ale mám teď štěně, prcka. Kdybych ho zkoušela lapat, něco mu vyklepávat z huby, říkat fuj, tak jsme v pérdeli. Je to svéráz, asi takovej hodně slabej odvar co se akity týká. Ale vodítko, popojít, povelovat, pustit, přivolat = cesta do pekel. Odebírat věci vysoké hodnoty doma? No to vůbec, akorát by si to začal víc hrdlit a chrtit, hlídat a bránit.
Verun, neberte můj text jako útok, prosím, vím, že jsme se vedle na Librelím neshodly. Ale co jste psala, lze aplikovat jen u některých štěňat a i tak mi tam toho hodně nesedí. Ano, máte recht, musíte i odrostlé štěně vše naučit.Ale přidáváním dobrot do misky. Výměnou hnusu za něco dobrého. Nelapat pejska, ale předvídat a nepustit ho k hnusu. Atd.
svatá pravda, Veruna je vedle jak ta jedle, to u těchto a podobných (v naturelu) nelze
zkuste si přečíst knihu F.Šusty : Trénink je rozhovor
pokud to dokážete , otevřou se před vámi, jak vidno, zcela netušené prostory pro spolupráci vás a psíka
jakékoli násilí na akitě je jistá cesta do pekel, kam zatím můžete poslat své “proutkorádce ”
😉 hueské vánoce všem rozumným (masti se to netýká ) přeje Lupína
jooo v RaJ se děly věci 😀
Anonymní:Volný prolet je pro holuby nejlepší co može byt. Sám chovám Rakovnické kotrláky s volným výletem po celý rok a jde vidět, že holubům to velice svědčí. Sousedy mám a zatím se žádný problém nevyskytl a doufám, že nevyskytne. Jsou to velice temperemantní holoubci. Prostě nádhera
RK mají tu smůlu, že jsou velikostně ideál pro MVDr. Krahulici, na což doplatil i můj zcela krotký Pipík, ale pozorovat je když létají z čiré radosti a sem tam si střihnou kotrmelec je relax k nezaplacení…
Tak dnes u nás ažuro, umrznuto, z řeky zmizeli hoholové, mezi březňačkami i kačer ind. běžce 😉, párek potápky malé, bobrovo práce o km blíž k městu, ledňáček nespatřen
liduprázdno…takže nádhera
pes na foto vlevo, fena vpravo
Když už jsme zavítali do emeriky 🙂 tak třeba - Pěnkava šedokorunná (Leucosticte tephrocotis ) původ z Aljašky, západní Kanada, severozápad USA, je taky krásnej ptáček, kterého tu neuvidíte.
Docela by mne zajímalo , co by “hodili” s kanářicí
😉
Je hezké , že máte starost , ale minutový přenos do auta x z auta se dá “vyřešit” přenosem v dlaních nebo pod bundou ve škatulce. Doufám, že vám chovatel dá i manuál, jak se o ni starat a čím krmit. Jestli ne obraťte se sem 😉.
Doufám, že jste si koupi řádně rozmysleli a máte zahradu, či min balkon abyste ji dopřáli pobyt venku. Neuvádíte sice druh, ale předpokládám nějaké testudo. A nechcete ho snad mořit na 0,5 m2 50 let.
Jen si dovolím upozornit, že to není HRAČKA a žádné tahání ven po bytě ji neprospěje.(nevím kolik je synovi)
tak mu ukažte brkoslava, třeba se rozvzpomene 🙂 a rozšíříte mu vědomosti